גור חתולים חולה

michellelurie

New member
גור חתולים חולה

אני כבר לא יודעת מה לעשות וסליחה שזה ארוך
יש לי גור חתולים בן כ-4 חודשים שאצלינו כחודשיים וכל הזמן הזה הוא עם שילשולים מספר פעמים ביום בין רך לנוזלי, לפעמים עם דם (המקום שממנו לקחנו אותו טוען שלא היו שילשולים קודם)
בהתחלה נתנו לו סירופ לטפילים ואוכל מיוחד ID והיה שיפור אחרי שבוע ואז שוב חזר ואז נתנו לו כדור תילוע (קיבל גם כחודש קודם במקום שנולד) וזריקות אנטיביוטיקה וכשלא היה שיפור אחרי יומיים קיבל פלג'יל
לא היה שיפור כמה ימים גם איתו ועשינו בדיקות צואה וגילו שיש טפיל קיבל אנטיביוטיקה שהיה ממש מרייר והחליפו לטולטרזוריל ל3 ימים, 10 ימים הפסקה ואז שוב 3 ימים.. ביום השני אמרו להוסיף גם פרוביוטיקה פרוקולין ואחרי שנתנו אותה (כמה שעות אחרי) הקיא נוזל צהוב די סמיך והפסקנו עם הפרוביוטיקה והמשכנו רק אנטיביוטיקה לעוד יום.
אחרי כשבוע הקיא שוב אוכל לא מעוכל ואז שוב אחרי כמה ימים ובמקביל התחלנו את ה-3 ימים הנוספים של הטולטרזוריל והיה שיפור מבחינת היציאות (היה יום שלם של מוצק ואז שוב רך ואז שוב מוצק) ואתמול הקיא שוב ושילשל שוב..

בנוסף, לפני כשבועיים התחילו לו דלקת עיניים ניסינו 2 משחות והעיניים ממש מאדימות מהן (הראשונה אוקסי משהו מרוקחות לבעלי חיים שאחרי יומיים איתה שבוע לא היה הפרשות ואז חזר ועברנו לטוברקס שגם ממנו העיניים מאדימות ואין שיפור בהפרשות)

הגור מחוסן כולל כלבת לצערי (הוא לא יוצא מהבית חוץ מלווטרינר) וכל הזמן הזה אוכל ID יבש/רטוב קצת פחות ממה שרשום שאמור לאכול במשקל שלו

היום חוזרים שוב למרפאה ואשמח לרעיונות מה לשאול אותם כדי שהוא כבר יחלים

Yukita

Active member
מנהל
אכן כבר עדכנת בשלבים שונים של הסיפור

מה שחשוב הוא לדעת בעיקר מה בדקו במרפאה עד עכשיו: מה חושבים שיש לו? עד כמה לדעתך מה שאומרים לך נשמע הגיוני? כי אם כל הזמן דוחפים תרופה ועוד תרופה ואין באמת שום שיפור (לפי הסיפור שלך אין) - אולי צריך לחשוב על וטרינר אחר, או בית חולים וטרינרי.
&nbsp
חשוב להבין שלא וטרינר אחר ולא בית חולים וטרינרי יכולים לחולל ניסים. גם הם יכולים לא להצליח בטיפול. עם זאת, יתכן שמישהו אחר יראה משהו שהוטרינר הנוכחי שלכם מפספס, או שהציוד והאפשרויות בבית חולים וטרינרי (בבית ברל או בבית דגן) יתנו תשובות שעד כה לא הצלחתם לקבל. מה שכן, בית חולים וטרינרי זה אומר להיות מוכנים להוצאה מאוד כבדה. ככל שהבדיקות מתוחכמות יותר, יותר משהו שהוטרינר הפרטי לא יכול לבצע, כך העלות מזנקת. לפעמים פשוט אין ברירה.

michellelurie

New member
היינו מטופלים אצל ווטרינר ואת הבדיקות עשינו במדי ווט

לפי הבדיקות צואה נאמר שיש טפיל מסוג קוקסידיה אם אני זוכרת נכון ואחרי הבדיקות צואה החלפנו את הטיפול לאחד שאמור להתאים לסוג הזה של הטפיל. עד אז האנטיביוטיקה ניתנה על סמך סימפטומים ובגלל זה לא התאימה.

בשבוע האחרון יש שיפור ליום ואז יום למחרת שוב רך ואז שוב יום עם מוצק.. אבל כן נוספו ההקאות

Yukita

Active member
מנהל
עליכם להחליט

לחזור לוטרינר במדי-וט או ללכת למקום אחר, מכל מקום עליכם לעדכן בקשר להקאות.
&nbsp
עם ריבוי הבעיות - דלקת עיניים, טפיל וכו' - ובהתחשב בעובדה שבמקרה שלכם לא ניתן להסביר זאת בהגעה מן הרחוב (שאז די הרבה פעמים מראש אוספים במצב לא טוב, עם תת תזונה ומערכות חלשות ולכן גם די צפוי לקבל מספר בעיות כמו פטרית עור, דלקות עיניים וכדומה) ראוי שישללו מחלות הקשורות לכשל חיסוני. במקרה כזה יתכן שיש פה עניין תורשתי, אבל בכל מקרה צריך איבחון קודם.
&nbsp
הבעיה המרכזית היא שמדובר בגור צעיר, לצעיר הרבה יותר קשה לעמוד בכל זה מאשר לבוגר. האם לגור יש אנרגיה, האם הוא הולך ומשחק, האם הוא שותה?

michellelurie

New member
שותה.. לפעמים יותר לפעמים פחות אבל בוודאות שותה

משחק גם כשאנחנו מפעילים משחק וגם לפעמים לבד מתחיל לרוץ אבל גם ישן הרבה (לא יודעת כמה גור אמור לישון)

היום אנחנו חוזרים למדי ווט אבל במקרה יצא שלווטרינר אחר שם ואולי יהיה לו רעיון נוסף

Yukita

Active member
מנהל
אם הוא שותה, אוכל ומשחק

יש מרווח נשימה, זה טוב. בהצלחה אצל הוטרינר!

michellelurie

New member
אני מקווה ששותה מספיק

אני לא יודעת כמה חתולים אמורים לשתות וגם בשבוע האחרון שנהיה קר יותר הוא שותה קצת פחות אז היום החלטתי לתת לו ID רטוב שיש בו הרבה נוזלים (גם כי הקיא אתמול ולא ידעתי אם יהיה לו תיאבון כל כך)

השאלה אם יש משהו שחשוב לשאול את הווטרינר שאולי לא העלינו?

michellelurie

New member
היינו במרפאה והוא אושפז

היינו אתמול במרפאה ונעשו בדיקות דם שבהם היה ריבוי כדוריות דם לבנות וקלציום גבוהה
בנוסף, האוזניים והרגליים שלו היו קרות אז הרופא השאיר לאשפוז מחשש לשוק וגם כדי לתת נוזלים ולעשות אולטסאונד
באולטרסאונד לא ראו כלום חוץ מקשרי לימפה מוגדלים

הם חושבים שזה יכול להיות רגישות למזון או דלקת כרונית ואני נורא מפחדת שזה משהו חמור יותר

Yukita

Active member
מנהל
נקווה לטוב

זו קצת הפתעה בהתחשב בזה שסיפרת שיש לו אנרגיות, אוכל ושותה, אבל עדיף השגחה מאשר להיות מופתעים בבית. נראה שלפחות כעת מחפשים ברצינות את שורש העניין.
&nbsp
בקשר לרגישות למזון, הוא לא כבר על אוכל רפואי לפי מה שסיפרת?
&nbsp
אגב, סביר להניח שזה לא אותו מקרה בכלל אבל יצא לי להכיר כלב (גזעי... הרבה מהגזעיים שפגשתי סובלים ממשהו כזה או אחר): במקרה שלו היו גם כן כל מיני תופעות לא מוסברות וחשבו על רגישות למזון, בסוף התברר שזה איזה דפקט בייצור אנזים מסוים. בטחול, אם איני טועה. עלו על זה בין השאר עקב טחול בגודל לא תקין. אולי גם במקרה שלכם זה קשור לאיזה אנזים חסר או משהו בסגנון: דברים כאלה מייצרים מגוון סימפטומים ולא קל לעלות על הסיבה האמיתית. אם זה העניין, נותנים את האנזים כמו שנותנים תרופה, אבל לכל החיים, כשהבעיה היא בעיקר שצריך לשנות מינון מדי פעם או ששוב מתחילות כל מיני בעיות בריאות מוזרות, דלקות במקומות שונים, חולשה.

michellelurie

New member
הוא לא היה נראה חלש והם לא יודעים מה יש לו

ואפילו במרפאה ניסה לחקור את הכל

זה החתול הראשון שלי והוא חולה מאז שהוא אצלינו כך שמאוד קשה להגיד אם הוא מספיק פעיל אבל הוא כן משחק עם חכה והכל.

קצת לפני שיצאנו למרפאה הוא הקיא שוב ואולי זה מה שגרם לו למצוקה יותר גדולה אבל אני לא באמת יודעת להגיד.

בכל מקרה הרופאים לא יודעים מה יש לו בוודאות על סמך הבדיקות דם והאולטרסאונד (מצרפת קובץ) ומחכים לתשובות נוספות של בדיקות צואה מבין דגן

amng

New member
ידין רופא מצויין

הייתי אצלו שנים עם החתולה שלי .. הוצאה גדולה.. נסי את סיגל במאפו

למעלה