גור חזר לחצר לאחר שבועות- הגורים לא מסתדרים איתו

דרורפפ

New member
גור חזר לחצר לאחר שבועות- הגורים לא מסתדרים איתו

שלום, אני זקוק לעזרה, רקע בקצרה: אמא חתולה המליטה בחצר שלי שישה גורים, לאחר כחודש האמא נעלמה יחד עם כל הגורים. לאחר מספר ימים שני גורים חזרו, ולמחרת שני גורים נוספים חזרו. היום- כמספר שבועות מאז, הופתעתי לגלות שגור נוסף חזר- אבל הגורים לא מסתדרים איתו.

מה עושים? בינתיים החלטתי לבטל את המנות ולהשאיר להם אוכל נגיש- הגור שחזר היה הגור הדומיננטי, הוא היה משמעותית יותר גדול מהאחרים, והוא היה קופץ ומשוטט עם האמא עוד לפני שהאחרים ידעו ללכת מבלי להתגלגל. היום הוא רזה וכחוש ומטונף אפילו בסטנדרטים של חתול רחוב.

כיצד גורמים לו להישאר? כיצד גורמים לגורים להסתדר איתו? כיצד להגיב כשגור נטפל אליו?

עוד דבר מטריד: הוא לא יודע לאכול מזון יבש, אני נותן לו חזה עוף טונה ושימורים, כיצד גורמים לו לאכול מזון יבש?

ארמורגם

New member
בן כמה הוא?

יכול להיות שיש לו כאבים בשיניים או בחניכיים שמונעים ממנו לאכול סוגי מזון מסויימים, ולכן הוא רזה וכחוש?
אם הוא גם מלוכלך, זה יכול להיות שעקב הכאבים בפה הוא לא מתנקה.
אם יש לו בעיה רפואית, יש לטפל בה ואז הוא יוכל לתפוס חזרה את מקומו בחבורה.
אם הוא בגיל סירוס, אפשר לנצל את ההזדמנות שהוא מורדם ולסרס אותו על הדרך. זה גם יעזור לו להתנקות ולהשתלב בין שאר החתולים.

דרורפפ

New member
הגורים בני (כמעט) חודשיים

האם יש איזשהו סממן התנהגותי/חיצוני שיכול להעיד על כך? ... לא יותר סביר שגור שמסתובב שבועות לבד ברחוב מגיל חודש- פשוט לא מוצא מספיק מזון ולכן הוא במצב כזה? ולגבי האוכל היבש, הוא כלל לא הכניס אותו לפה, הוא הסתכל עליו והמשיך לשוטט.

אחרי שהוא אכל ושתה ראיתי אותו מתלקק, מטפס על סולם, מטפס על חומה, מטפס על עץ, מגרד ציפורניים, חיצונית- מעבר לכך שהוא רזה ולא מטופח, אני לא יכול לראות משהו בהתנהגות שלו שמעיד על מחלה או על כאב כזה או אחר. אני חושב שהוא פשוט לא מכיר את האוכל

ארמורגם

New member
יכול להיות

אם כך תוכל לטבול את המזון היבש בנוזל של מזון רטוב, למשל המים של טונה במים (לא בשמן), כדי להרגיל אותו.

דרורפפ

New member
אני אנסה- תודה

אם יש למישהו רעיון או הצעה כיצד לאקלם אותו בקבוצה, אודה לכם מאוד.

אני לא רוצה לחשוב על הרעיון שהוא ימשיך לשוטט במצב הזה ברחוב בגלל התנכלות.

דרורפפ

New member
תודה, זה אכן פתר את בעיית המזון היבש

לקחתי מעט מזון יבש, הרטבתי אותו, שמתי מעליו מזון משימורים, הוא אכל את השימורים ואז המשיך לאכול את המזון היבש

ארמורגם

New member
יופי!

דרורפפ

New member
אין משהו שניתן לעשות כדי לאקלם אותו בקבוצה בחזרה?

הנושא של המזון היבש נפתר, אך לא עושה רושם שהגור מתאקלם בקבוצה. הוא לא ישן איתם, לא משחק איתם, (הוא משחק איתי למשל, אבל לא איתם), הוא אפילו לא נשאר בחצר- לפחות הוא נשאר בטווח קריאה כי הוא מגיע בריצה כשאני קורא לו (ולהם) לאכול. אבל הוא לא אוכל איתם- אני צריך לשים לו מזון קצת מרוחק מהם. לפחות הפרווה שלו נראית קצת יותר טוב עכשיו.

אז זהו? אין לי דרך לגרום לו להתאקלם בקבוצה בחזרה? להתנחם בזה שהוא דואג להישאר בטווח קריאה?

ארמורגם

New member
אתה ממש אימא פולניה

קשה לדעת מה החתול חושב ומרגיש כלפי החתולים האחרים.
אני לא מכיר דרך לגרום לחתולים להתחבר.
גם חתולים ביתיים לא תמיד מתחברים, ולפעמים יש להסתפק בשלום קר.
לפעמים זמן יכול לעזור.
קח בחשבון שהמעמד של החתול בהיררכיה הינו דינאמי ועשוי להשתנות מתישהו.
כל עוד הוא בריא, אני לא חושב שיש לך מה לעשות מעבר.

דרורפפ

New member
הבנתי, תודה

רק רציתי לציין שהנסיבות קצת 'מעצבנות'... כי לא מדובר בגור זר אלא בגור מהשגר, ולא מדובר כאן בתקופה של חודשים ארוכים אלא במספר שבועות בודדים, ולא מדובר בגור שמכיר פינות האכלה או ידע לאכול אוכל יבש, אלא נמצא בתת תזונה.

אם היה מדובר בגור זר, או בתקופה ארוכה, או בגור שהיה עצמאי והסתדר לבד בפינות האכלה, אני מניח שלא היה מפריע לי

sashalola

Well-known member
רעיון לקירוב הגורים

היה לי מקרה דומה עם שני גורים אחים ועוד אחד זר שלא הצליח להתחבר עם האחים,
בטיפול בגורי רחוב לפעמים אנחנו שוכחים שאפשר לשחק אתם כמו עם גורים בבית,
אני מציעה שתזמין את כולם למשחק משותף,
למשל לקחת ענף דק ולהניע אותו על הרצפה, או מקל עם חוט,
אתה תראה שכולם יבואו לשחק ביחד,
תוך כדי לטף אותם וכך גם תעביר ריחות ביניהם,
אפשר גם לתת להם צ'ופרים, אחד לכל אחד, הם יעמדו קרוב ויתרגלו,
אצלי המשחק המשותף עשה את העבודה והם התקרבו ואף ישנו ביחד.
בהצלחה
וכל הכבוד לך על האכפתיות והלב הרחב

דרורפפ

New member
תודה על ההצעות

תודה רבה על ההצעות, אך לצערי בינתיים זה לא עובד לי.

לגבי משחק, אני משחק עם הגורים עם חוט ארוך (מאוד ארוך) שאני מפזר בין המתקנים בחצר, ואז אני מושך אותו, והם רודפים אחריו ותופסים אותו וכו'... אבל כשהגורים משחקים, הגור לא משחק. רק כשהם לא משחקים- הגור רודף אחרי החוט לבד.

לגבי ליטוף- אני לא מלטף את הגורים כדי שלא 'יתרגלו' למגע בני אדם.

לגבי מזון וצ'ופרים 'אחד לכל אחד'... הגור לא מתקרב כשהגורים האחרים נמצאים, רק כשהם מרוחקים הוא מתקרב

ארמורגם

New member
לא ברור לי למה אתה נמנע מללטף אותם

אם הם נמצאים כל הזמן בגינה שלך, ואתה המאכיל היחיד שלהם, מה הבעיה בכך שתלטף אותם?
הם כבר מכירים אותך וסומכים עליך, וזה לא אומר שהם יסמכו על כל אדם זר שינסה לגעת בהם.

דרורפפ

New member
אני יוצא מנקודת הנחה שבשלב מסויים הם יעזבו

אני יוצא מנקודת הנחה שבשלב מסויים הם יעזבו, אז אני חושב שעדיף לא לפגוע באינסטינקטים הטבעיים שלהם.

וגם כשהם בחצר שלי, הם לא תחומים רק לחצר שלי- יש להם גישה למספר חצרות של שכנים, ולפעמים בלילה הם אפילו יוצאים לרחוב.

Yukita

Active member
מנהל
לא כל דבר בא בקלות

סבלנות והתמדה יכולים להשיג הרבה.
&nbsp
מצד שני, יתכן שגם אם לא תעשה דבר מלמד לטפח את הגור הבודד באוכל ולעזור לו להתחזק, העניין יסתדר מעצמו. לא תמיד צריך להתערב ישירות.

דרורפפ

New member
מצאתי פיתרון!

הפיתרון פתר גם את נושא האוכל וגם את המשחקים!

השארתי אותם בלילה בלי מזון נגיש, בבוקר קראתי לכולם לבוא לאכול, במקום של האוכל הקבוע של הגורים שמתי חצי מנה (לארבעתם), בעוד שבמקום של הגור הבודד שמתי 5 מנות.

הגורים סיימו לאכול, ואז לאט לאט התקרבו לגור הבודד ואכלו איתו. ומאז הם לא מפסיקים לשחק :)

דרורפפ

New member
רציתי לעדכן שהם לא רק ממשיכים לשחק ולאכול יחדיו

רציתי לעדכן שהם לא רק ממשיכים לשחק ולאכול יחדיו- הוא גם נשאר איתם כל הזמן- אז למעשה הוא שוב חלק מהקבוצה :)

למעלה