ג'ורנל קלאב יולי - על המתכרות לאימונים

ג'ורנל קלאב יולי - על המתכרות לאימונים

אז אחרי ששכחתי לגמרי מהתור שלי בחודש שעבר, הנה הוא – הג'ורנל קלאב של יולי!

התחום שבחרתי לחפור בו הוא התמכרות לספורט, וספציפית הזווית הנשית. יש כמובן מליוני מאמרים על זה, אז אני לא יכולה להבטיח שבחרתי את המובילים, אבל הנה כמה זוויות מעניינות על התחום.
מניחה שאני לא היחידה שמטרידה אותה הדילמה של "כמה זה יותר מדי" (טוב, אולי לא בימים אלה, אבל כשאני ממש מצליחה להתאמן). מצד אחד, ברור שספורט זה טוב, זה משמח, זה בריא וזה מקדם. מצד שני, במיוחד כשעוסקים בו באינטנסיביות, עולה החשש להתמכרות. התחושה המציקה בימי מנוחה, ולפעמים אפילו בערב של אימון בוקר – כאילו חסר לי משהו... וכמובן החרפנה בתקופת מחלה או פציעה. הסביבה גם היא תורמת לדילמה – בעיקר ב"ביקורת בונה" כמו "את לא מגזימה?!"

המאמר הראשון מגדיר את המאפיינים של "תלות באימון":
1. הקטנת הרפרטואר שמוביל לדפוס סטריאוטיפי של אימון בלו"ז קבוע פעם או יותר ביום
2. תיעדוף ספורט על פני פעילויות אחרות
3. סבילות גוברת (=צריך כל פעם "להגדיל את המנה")
4. סימפטומים של גמילה – הפרעות מצב רוח כאשר אי אפשר להתאמן
5. תחושת הקלה (או המנעות מסימפטומים של גמילה) בעקבות אימון
6. מודעות לצורך/דחף להתאמן
7. חזרה מהירה לדפוס הקודם לאחר הפסקה
המאמר מונה גם מאפיינים קשורים:
7. המשך אימונים למרות פציעה או קשיים עם בן הזוג/משפחה/חברים/מקצועיים
8. הורדה במשקל על מנת לשפר ביצועים.

אז טוב... נראה לי שבימי האימונים שלי סימנתי V על 1-7 בערך. אבל צריך לזכור שבפסיכולוגיה, כולנו נמצאים על הרצף של *משהו*. השאלה היא האם אנו גורמים סבל לעצמנו או לאחרים, האם עברנו איזה קו דמיוני שמבדיל בין "בריא" ל"פתולוגי". המאמר הזה לא ממש נתן לי תשובות.
המאמר גם מבחין בין "תלות ראשונית" – שזה בעצם התמכרות לספורט – לבין "תלות משנית" שהיא התמכרות לספורט שקשורה להפרעות אכילה. זה מעלה את החשש שנשים יראו יותר תלות בספורט, כיוון שיש להן גם יותר הפרעות אכילה.
אז מכאן עברתי למאמר השני שדן ספציפית בהבדלים בין גברים לנשים.

המחקר שלהם כלל חובבים רציניים (מתאמנים לפחות 5 פעמים בשבוע) בענפי ספורט שונים.
במחקר הזה, 28% מהנשים ו-38% מהגברים הראו סימפטומים שליליים של תלות בספורט, אך ההבדל בין גברים לנשים לא מובהק סטטיסטית. יחד עם זאת הם ציינו שנשים וגברים משקיעים בספורט ממוטיבציות שונות – נשים כדי לרזות וגברים כדי להתחזק.

המאמר האחרון דן רק בנשים, ובהבדל בין תלות ראשונית למשנית (משנית להפרעות אכילה).
הם לקחו קבוצה של נשים ועשו להן שאלונים כדי לגלות האם יש להן תלות בספורט. אז הן חילקו אותן לקובצת ביקורת (אין תלות), תלות ראשונית ותלות משנית. ובדקו את איכות החיים שלהן – מצב רוח, דפוסי שינה וכו'.
והגיעו למסקנה מעניינת – בהעדר הפרעת אכילה (תלות ראשונית), אין הבדל במאפייני האישיות ורמת הלחץ הפסיכולוגי בין קבוצת הביקורת לאלו עם תלות ראשונית. יש לנשים עם התלות בספורט רמה דומה של בריאות הנפש והערכה עצמית כמו לנשים אחרות. במילים אחרות, לדעתם, תלות בספורט זאת לא מחלה בכלל, וגם אם כן – היא ממש לא נפוצה (ולא 20-30% כמו שטוענים מחקרים אחרים).
מה דעתכן?

ומי מתנדבת לג'ורנל קלאב הבא?

וואי. איזה נושא מעניין

כמה התייחסויות:
אני חושבת שעל הרצף , מה שקובע "כמה זה יותר מידי" זה בסופו של דבר התפקוד והבריאות.
מבחינת תפקוד- היכולת לעמוד במטלות החובה היומיומיות (עבודה, לימודים, בית, משפחה) לאורך זמן.
מבחינת הבריאות- משקל תקין, בדיקות דם תקינות, מערכת שריר שלד תקינה , מערכת חיסון תקינה וכו'.

פן נוסף של התמכרות הוא הרבה פעמים הצורך להסתיר/לשקר הנובע מהידיעה הפנימית שמה שאנחנו עושים מוגזם ו/או לא בריא (מה שאנחנו קוראות "להחריש אימונים") .

רק לציין שספורט זו אחת ההתמכרויות היחידות שאפשר להפוך למקצוע- ואז היא לא התמכרות...

כמעט בכל סוג של התמכרות קיימים הבדלים מגדריים, ולרוב גם יש הבדלים מספריים בין המגדרים (כפי שציינת לגבי הפרעות אכילה האופייניות יותר לנשים). יש אפילו סברה שאצל נשים הגורם האישיותי/תורשתי חזק יותר ואילו אצל גברים הגורם החברתי/סביבתי חזק יותר. לא מצאתי נתונים מספריים לגבי התמכרות לספורט אצל גברים לעומת נשים.

לגבי המאמר האחרון- אני חושבת שאולי יש מעט מקרי קיצון (המתאימים להגדרת "מחלה" הדורשת התערבות), השאלה איך היתר ממוקמים על הרצף.

הנושא החזיר אותי לדיון המעניין הזה : האם הספורט הוא הדת החילונית החדשה?
(ולשאלה הפילוסופית האם דת היא גם התמכרות- סם להמונים).

Springy

New member
אמת

Repent your sins!

tamark4

New member
נושא מעולה !

התלבטתי אם להציג את הנושא (מאמרים אחרים וללא קישור להפרעות אכילה) ויתרתי בעיקר בגלל שלא ידעתי מה בדיוק להעלות לדיון.
שלום קוראים לי תמר ואני מכורה. אוהבים אותי ? כמה מחברי הטובים ומחברותי הטובות מכורים ומכורות ויש אפילו 2-3 מקרים קשים ממני בעולם, דבר שחשוב לי לציין.
ההתמכרות קשורה בעייני למאפייני אישיות כמו צורך בשליטה, משמעת עצמית, ביקורת ומודעות עצמית. נו, מהטיפוסים שמסתובבים כל היום עם האצבע בתחת. (בבריכה זה נראה יותר טוב) אני מסוגלת להכיר בזה, לצחוק על עצמי. אני גם בטוחה שלשחות 10 ק"מ (לרוץ מרתון... חצי איש ברזל...) זה לא מה שהמשורר התכוון כשאמר שספורט בריא לגוף ולנפש.
אני חושבת שאין חיה כזו, התמכרות טובה. התמכרות היא התמכרות גם אם יש בה יתרונות משניים וגם במקרים שהתועלת עולה על הנזק. צריך להיות מודע לפוטנציאל לנזק אישי וסביבתי ומכיוון שאין סיכוי שאפסיק כשארצה, צריך לפעמים להתייחס אליה כמו אל ילד מופרע, ולנהל אותה בחכמה. זו דרכי העקומה לרקוד על הגבול בין הנורמלי ולפתולגי, אם גבול כזה קיים.
חלק מהמאפיינים של תלות באימון מתאימים לי, ההתבאסות הקשה בזמן השבתות או פציעות בעיקר בתחילת הדרך, צורך לארגן מחדש את הלו"ז השבועי אם משהו מתבטל. אני לא מרגישה צורך להתאמן כשאנחנו בחופשה משפחתית וכולנו לומדים בשלב זה או אחר לא להתאמן בזמן פציעה או מחלה. גם המעבר מאדם רגוע (עם אימונים) למפלצת (בלי אימונים) קורה אצלי די באיטיות, אבל קיים.
השנה הייתי צריכה ללמוד להתגמש, להוריד אימונים לפעמים, לוותר על אתגרים מסוימים, להיות פחות תחרותית במודע. זה היה קשה וכואב והפלא ופלא נשארתי בחיים. זו גם אחת המשמעויות של התמכרות.

מילות סיכום

תודה למשתתתפות, מקווה לקרוא יותר מכן בפעמים הבאות.

עבדים/ ברי סחרוף

כולנו עבדים אפילו
שיש לנו כזה כאילו
פותחים פה גדול
ומחכים לעונג הבא
כולנו מכורים של מישהו
שמבקש עכשיו תרגישו
פותחים פה גדול
ומחכים למנה הבאה

omaopa

New member
אם לא מאוחר מידי...

מעולם לא אהבתי את המילה "מכורה" בהקשר לאימונים.
התמכרות זה בהכרח דבר רע ומשהו שגורם נזק ואני מוצאת שיותר אנשים שלא מתאמנים (באופן אינטנסיבי או בכלל) נוטים להגיד עלי שאני "מכורה".
לעיתים בטון מאשים.

לדעתי זה סוג של דרך לעשות דה-לגיטימציה למי שבוחרת להתאמן באופן אינטנסיבי.
לכן אני חושבת שצריך להבדיל בין מישהי ש"מכורה" לספורט ולבין מישהי שבוחרת להתאמן באופן אינטנסיבי לשם השגת יעדים וכו'.

אני גם תוהה ככה ביני לבין עצמי (ובאמת שאני לא יודעת את התשובה לזה) אם אולי לנשים קורה יותר שטוענים כלפיהן שהן "מכורות".
אני תוהה את זה כי אני רואה הרבה יותר דה-לגיטימציה כלפי נשים שבוחרות לעסוק בספורט באופן אינטנסיבי ו/או להיות הישגיות/תחרותיות (מה שמצריך אימונים אינטנסיביים).

דבר נוסף הוא שכשאומרים למישהי שהיא "מכורה" אין לה דרך לצאת מזה. הרי בהגדרה של התמכרות מצויה ההכחשה.
לכן אם היא אומרת שהיא לא מכורה אז היא בוודאי בהכחשה.
כי לאנשים מבחוץ ברור לחלוטין שלהתאמן ברמה כזו זה בוודאי: לא בריא/מפריע לה ליתר החיים/לא מתוך רצון אלא כבר מתוך אילוץ נפשי כלשהוא/לא הגיוני (מחק את המיותר).
הרי לא יתכן שמאן דהיא בוחרת לעשות את מה שהיא עושה....

אני אישית אכן מתאמנת ברמה אינטנסיבית. אני בוחרת בזה וזה לא משהו שאני נאלצת לעשות או שהנפש שלי כופה עלי.
אני הישגית באופיי ומתאמנת כדי להגיע להישגים (ברמה שלי) וזה משהו שאני בוחרת לעשות, באופן מודע לחלוטין ושלמען האמת אני נדרשת לרמת משמעת די גבוהה כדי להתמיד בה.
זה לא תמיד כיף גדול, זה לא מביא לי אושר בל ישוער כל פעם מחדש ("היי") או נפילה דרמטית כשאני לא יכולה, מסיבות שונות, לעשות את זה ("דאון").
כשיש תקופות שאני לא נדרשת לאימונים אינטנסיביים (תקופות הורדה, אחרי מרתון, חופשות משפחתיות וכו') זה דווקא נחמד לי. וכשהתקופות האלה עוברות זה נחמד לי לחזור לרמת האימונים שאני רגילה בה.

כשטוענים כלפיי שאני מכורה לריצה זה קצת מרגיז אותי ואני עונה שמתוך רצים רבים מאד שהכרתי, אלה שנשארו מחוייבים לריצה זה בגלל שזה בא מתוך רצון ובחירה כי כמות הוויתורים לא קטנה והתאמת דרך החיים לספורט היא לא פשוטה. הקושי לאורך זמן הוא לא בלצאת מזה אלא להפך. לבחור להישאר בפנים.
מה נקרא התמדה.

התמכרות היא (כך נראה לי) סוג של חולשה. חוסר יכולת להימנע ממשהו או חוסר יכולת להתנתק ממשהו מזיק.
בעיניי הבחירה להישאר ספורטאית היא בדיוק ההפך. זה כח, ולא חולשה.
אם כבר לאורך זמן זה דורש רצון עמוק וכח לבחור כמעט כל יום מחדש לעסוק בספורט בצורה אינטנסיבית.

כתבת דברי טעם

ואני מסכימה עם חלקם הגדול.

עם זאת- יש דבר כזה התמכרות לספורט, כמו שיש דבר כזה התמכרות לעבודה (וורקוהוליזם שיש מכנים אותה "התמכרות מכובדת" משום שכביכול יש לה לגיטימציה).
ישנן התמכרויות שקשה יותר לתחום אותם בגבולות הברורים והמובנים מאליהם אך זה לא הופך אותם ל"לא-התמכרות".

ישנם 5 מאפיינים להתמכרות:
•קושי להפחית במינון ההתנהגות מול צורך להעלות מינון על מנת להגיע לאותה תחושת הנאה או סיפוק.
•הזנחה של תחומי חיים אחרים המפריעה לתפקוד יום יומי תקין.
•פגיעה במערכות יחסים המלווה לרוב בכעסים ובתחושות אשם ואכזבה מצד האנשים הקרובים.
•הבעת התגוננות אל מול ביקורת או עימות מהסביבה. ההתנהגות המתמכרת משמשת בריחה מהמציאות.
•רגשות אשם וחרדות בקשר להתנהגות המתמכרת.

המאפיינים יכולים להיות מובהקים יותר או פחות אך לא הייתי ממהרת להפוך כל ביקורת (ראי מאפיין שלישי) ל"דה לגיטימציה". יש בזה לפעמים משום התגוננות ו/או הדחקה (מאפיין 4).

אצלך העיסוק בספורט הוא גם מקצוע מה שהופך את העסק למורכב אפילו יותר.

בקיצור- אני חלילה לא רומזת שאת או כל אחת אחרת מכורה אך יש דבר כזה. והוא רע. בעיקר משום שיש בו פגיעה באנשים הקרובים למכור והם משלמים מחיר.

omaopa

New member
אז זהו ש...

גם אם זה עונה למאפיין כזה או אחר (ואיזה חלק מתוך שלל ההתנהגויות שלנו לא יענה לסעיף כזה או אחר ברשימה כזו או אחרת?) אני לא רואה בזה "התמכרות" באופן כללי, בוודאי שלא במובן של התמכרות "קלאסית".
הרי ניתן לראות כמעט כל אחד מהסעיפים הללו במקום כזה או אחר בחיינו.

(דרך אגב, 2 דברים חשובים מאד בהגדרת התמכרות הינם: אני עושה את זה בהסתר וגם אם אתפס אתכחש לזה שאני עושה את זה)

מעבר לזאת אני בכלל בעד שינוי הטרמינולוגיה.

חשוב לי גם לציין שאני מפרידה את העיסוק שלי בריצה מההתעסקות שלי בריצה.
אני אמנם עוסקת בזה כמקצוע אבל זה לא קשור לאימונים שלי שאותם אני מבצעת באדיקות ובאינטנסיביות גבוהה בלי שום קשר.
(אני אפילו סופרת את הקילומטרז' שלי בנפרד לקילומטרז' ה"לאמן" למורת רוחה של הדיאטנית שלי...) כך שפה דיברתי מתוך גרוני שלי ולא מתוך גרון המאמנת שבתוכי.

אבל שוב כמו שציינתי למעלה, הבעיה עם הגדרת התמכרות זה שאין דרך לברוח מה"האשמה" (accusation) בהתמכרות.
גם את בעצם אומרת שהטענה שלי לדה-לגיטמציה יכולה להיות התגוננות ו/או הדחקה (או כמו שקראתי לזה "הכחשה").
מה שזה גורם בעצם זה שברגע שעיסוק אינטנסיבי הוגדר כ"התמכרות" על ידי גורם חיצוני, ה"מתמכר" יתקשה להגיד "לא, אני לא מכורה" בלי להיות מואשם בזה שהוא מתגונן/מגן על ההתמכרות/נמצא בהדחקה ונפתח מעגל של הזדקקות להסברים ולהתגוננות.

לא מיהרתי להפוך את הביקורת לדה לגיטמציה אבל בעיניי היא אכן כזאת ואני ראיתי את זה הרבה לאורך השנים.

לכן כן, אני מסכימה, בוודאי שיש דבר כזה התמכרות. ויש דבר כזה גם בספורט וראיתי את זה קורה וכמובן, כמו שציינה ספרינגי, יש דבר כזה אופי התמכרותי.
אבל אני בעד לנקוט הרבה יותר זהירות בקשירת המינוח "התמכרות" לספורט, גם אם מאפיין כזה או אחר עונה להגדרה הקלאסית להתמכרות, בעיקר בגלל שעיסוק אינטנסיבי בזה שונה באופן כל כך מהותי מהתמכרות לדברים אחרים.

אני חושבת שמשתמשים במינוח "התמכרות" הרבה יותר מידי מהר בהקשר לספורט גם בהקשר הפנימי ("התחלתי לרוץ ואני לגמרי מכורה") וגם בהקשר החיצוני ("היא רצה בלי סוף. היא לגמרי מכורה").

לכן בעיניי אפילו לקרוא לזה "התמכרות" זאת כבר שיפוטיות שלמעשה מטילה בספק את יכולת הבחירה באורח חיים שכזה משום שבהגדרה התמכרות זה לא משהו שבוחרים בו, אלא משהו שנשאבים אליו ואי אפשר להיחלץ ממנו.

זה שיש אנשים שמכורים באמת לספורט אני מסכימה אבל הייתי אומרת שהם המקרים המעטים הרבה יותר.
רובנו בוחרות את רמת המינון המתאים לנו מסיבות שונות (אילוצי זמן, משפחה, עבודה שנשקלות אל מול המטרות הספורטיביות שלנו) ומחליטות עד כמה ניתן לשלב את הספורט באורח חיינו.

מתוך כל אלה בוודאי שיש כאלה שמתמכרים באמת וזה הופך לגורם הרסני ומפריע וכזה שמאבדים את השליטה בו, אבל לדעתי וממה שאני רואה רוב האנשים פשוט ימצאו מינונים חדשים בהתאם לשינויים בחייהם.
מותר לגמרי לדעתי לבחור במינון גבוה של עיסוק ספורטיבי גם אם זה נראה כלפי חוץ כמו "יותר מידי". כל עוד מתקיים מערך של בחירה מודעת אני לא חושבת שצריך לקרוא לזה התמכרות רק בגלל המינון שבו זה נעשה.

מור שלז

New member
כתבת מרתק! תודה

אהבתי מאוד את מה שכתבת, במיוחד את החידוד שעשית לגבי התמכרות ושיפוטיות עם הדגש על הבחירה המודעת:
"בעיניי אפילו לקרוא לזה "התמכרות" זאת כבר שיפוטיות שלמעשה מטילה בספק את יכולת הבחירה באורח חיים שכזה משום שבהגדרה התמכרות זה לא משהו שבוחרים בו, אלא משהו שנשאבים אליו ואי אפשר להיחלץ ממנו."

תודה

אהבתי את מה שכתבת

למעשה, את מסכימה עם המאמר השלישי שהבאתי (אז את יכולה גם להגיד שאת לא מכורה וזה נתמך מחקרית).
תראי, אני יכולה לא לעשות ספורט. הנה, ברגעים אלו ממש אני יושבת בבית עם לחם וחומוס במקום לרוץ. אבל כמו שתמר אומרת - זה פחות כיף ככה. וזה בעיני המאפיין ההתמכרותי. כי לפני 13 שנים, נגיד, כן היה לי סבבה לשבת עם לחם וחומוס ולא הייתי מבואסת מזה שלא יצאתי לרוץ.

Springy

New member
מכורה זה רע?

כרגיל, האחרונים תמיד בסוף, אבל אני רוצה להוסיף עוד נקודותיים.

אישית, בכל הנוגע לסוגיית ההתמכרות לספורט, יש לי תיאוריה שאני מכנה 'the lesser evil'. אני חושבת על הכותבות בפורום הזה ולרבות מאיתנו קווי דמיון אישיותיים - שימו לב כמה עולים כאן מונחים כמו פרפקציוניזם ונדמה לי שאף טוטאליות. כמה נשות מקצוע מובילות יש כאן, נשות משפחה מסורות. זה לא מפתיע שאנחנו עושות ספורט בצמוד לאותם קווים.

לצד זה, אני מניחה שלרבים מהעוסקים בספורט יש מה שמכונה 'אישיות מתמכרת'. לי בטוח יש. אז אם כבר להיות מכורה למשהו - אני די בטוחה שלספורט עדיפות רצינית על כמה אלטרנטיבות שעולות לראש...

שנית, אם אכן אנחנו מתמכרים לספורט (או 'סתם' עוסקים בו באינטנסיביות ובאדיקות) - הרי שאנחנו מקבלים ממנו משהו בתמורה. ספורט גורם להפרשה של אנדורפינים, ואז, מן הסתם, רוצים עוד. ספורט מפעיל מערכות חוש מווסתות שדרושות לנו לויסות תקין - עניין קריטי במיוחד בימינו, שהחיים בהם הם נייחים מאוד. ומעבר לרמה הפיזיולוגית, רבות מאיתנו מתמודדות עם כל מיני נושאים דרך הספורט, לומדות על עצמנו ומעבירות את המסקנות לחיים ש'מחוץ לספורט'. בודאי שרוצים עוד מזה.

בשורה התחתונה, אני חושבת שכמעט הכל בנושאים האלה מתנקז לשאלת עלות-תועלת. סתם לדוגמה, מאז שהתחלתי לעסוק בספורט באינטנסיביות חיי החברה ה'סטנדרטיים' שלי (יענו מסיבות, פאבים, הופעות וכו') הצטמצמו משמעותית. אבל מאידך, הרווחתי בילויים מסוג שונה (מישהי אמרה ריצות טיול?) והיכרויות חדשות ונפלאות. לא פשוט להגדיר מה יותר נכון או חשוב. בסופו של דבר יש פה עניין מאוד עדין של איזונים ובחירות, בינינו לבין המשפחה והעבודה, ובינינו לבין עצמנו. אין ספק שזה בא עם המון למידה וחקירה עצמית, וצריך להישאר כל הזמן עם יד על הדופק תרתי משמע, ולנטר את עצמנו.

ותודה ליעל על הנושא המרתק!

tamark4

New member
זה סימן אזהרה

מסכימה עם רוב מה שאמרת.
רובנו על הטווח הפחות קיצוני, שלא פוגע בתפקוד, לא משפיע בצורה קיצונית על הסובבים אותנו ולא פוגע בבריאות,
גם בטווח הפחות קיצוני, כשמרגישים צורך ללכת לאימון גם כשלא מתחשק, כשמגדירים יעד או מכסה ומרגישים רע עם עצמך אם לא משיגים אותה, הצורך בהשגיות ובתוצאות - זה עיסוק קצת over ברמה הרגשית.
צריך להיות מודע לזה ולדעת למתן את זה, לפחות בתקופות מסויימות.

oggi2

New member
ואני גם אוסיף

את מה שאני אומרת כששואלים אותי אם אני מכורה לקפה/לריצה או ספורט בכלל.
אני לא מכורה, זה כיף לי ואם ארצה להפסיק- אפסיק, אני פשוט לא רוצה!
וברצינות- אני מסכימה עם הנקודות שהעלית יערה. קשה להתמם מול אנשים שרצים על פציעות קלות כקשות, מתעקשים ללכת כנגד הגוף וכל רציונל אחר או תעדוף שנראה מעבר לפורפורציות. אז זו לא הנחה שלא קשורה לכלום. אני גם אוסיף שלפעמים זה בא ממקום עמוק יותר, אני כן רואה ושומעת סביבי בעיקר נשים, אבל גם גברים, שהחשש העיקרי/ראשוני שלהם מאובדן יכולת להתאמן, זה להשמין, גם אם מדובר בצפלון הדור או מספר ימים מועט של מנוחה בכפייה.
קראתי פעם, כי זה עניין אותי
, שהפרעות אכילה מומרות בהפרעות אחרת, למשל אורתורקסיה http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=2783, לפחות במאמר אחד דיברו על זה שלעיתים זה משלב גם פעילות גופנית כפייתית. אני חושבת בקיצור- שרובינו יכולות להסתכל רגע רק לעצמינו ולהגיד איפה על הסקלה אנחנו נמצאות, ואם זה טוב לנו.

אלולה145

New member
משתפת

יש לי מכרה, רצה מאוד מוכשרת ומאוד משקיעה. יש משפחה, קריירה, והריצה. בשנים האחרונות החלה להשקיע הרבה יותר, להתחרות, ולהצליח (פודיומים, תוצאות יפות).
היא רזתה המון (ומלכתחילה היתה רזה), היא מתעסקת במה היא אוכלת (או לא אוכלת) בלי סוף, היא יודעת כמה היא שוקלת וכמה אחוזי שומן יש לה (פחות מידי) ואיך זה חשוב לרדת עוד קצת בשביל הריצה (אבל בדיוק לגבול בשביל לא לאבד מחזור). היא מתאמנת 6 פעמים בשבוע (או ככה מספרת) וכל חבריה הם מעולם הריצה.
היא הישגית, תחרותית, אמביציוזית ו"מצליחנית" והריצה היא עוד מקום להיצטיין בו.
כשפתחתי איתה בעדינות את עיניין האוכל, את ההתעסקות האינסופית בזה - נהדפתי. אני מבחוץ חושבת שזה עבר את הגבול, מבחינתה הדרך עוד ארוכה.
אז אני לא יודעת אם זו התמכרות או לא, אבל המאמרים והנושא שגמדים פתחה נגעו לי בנקודה שמטרידה אותי כבר תקופה.
ושוב - אני רצה. אוהבת לרוץ. לא מוכנה לוותר על הריצות שלי. אבל אני באמת חושבת שיש נקודה שזה נהיה כבר יותר מידי.

למעלה