גור זר וחדש נכנס לזירה - החלה מלחמה

• פותח הנושא wapy
  • פורסם בתאריך

dimitrygo

Active member
מנהל
זו גורה. וזה שיעור נוסף לגורים שלך. הם צריכים ללמוד להסתדר

חתולים אחרים.
אל תתן להם קוטג' בקופסה, הם עלולים להתקע בתוכה. תעביר את הקוטג' לצלחת.

wapy

New member
לאחר שהגורה ראתה את הפרצוף
- הכניסה את הראש לגביע

איך אתה יודע שזאת גורה ולא גור? - לא רואים לה מאחור
בעניין הגביע של הקוטג' - אתה צודק בעתיד אביא צלחות נוספות

dimitrygo

Active member
מנהל
הבצעים שלה מסגירים אותה - 3 צבעים ג'ינג'י, לבן ושחור ביחד

מעידים על חתולה ב-99.9% מהמקרים.

wapy

New member
מאת: אופירA "הווטרינרית של החתולים שלי"לידיעת Yukita

התגובה הזאת מסוף השרשור שבקישור - מאחר שעברה לדף הבא - חשוב היה לי להביא אותה
לא רציתי להעלות את העמדה הזאת - למרות שאני מסכים איתה
- כי המוטו של השרשור שלי לתעד את החתולים
במצב שהם נמצאים
אבל מרגע שהנושא עלה - חשוב להביא אותו במיוחד ל Yukita

הווטרינרית של החתולים שלי
מאת: אופירA
28/06/15 01:46
טוענת בצדק, שבהכניסנו את החתולים לבית סגור, גזלנו להם את החירות המתאימה לטבעם, ובתמורה הענקנו להם מזון טוב ובריאות.
אני מסכימה איתה, לחתול הגור טוב יותר להתביית בחצר. עדיף לו חצי בית וחצי רחוב.
אמנם הוא לא יבחר את מה שאנו חושבים שעדיף לו, אבל הוא יבחר את מה שהוא חושב שעדיף לו.
חתול (וגם בני אדם בעצם?) מעדיף את החירות שלו על כל תנאי בריאות ואריכות ימים שייתן לו הבית הסגור, ללא חצר.
אני מבינה אותו. גם אני והעדפתי לישון ברחוב אם היה מוכרח, ולא להיכנע לחיי הדיכוי הנפשי של בית הורי, הגם שהיה בו אוכל טעים. בני אדם רבים יעדיפו זאת, למרות שלא טבעי לאדם לישון ברחוב. ברור שלחתול שטבעי לו לישון ברחוב, רצויה מאוד הברירה הזו.
רוב הבריות בעולם יעדיפו חיים קצרים שמתאימים וטבעיים להם, מאשר אריכות ימים בכלוב אפילו ענק ומשופע כל טוב.
הווטרינרית סמדר טל מעולה, היא באמת מבינה בחתולים.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=16&messageid=178825662&r=1#178792740

Yukita

Active member
מנהל
זו לדעתי תפיסה של אנשים שמתעלמים מדברים רבים מאוד

הטבע לא מתעסק באושר - תכלית הטבע רק שיהיה דור נוסף. לאושר אין שום חלק בעניין.

חתולי רחוב רבים מאוד חיים חיי סבל, וממוצע החיים שלהם הוא בסביבות השנתיים מינוס. אלה מהם שמקבלים איזשהו טיפול, ובעיקר סירוס ועיקור, חיים יותר, ועדיין:

חתולי בית רבים חיים בממוצע 15 שנה, ויותר ויותר מגיעים גם לגיל 20 פלוס. הפער הזה לא ניתן להסבר רק באוכל משופר ובשירותי בריאות, כפי שניתן לראות מהדוגמא של חיות בר שונות שלא מצליחים לגדל היטב בשבי עם כל הטיפול שבעולם. "נפש בריאה בגוף בריא": חתול אומלל לא יחיה משך זמן רב כל כך .

מי שמתעקש ליפות חיי רחוב שוכח לא מעט דברים. שוכח שהרחוב אינו טבע, והטבע לא העניק לחתול כלים לנצח במאבק מול כלי רכב, אנשים שאינם מעוניינים בקיומם וכו'. האנשים הללו גם שוכחים את הלובי ההולך ומתחזק של גורמים הפועלים לגרום להכחדה פעילה של חתולי רחוב באמצעות השמדה (לא סירוס ועיקור, אלא לכידה והרג) וביניהם זואולוגים וגורמים מוניציפליים הבוחרים לתלות חולות רעות שונות דווקא בחתולים.

מי שמתעלם מזה, בעצם מחזק את ידי הלובי הזה כשהוא עוזר להתרבותם של חתולי רחוב. המינימום שחייבים לעשות זה בירוס ועיקור, גם כדי שיהיה לחתולים האלה איזשהו סיכוי ליהנות באמת מחלקיק מאותו אושר של "חיי רחוב נפלאים" שאנשים מסויימים נהנים לחשוב שיש להם, וגם כדי שלא יידחפו להרוג אותם במקום זה.

אותם אנשים גם מתעלמים מהדוגמא במדינות שבהן יש מעט, אם בכלל, חתולי רחוב. החתולים שם בבתי ממש לא נראים סובלים, ואני מעידה זאת מנסיון אישי של חיים של כמה שנים בבריטניה, כולל התנדבות בעמותות שם.

במילים אחרות, נחמד להאמין בדברים שלא דורשים מאתנו שום מאמץ.

למעלה