גורל

שומפי

New member
גורל

לדעתי האדם קובע את גורלו בעצמו "בני אדם הם מה שהם עושים מעצמם "/ אדלר

דז

New member
גורל קיים

רק בצורה שונה. רק לא מהשמים ,והאמת שהרוב גם לא מהאדם,גורל קיים מהמקריות הראשונית ,מהעולם. אם ילד נולד באפריקה,מה הסיכוי שלו להפוך לרופא עשיר,מה הסיכוי שלו לדעת בכלל מה זה. גורל קשור גם בחינוך ,בעיקר זה ,אם אמא תכה את הילדים שלה ,הם יגדלו ורוב הסיכוי להורים מכים. ואם בעל יכה את אישתו ,הבנות שלהם ימצאו בעל מכה ,רוב הסיכוי. הגורל הוא מה שאנחנו ,ומה שהופך אותו גורל זה זה שאנחנו לא בוחרים אותו ,ולא יכולים לשנות אותו לרוב.

Hell is beige

New member
תמיד יש סיכוי

יש את הקלפים שניתנו לך בלידתך אבל גם עם הקלפים הכי גרועים אפשר להיות מנצח

Tulula

New member
הכל ידוע מראש והרשות נתונה... ../images/Emo24.gif

אני מאמינה שאדם נולד עם גורל ידוע, כמו מפת דרכים. הדרכים בתוך המפה הזו שהוא בוחר לעצמו מעצבים את חייו ואת גורלו הסופי. כך שהדברים הם גם ידועים מראש (אם בחר בדרך מסויימת יגיע למטרה ספציפית ולא אחרת) וגם נתונים לבחירתו של האדם, לכן יש גם פספוסים בחיים. הבעיה כשמגיעים לצומת ולא ברור איזה דרך היא הנכונה...ומה צפון לי שם

Hell is beige

New member
קנגורואים

בני אדם חיים בפיצול, הם נוטים לחשוב שאם הם היו עושים אחרת, אז הכל היה קורה אחרת. בעצם בני האדם כולם עושים הכל, כל אחד עושה אחרת ברובד אחר של הקיום, כמובן שישות מרובד אחד לא יודעת בכלל על קיום שאר הישויות. רק המחשבה עליהן - עוטפת אותנו כמו צללים, כמו רוחות, חונקת אותנו. הקנגורואים, הם סיגלה לעצמם שיטה מיוחדת, שבה בכל קפיצה שלהם - הם קופצים לרובד אחר - רואים מה קורה שם. הם יודעים לעבור אך באקראיות בלבד, כל מימד שיגיעו אליו - שונה לגמרי מקודמו. כל מימד אחר הוא סבל. כל מימד יש בו ין סוף מימדים בגלל אין סוף האפשרויות, ועל כל אחד כזה יש אינסוף וכן הלאה. כך שיוצא שמספר המימדים הוא בעצם: i^i-1 אינסוף בחזקת אינסוף פחות אחד, כאשר אחד מסמל את העולם הנוכחי שלך. כאשר קנגורו מגיע לבול עץ, הוא קופץ מעליו ועובר סביבו באותו הזמן. (טוב, אני זוכר את זה רק בקטעים, בשביל לקרוא את זה בשלמות אני ממליץ בחום על הספר "הפילוסופיה הבלתי גמורה של העכברים")

itsikd

New member
אין בחירה חופשית לאף אחד מאיתנו

זוהי רק אשליה ! ראה תגובתי למטה

sofush

New member
דעתי על המושג גורל

היא שהגורל קיים, בהחלט. לדעתי אצל הרבה אנשים זהו המושג שקל להאשים אותו כשקורים דברים רעים והכל מתפקשש וקל לשכח כשהכל הולך טוב... (מה שלא ניקח לעצמנו ת´קרדיט??) בין אם מדובר במקריות ראשונית או בחירה מודעת הגורל שם, משפיע על מהלך חיינו בין אם אנו רוצים או לא אני אישית מתייחסת למושג גורל כמקביל לאלוהים במידה מסויימת.

Hell is beige

New member
ודעתי, מאידך אילא

הגורל היא המצאה שהומלסים מסכנים יתרצו בה את הסיבה שהם לא מוצאים עבודה. איילי תקשורת למיניהם יסבירו את העובדה שהרווחים שלהם צומחים ב400% לשנה בלי להעלות את העובדה המסויימת שקשורה להשחרת, או הלבנת כספים. או התירוץ לאלמנה על מות בעלה. הגורל הוא המצאה של האדם להשלים עם מצבים ולהתחמק ממצבים.

pif

New member
אין דבר כזה גורל - זה הגורל שלנו!!!

הגורל הגריל לנו את החיים את יד המקרה ואת ההתפתחות הנסיבתית - והתאבד.

itsikd

New member
לא קיים דבר כזה "גורל"

הכל נקבע וידוע מראש לא קיים דבר כזה גורל ולא קיים דבר כזה בחירה או רצון חופשי הרי אנחנו "מחליטים" כביכול על פי מי שאנחנו ומי אנחנו אם לא אוסף הדברים שקרו לנו בעבר ולכן החלטות שלנו למעשה צפויות וידועות מראש ואם כך גם כל ההחלטות של אנשים אחרים וכל דבר אחר שקורה. מזה ניתן להבין שאין גורל אין רצון חופשי ושהכל למעשה נקבע וידוע מראש

Nagini Potter

New member
וגורלי המר הוא לא להירדם בלילות...

בוהו... בוהו... *בוכה את הנשמה החוצה* אתם חושבים שכדאי לי להתחיל להשתמש בכדורי שינה? כבר ארבע וחמישה לפנות בוקר, ואני לא מצליחה להירדם! וזה כבר דבר קבוע! Nagini Potter

למעלה