גור בן חודש בערך

אופירA

New member
מנהל
גור בן חודש בערך

משלשל נורא. כל הזמן. שלשול נוזלי עם ריח של קיא, וגם צואה רכה.
הוא אוכל ברעבתנות רבה, שימורי חתולים (של לה-קט - בשר, דגים). אוכל ה-מון.
אוכל גם גבינה וחלב עם ביצה ולחם מעורבבים.

אני מטפלת בו כשבועיים. הוא הופרד מאמא שלו כשהיה קטן מאוד (שבוע וחצי בערך), ואני הפרדתי אותו מהילד שהפריד אותו...
הוא יודע לחפור בחול, אבל משלשל בכל מקום, אלא שמקפיד לעשות זאת על עיתונים ובדים, או בחול, ולא על רצפות.
מטונף נורא ברגליים האחוריות, בבטן ובזנב שהוא כל הזמן מקפל בין רגלים לכיוון הבטן.
צועק כשמנקים אותו, כאילו כואב לו.

יש תקנה לשלשול? מה עדיף לתת לו לאכול?

ביחד איתו נמצא חתול גדול יותר, בן חודשיים. בריא, נקי, שמח ומאושר, אוהב להשתולל. (גם הוא נלקח מאמו באותה סיטואציה ע"י אותו ילד).
הקטן לא משתולל בכלל, רק יושב ונח (ואוכל...), למרות שיודע ללכת וגם לרוץ. צועק כשהגדול מנסה לשחק איתו ומכאיב לו.
כדאי להפריד ביניהם? עדיף שכל אחד יגדל בנפרד?

Yukita

Active member
מנהל
ללכת לוטרינר

שילשול שלא עובר זו בהחלט סיבה לביקור אצל וטרינר. אלי הגור צריך תילוע, ואולי יש בעיה אחרת. תולעים עשויות לגרום לשילשול משמעותי, והשילשול לא רק מלכלך, אלא גם נוטל מהגור כוחות, מוציא מגופו חומרים מזינים ופוגע בגדילתו.
&nbsp
בינתיים, להוריד מוצרי חלב מהתפריט: חלב פרה אינו מתאים לחתולים וידוע כגורם שילשולים לעתים קרובות. יש פה המון סוגי מזון שונים ומשונים, ואף אחד מהם לא נכנס להגדרת מזון מלא, כלומר מזון שמכיל את כל החומרים שחתול צריך. אם על פחיות השימורים כתוב "מזון משלים" אזי הם לא מכילים את כל חומרי התזונה הנדרשים, ועד כמה שידוע לי שימורי לה קט הם מזון משלים בלבד. זה אומר שבסופו של יום אף אחד משני הגורים לא מקבל תזונה מלאה. בגילאי יניקה עדיף תחליף חלב ייעודי לחתולים, ובגילאים שהזכרת - חודש וחודשיים - בדרך כלל ניתן להתחיל להציע אוכל יבש (שכן אמור ברוב המקרים להיות "מזון מלא" - לשים לב מה כתוב על השק, ההגדרות הללו הן הגדרות ברורות של משרד ממשלתי, בניגוד "פרימיום" ו"סופר פרימיום" שהם חסרי משמעות). בגיל חודש לעתים עדיין צריך לרכך את המזון בעזרת מים חמימים (להגיש פושר מאוד, לא חם!).
&nbsp
אם אין בעיה רפואית הדורשת טיפול, יתכן שמעבר לאוכל יבש ייעודי לחתולים יעזור, במיוחד אם יש איזו רגישות למשהו מכל המאכלים המגוונים שהזכרת. בכל מקרה, ביקורת רפואית לפחות פעם אחת אצל וטרינר טוב היא משהו מומלץ כדי להעריך מצב בריאותי ולקבל המלצות להמשך טיפול.
&nbsp
באשר לאינטראקציה בין הגורים, קודם כל יש לפתור את העניין הבריאותי. כאשר זה ייפתר, יהיה אפשר לראות מה קורה עם היכולת של הקטן להתמודד עם הגדול. בדרך כלל אין צורך בהפרדה בגילאים שמעל חודש וחצי, שאז הקטן אמור להיות (אם יבריא) מסוגל להתמודד עם הגדול, בין שיבחר לשחק ובין שלא, ביחוד שההפרש ביניהם הוא חודש בלבד.
&nbsp
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
תודה רבה! לגבי החלב - יש בעיה אחת

כשהוא היה קטנצ'יק, האכלתי עם דייסה של חלב/ביצה/גבינה/שמן/סוכר. ואז לא היתה רצינית בעיית השלשולים.
זו התפתחה והחמירה אחרי שהוא עבר לאכול שימורי לה קט - שהוא אוהב בטירוף.
באוכל יבש הוא לא נוגע. קטן מידי. הגדול מנסה מדי פעם.
מאוכל יבש מורטב הוא לא מתלהב, אבל ייתכן שאכריח אותם, ואערבב עם קצת מהשימורים.

מה זה יכול להיות לגבי החלב? האם בכל זאת כדאי לי להפסיק לגמרי לתת לו חלב, ביצה ולחם?

Yukita

Active member
מנהל
אגיד לך כך

לא ידוע לי מה הגורם לשילשול במקרה הספציפי שלו. כן ידוע שחתולים אינם מעכלים לקטוז ולכן יש בעיה עם חלב פרה. אמנם יש מתכונים כאלה לגורים עם שילוב ביצה וכו', אך הם בדרך כלל אמורים להיות מתכוני חירום לפרק הזמן עד שמשיגים תחליף חלב, בין השאר בגלל עניין התזונה המלאה.
&nbsp
בהחלט יתכן שהשימורים שהוא אוהב אינם טובים לו, או שהכמות שלהם גדולה מדי בשבילו, והם הגורם המרכזי לשילשול. בטוח? לא בטוח. מזון מלא? בטוח שלא. ישנם מזונות יבשים המיועדים לקטנטנים, כמו רויאל קנין בייבי, אישית לא היתה לי מי יודע מה הצלחה עם זה אבל זה עם גרגרים קטנים יותר מהרגיל ומיועד בעיקרון לגילאים עד 3 חודשים. אולי זה יעזור אצלכם. אצלנו, מזון יבש איכותי המתאים לכל הגילאים בדרך כלל עבד, בהתחלה כאמור עם ריכוך במים.

dimitrygo

Active member
מנהל
יש כ"כ הרבה חוסר מידע לגבי החלב. גם חלב חתולי מכיל לקטוז

והכמות שלו שם רק טיפ-טיפה יותר קטנה מאשר בחלב פרה. מה שכן חלקיקי השומן בחלב פרה גדולים מאוד וקשים לעיכול וזה כניראה מה שעושה בעיות אצל גורים קטנים.
יש הרבה אנשים שנותנים לגורים חלב עזים, לפעמים אפילו ללא שום תוספות. חלב עזים יותר דומה לחלב חתולי אך עדיין כמויות ההחלבון והשומן בחלב עזים לא מגיעות לרמה של חלב חתולי. אז יש שמוסיפים חלמון ביצה, שמן צמחי וכו'.

אופירA

New member
מנהל
אוקי, תודה לשניכם מאוד

נעבור לאוכל יבש מרוכך במים פושרים וקצת שימורים.
יש לי 2 סוגי אוכל יבש - אחד איכותי, והשני גרגרים יותר קטנים.
נראה מה יהיה המצב איתו.
הוא קטן, חלש, מכוער נורא, אבל אסרטיבי, צרחן, מגרגר ואוהב אותי עד השמיים.

Yukita

Active member
מנהל
בהצלחה, מקווה שישתפר

גם המראה שלו ישתפר אם השלשול ייפסק והגוף יוכל לספוג את האוכל.

Yukita

Active member
מנהל
אין לי מומחיות בנושא

אתה מכיר חומרי תזונה בצורה הרבה יותר מעמיקה. יתכן גם שלא החלב הוא הבעיה המרכזית כאן אלא דווקא השימורים, לפי הדרך שבה פותחת השרשור תיארה את העניין. מה שלא מוצא חן בעיניי בתזונה הכללית שתוארה לנו היא שזו נראית תזונה "משלימה" בלבד, כזו שלא כוללת כל מה שחתול צריך, וכן כוללת דברים שחתול ממש לא צריך (לחם, למשל). מהבחינה הזו נראה לי נכון יותר להיעזר בתחליף חלב ייעודי בשלב היונק, גם כי זה אמור להכיל כל מה שידוע שגור חתולים צריך וגם כי בסופו של דבר אף אחד מסוגי החלב הטבעיים לא מיועד לחתולים, ולעת עתה לפי מה שידוע לי חלב פרה ממש לא עושה לחתולים טוב, בין שזה הלקטוז או השומנים.
&nbsp
לפיכך, אישית אעדיף משהו ייעודי יותר באפיו, בתקווה שבאמת מזין יותר, ואם שימורים - אולי עדיף שימורים מלאים ולא משלימים? מלאים הם יותר בשריים, אולי זה יותר יתאים לגור הזה. זה בהנחה שאין רגישות מיוחדת למשהו מסוים.
&nbsp
במקביל לדעתי גם צריך לבדוק את עניין התילוע, כי טפילי מעיים הם סיבה אפשרית די חזקה לשלשול (לפותחת השרשור: בגיל חודש התילוע ניתן בסירופ ולא בכדורים, הוטרינר. קובע מינון מתאים לקטנטנים).

dimitrygo

Active member
מנהל
התגובה שלי היתה כללית ולא התייחסה למקרה הספציפי הזה

גם תחליפי חלב יעודיים אינם זהים, ממש בדומה למזונות אחרים. בחלב חתולי יש בערך 11% חלבון ו-11% שומן, כלומר היחס ביניהם הוא אחד לאחד. לא בכל התחליפים היחס הזה נשמר. גם בתחליף הכי מומלץ של רויאל קנין יש 34% חלבון ו-39% שומן. ואם אני לא טועה לפני כמה שנים היחס בין חלבון ושומן בתחליף שלהם היה עוד יותר גרוע.
&nbsp
גם איכות של שימורים מלאים משתנה מסוג לסוג, צריך לבחון את כל המרכיבים כמובן כדי להבין מה יש בם.
&nbsp
במקרה הספציפי הזה גם לדעתי הכי נכון לפנות לוטרינר כי ייתכן וטיפול פשוט נגד תולעים יפתור את כל הבעיות.

דגלמנגה

New member
שלשול נוזלי עם ריח של קיא, מעיד על מערכת עיכול בלתי מתפקדת

לחלוטין, או די קרובה לזה. ריח הקיא שייך לחומצת העיכול המופרשת לקיבה,
וכשמריחים אותה ביציאה זה אומר שעברה בשלמות את כל מערכת העיכול.
(הערה: הפעם האחרונה, שבה אני שהרחתי דבר כזה, היתה כשכלבתי ג'יני, עליה
השלום, חטפה פרוו-וירוס, למרות כל החיסונים שקיבלה. היא החלימה וחיתה עוד
קצת יותר מ-16 שנים. לא אפרט עוד, זה פורום חתולים).
מה שרציתי לאמר לך, זה שאם תחשבי על חיית המחמד שלך כעל עוד בן-משפחה,
תביני שכל שעת המתנה לתגובות של בעלי ניסיון - שאינם וטרינרים - היא עוד שעת
סבל ליצור החולה. שלא תביני אותי לא נכון. אישית, למדתי המון מניסיונם של
הכותבים כאן, ותודתי נתונה לכל אחד ואחת מהם (גם אלה הסבורים שאני יצור
מפחיד מהאגדות
) אבל תינוק עם שלשול בריח קיא הייתי מטיס למיון באמצע
הלילה, ולא מתיישב לי בניחותא ליד המחשב ומחפש דרך לחסוך כמה שקלים.
בגדול, שלשול (חוסר ספיגה חוזרת של נוזלים ממערכת העיכול) מתמשך, מוביל
להתייבשות, ובשלב מסוים שתיה רגילה אינה מועילה עוד. יש צורך באינפוזיה.

Yukita

Active member
מנהל
אני לחלוטין בעד ביקור רופא

במקרה הטוב - הרופא יאמר שאין מה לדאוג.
&nbsp
במקרה הפחות טוב - הרופא יתחיל לטפל בבעיה.
&nbsp
בהחלט עדיף על פני המתנה זמן רב מדי והמשך הדרדרות

אופירA

New member
מנהל
צודק, אבל זה לא תינוק, וגם לא חיית המחמד שלי

זה חתולון גור מסכן שהצלתי מילדים חסרי אחריות שהפרידו אותו מאמו (וכשהבינו שהוא חולה, היו מוכנים לנטוש אותו למות ברעב).
הוא לא גר בבית שלי, בבית שלי יש 3 חתולים בני 5 שנים.
מי שרוצה לאמץ אותו יכול לקבל ממני כתובת בשמחה.
מי שמוכן לקחת אותו לווטרינר - עוד יותר בשמחה. שייצור איתי קשר במסר פרטי.

אין לי אפשרות לקחת לרופא פרטי את התינוק של השכנים.
אם הייתי יודעת שב"צער בעלי חיים" או בפיקוח העירוני יטפלו בו רפואית, הייתי מודיעה להם מיידית שייקחו אותו. אבל ידוע לי שלא, ואשמח אם יתקנו אותי.
אז אני מנסה לעזור לו במה שאני יכולה. ומי שיכול יותר - יבורך.

Yukita

Active member
מנהל
אפשרות ביניים

לשקול את הגור בעזרת מאזני מטבח ביתיים, ולבקש מהוטרינר של החתולים שלך מנת תילוע מתאימה למשקל. כך לא תחויבי על ביקור, התילוע עצמו אמור להיות די מעט. אולי זה כן אפשרי?

אופירA

New member
מנהל
נראה שהגור הקטן מבריא אחרי כמה ימים של תילוע!

השלשול הפסיק, הוא הפסיק להתלכלך, התחיל לנקות את עצמו היטב, נהיה חזק יותר.

למעלה