גורל הגורילה

אספרסו2

New member
גורל הגורילה

https://www.youtube.com/watch?v=uq5kxoCq8Io
לא מבין את יפיי הנפש שהיו משאירים את גורל הפעוט בידי אינסטינקט
של גורילה .תמיד מעניין לשאול: "אם היה מדובר בילדך שם,גם אז היית חומל על הגורילה?"
מה דעתכם/דעתכן?

mumfor4

New member
פחד אימים ,סיוט אני ממש חושבת שלא הייתה ברירה

הילד היה בסכנת חיים , וחץ הרדמה לא היה עוזר במקרה כזה .
מזל שנגמר בשלום

אני שמחה שכך נעשה, מפחיד!!!

אני אוהבת חיות ובעד לתת להם את כל התנאים, אבל בסיפור הזה לא היה מקום לחשוב על הגורילה. מאיזה זוית מצלמה שלא יביאו.

taltalam

New member
חולקת עליך

יוצאת מנקודת הנחה שמרבית ההורים בפורום הזה בכלל לא היו עומדים
בסיטואציה כזו שילד נופל לכלוב של גורילה.
חבל שהרגו בעל חיים בגלל רשלנות של הורים וחוסר תשומת לב

alphadelta

New member
אבל מה האלטרנטיבה?

בהנחה , שנראת הגיונית, שהילד נפל בגלל הזנחה הורית, זו עדיין לא אשמתו. אני לא הייתי שם. ולא יודעת מה קרה. ובטוח זו לא אשמת הגורילה. זה מאה אחוז אשמת המבוגרים ( הורים? גן חיות? אדריכל המבנה? המבוגר שהיה ליד וראה ילד מטפס ולא אמר מילה? ) כואב לי הלב על הגורילה. וגם ליבי עם הילד. ועם כל הילדים שראו את זה קורה. אבל אני חושבת שזה מתוייק בתקיית - זה יגמר רע. לא משנה מה נעשה זה יגמר רע. ואני בהחלט מבינה את ההחלטה להציל את הילד לפי מה שהם ראו אותו רגע. השאלה היא איך זה קרה והאם ילמדו מזה בעתיד. הם אומרים שחומר הרדמה לא היה פועל מספיק מהר. אני לא וטרינרית ולא חוקרת גורילות. אין לי מושג. אבל היה ילד בסכנה. נקודה.

taltalam

New member
נכון אבל

גם אני לא וטרינרית, אני אמא שתמיד דואגת שהילדים שלי לא יהוו סכנה לאחרים
ולא יסתכנו בעצמם.
מכעיסה אותי ההתנהלות כולה, ויתכן והיה מוצא אחר. אני מוצאת שהאצבע על ההדק קלה.
הילד אכן וחבל שכך זה נגמר.

danakama10

New member
ואת לרגע היית חושבת

שאם את מסתובבת לילד השני שלך נניח לסדר אותו בעגלה, כשהילד השני שלך בן ה 4 לידך, זה אומר שהילד שלך מהווה סכנה לעצמו או לאחרים?
ובתור אמא, איך את יכולה להגיד שהיית מעדיפה שלא יהרגו את הגורילה? נסי לשים עצמך בנעלים שלהם. נניח באשמתך המלאה הבן שלך ברח למתחם גורילות. היית אומרת שמגיע לו למות (כי זה מה שהיה קורה בוודאות) כעונש על ההזנחה שלך? או היית קצת יותר רחמנית כשזה היה קרוב אלייך?

taltalam

New member
יכולה לומר בודאות שלי זה לא היה קורה

את הילדים שלי חינכתי מגיל צעיר לא לעבור דרך גדר במקומות שאמורים להגן
עליהם, לא לחצות כביש בלעדי ושלא מתחילים נסיעה עד שהן לא חגורים.
אני מאמינה שיש דברים שאנחנו יכולים ללמד ולהנחיל לילדים מגיל מאוד צעיר. ברור שאני לא הייתי מעדיפה שהילד היה מת אבל אני חושבת שאשמת האמא היא באותה מידה כאשמת גן החיות.
ואני באמת לא חושבת שאת יודעת עד כמה אני רחמנית כלפי ילדים של אחרים, זה לחלוטין לא קשור.

אספרסו2

New member
בגילאים האלו הפעוטות לא צפויים

לא מודעים לסכנות ובגחמה רגעית שלהם,אלא אם כן יהיו קשורים אלינו בשלשלאות,
עלולים להמיט אסון על עצמם והסובבים.
לפני שנים,טיילנו לתומנו בעיירת ספא גרמנית,הבנים היו בני שנתיים וחצי ושנה,
הכל קרה תוך שניות,בן השנה החל לצווח,מפר בצרחותיו את השלווה הגרמנית הפסטורלית,פנינו אליו אינסטנקטיבית והגדול נשמט מהאחיזה בו ורץ בין שתי מכוניות חונות לכביש.היינו סך הכל מטר מהכביש.
ניחנתי בבת זוג עם חגורה שחורה בקראטה,מעולם לא ראיתי יישום כל כך מוצלח של תובנות תורת הלחימה,היא זינקה והצילה אותו ,בשניה האחרונה לפני מכונית שחלפה ביעף.
יכול לקרות לכל אחד.

alphadelta

New member
כל הכבוד לתגובה המהירה של אשתך

מפחיד. מלחיץ כמה מהר קורים דברים עם ילדים.

alphadelta

New member
מקווה מאד שלא. ומקנאה בוודאות שלך.

נכון שזה קשור בחינוך. אבל זה קשור גם בגיל הילד, הטמפרמנט של הילד , מצב הרוח של הילד , מצב הרוח של המבוגר האחראי וכולי וכולי. לימדנו את הילדים מגיל צעיר מה לעשות במצב של רעידת אדמה/טורנדו/ הוריקן / שריפה ( תלוי באיזור בו גרים באותו זמן נתון...). לימדנו לתת יד בחניון , כשחוצים כביש ובמקומות הומי אדם. כשהיו פעוטות ואחר כך ילדים קטנים הבית היה מאובטח ומוגן. רהיטים מחוזקים לקירות, מגירות שצריך מבחן I Q כדי לפתוח . ועדיין ביקרנו כמה פעמים בחדר מיון. כי דברים קורים. ״ לי זה לא יקרה״ זה משפט שאחריו קרו המון תאונות.

placid1

New member
מי יודע, אולי עדיף לגורילה ששמו

סוף למאסר העולם שלה בגן החיות ומותה עדיף על פני חייה כאסירה.....

danakama10

New member
הזנחה הורית?

קל להאשים כשמדובר באנשים שחורים משכבה סוציו אקונומית נמוכה.
עם כל הכבוד, לכל אחת מאיתנו קרה/קורה שתשומת הלב לא 100% על הילדים ב 100% מהזמן. האמא היתה עסוקה עם הילדים האחרים שלה, זה לא שהיא נעלמה. כמה שניות להפנות את הגב לילד בן 4 לא אמורות להסתיים בכזה אסון.
האשמה המרכזית היא של גן החיות. אם ילד בן 4 הצליח בדקה שתיים להכנס לאיזור הגורילות, הם האשמים. ואם יסתבר שהמבנה עומד בתקנים, האשמים הם אלו שקבעו את התקנים שאין ספק שצריך לרענן אותם.
לפני כעשור אחים פושטקים, נדמה לי בסביבות סוף העשרה שלהם, עמדו והתגרו בנמר בגן החיות בסן פרנסיסקו. הנמר כל כך התעצבן שהצליח לקפוץ מחוץ למתחם שלו והרג אחד מהם. כמובן שגן החיות היה חייב לשלם פיצויים למשפחה, והסתבר שהמתחם לא עמד בתקנים מודרנים. אז כן, האחים הפושטקים אשמים שצעקו ונופפו לנמר במטרה להרגיז אותו. אבל האשמה האולטימטיבית היא של גן החיות.

taltalam

New member
מאיפה נושא הגזענות הגיע?

אני לא יודעת מאיזה מוצא הילד ומה צבע העור שלו, זה לא רלוונטי לדעה שלי או בכלל לדרך שבה אני חיה.

למעלה