גור בן כשבעה חודשים משתין כמויות שתן גדולות מהרגיל

אלישבע777

Well-known member
שמתי לב שהגור שלי, משתין בארגז שלוליות. בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל כשאני כשהשוויתי כמה מעט משתין החתול הבוגר, שיש לו בעיה בדרכי השתן ( קיבל טיפול) התחלתי לחשוש. הגור נראה מצויין ומתנהג בריא לגמרי. הוא שותה סביר ומספר ההשתנות סביר, אבל בכל פעם הוא משתין ה מ ו ן. תחילה נוצרת שלולית מקומית שנספגת די מהר ויוצרת בוץ. בגלל כמות הנוזלים- החול אינו מתגבש במקום, אלא כמעט "נמס" למין טיט כזה, שנדבק לתחתית הארגז ונשאר רטוב וקשה לסלקו בניקוי. אמרתי לווטרינרית, כשבאתי איתו לאחרונה לחיסון שלישי והיא לא התרשמה ואמרה שהוא בריא.
אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים, אם יש מקום לדאגה.

SupermanZW

Well-known member
שמתי לב שהגור שלי, משתין בארגז שלוליות. בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל כשאני כשהשוויתי כמה מעט משתין החתול הבוגר, שיש לו בעיה בדרכי השתן ( קיבל טיפול) התחלתי לחשוש. הגור נראה מצויין ומתנהג בריא לגמרי. הוא שותה סביר ומספר ההשתנות סביר, אבל בכל פעם הוא משתין ה מ ו ן. תחילה נוצרת שלולית מקומית שנספגת די מהר ויוצרת בוץ. בגלל כמות הנוזלים- החול אינו מתגבש במקום, אלא כמעט "נמס" למין טיט כזה, שנדבק לתחתית הארגז ונשאר רטוב וקשה לסלקו בניקוי. אמרתי לווטרינרית, כשבאתי איתו לאחרונה לחיסון שלישי והיא לא התרשמה ואמרה שהוא בריא.
אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים, אם יש מקום לדאגה.
אולי יש לחתול הקטן דלקת בדרכי השתן, כדאי לבדוק אצל וטרינר.

Yukita

Active member
מנהל
שימי קופסא עם שקית ניילון בתחתית במקום חול וסגרי בחדר עם הגור ללילה. בבוקר אם יהיה שם שתן תוכלי לשפוך למיכל פלסטיק נקי ולקחת לבדיקה אצל הוטרינר.

אלישבע777

Well-known member
שימי קופסא עם שקית ניילון בתחתית במקום חול וסגרי בחדר עם הגור ללילה. בבוקר אם יהיה שם שתן תוכלי לשפוך למיכל פלסטיק נקי ולקחת לבדיקה אצל הוטרינר.
יש לי את הערכה לבדיקת שתן כי לחתול הגדול יש דלקת. אצל המבוגר זה מתן שתן תכוף בכמויות קטנות והוא גם מלקק את המקום המון.
רציתי לשמוע מניסיונם של אנשים, אם יש סיבה לדאגה, אם יש להם ניסיון בתופעה, לפני שאני אטפל בחתול, האם זה רגיל שחתול ישתין שלוליות והוא כן בריא?

zivelca

Member
השתנה מרובה יכולה להיות בעיית כליות, ללכת לווטרינר לבדיקות.

evike

Well-known member
מנהל
כמובן, כדבר ראשון ללכת לווטרינר לבדיקה.
מצד שני, אולי זה כלום. כי בזמנו כשנובי היתה גורה גם היא השתינה הרבה, ונאמר לי שזה רגיל לגורים, לכשתתבגר זה יחלוף. אכן, זה חלף בערך בגיל שנה.

אלישבע777

Well-known member
כמובן, כדבר ראשון ללכת לווטרינר לבדיקה.
מצד שני, אולי זה כלום. כי בזמנו כשנובי היתה גורה גם היא השתינה הרבה, ונאמר לי שזה רגיל לגורים, לכשתתבגר זה יחלוף. אכן, זה חלף בערך בגיל שנה.
או, זאת תשובה. כנראה בגלל זה הווטרינרית לא התייחסה למה שאמרתי. יופי! תודה!

evike

Well-known member
מנהל
בלי קשר, הרופאה היתה צריכה להתייחס. מקסימום היתה אומרת שזה בסדר. לא להתייחס, זה לא בסדר.
את התשובה קיבלתי ממישהי שמתעסקת עם חתולים כולל כתיבת מאמרים, ובעלת חנות מעל 30שנה.
כל מקרה וכל חתול לגופו. כדאי לשאול שוב ולעמוד על לקבל התייחסות.

אלישבע777

Well-known member
בלי קשר, הרופאה היתה צריכה להתייחס. מקסימום היתה אומרת שזה בסדר. לא להתייחס, זה לא בסדר.
את התשובה קיבלתי ממישהי שמתעסקת עם חתולים כולל כתיבת מאמרים, ובעלת חנות מעל 30שנה.
כל מקרה וכל חתול לגופו. כדאי לשאול שוב ולעמוד על לקבל התייחסות.
הוא נבדק בדיקה כללית לפני החיסון השלישי ואז אמרתי לה את דברי ( הוא משתין המון בכל השתנה, אך מספר הפעמים ביום הוא תקין ). היא לא התרשמה שיש איתו בעיה. היא רק אמרה שהוא נראה בריא. לא אמרה שצריך לעשות איזו שהיא בדיקה בעניין. אם הייתי מציעה לעשות בדיקת שתן היא היתה מסכימה , אבל אני לא אגיד לרופאה מה לעשות כשהיא לא אומרת שיש בעיה. אחר כך הם יחליטו שאני חרדתית ורוצה מקסימום בדיקות ויתחילו לתת לי כל מיני בדיקות מיותרת. אז החלטתי לשאול כאן בפורום, ליתר ביטחון. מאחר שיש לי ערכה לבדיקת שתן לחתול, אוכל להשתמש בה מתי שאחליט לעשות זאת.

למעלה