גור חתולים סקוטי

moudi_z

New member
שלום,
קנינו גור חתולים סקוטי מחנות חיות מוכרת בצפון, כששאלתי אותם לגבי תעודת היוחסין והאם הגור גזעי, ענו שחתול גזעי יכול להגיע לסכומים של 6 אלפים שקלים (במקרה שלנו הגור עלה 2300 - מצורפת תמונה אם זה מעניין).
רק רציתי לוודות שאכן כך המצב, אני יודע שקיימת תעשיית גידול גורים למכירה (לא גזעיים), ושזה חוקי במדינה שלנו... רק רציתי להבין האם זה בכלל אמור לשנות? אני לא הולך להתעסק עם זה לצורך מכירה או משהו בסגנון. האם המחיר נחשב להוגן?

לציין, שהחתולה (בת 4 חודשים) כבר כמה ימים מאז שהבאנו אות ההביתה מחפשת כל חור בכדי להתחבא בו, בקושי יוצאת לאכול כשכולם כבר הלכו לישון... האם זה אופייני לגיל שלה ולאור העובדה שהיא עוברת שינוי? פשוט צריך לחכות עד שתתרגל וזה יעבור? תוך כמה זמן? מה אפשר לעשות בכדי לגרום לה להתאקלם?

תודה למגיבים.

קבצים מצורפים

• cat1.jpeg
    cat1.jpeg
    KB 82.3 · צפיות: 9
  • cat2.jpeg
    cat2.jpeg
    KB 80.1 · צפיות: 9

Yukita

Active member
מנהל
חבל מאוד שקניתם. גור ללא תעודות הוא לא גזעי, וזה משנה לא רק למי שרוצה להיות אדיוט ולהרביע חתולים למכירה אלא גם מהבחינה שאין שום מעקב אחרי מחלות תורשתיות. אז החתולה שלכם חמודה מאוד אבל (א) לא סקוטית כי אין לה תעודות ואין שום הוכחה מי ההורים שלה ואם הם בעצמם סקוטים או לא סקוטים ו(ב) אין שום דרך לדעת אם ההורים היו בריאים ולכן גם הסיכוי שהיא לא תהיה בריאה כעת או בהמשך הדרך מאוד מאוד גדל. הרבעות גזעיות מלכתחילה נעשות בתוך מאגר גנטי קטן מאוד וזה מגביר את הסיכויים לבעיות תורשתיות. זה מתווסף לעובדה שמדובר פשוט בשוק בשר. בהרבעות גזעיות לפחות יש איזה נסיון להקפיד על איזשהם כללים כמו לא להרביע את החתולה לעיתים קרובות מדי כי הריונות תכופים זה דבר שפוגע קשות בחתולה ומקומות שמאפשרים כזה דבר גם זורקים את החתולות או את הכלבות ברגע שהן מפסיקות להמליט ברצף), להחזיק בתנאי מחיה נאותים וכו'. במקומות שבהם אין אפילו את הפיקוח המועט שבא עם תעודת גזע יש פעמים רבות מה שנקרא "מטחנת גורים" - המטרה היחידה היא ייצור גורים למכירה, ולעזאזל עם תנאים נאותים למחיה להורים או לגורים שנולדים טרם מכירתם. הרבעה ללא תעודות גם פוגעת בגזע עצמו - כיוון שאין שום בקרה, מעקב או פיקוח אפילו לא אחרי השושלת, אין הקפדה על כך שהגזע יישמר כפי שהוא "אמור להיות" מעצם ההגדרות שלו. בקיצור - אסור לקנות גורים, ואם בכל זאת מתעקשים מאיזו סיבה הזויה שרוצים גזעי, צריך להשקיע את הכסף המלא ולקנות רק עם תעודות וממקום שהוא לא חנות אלא מהמגדל עצמו כך שניתן לראות באלו תנאים החתולים אצלו חיים. עדיף כמובן לא לקנות בכלל אלא לאמץ. לא חסרים חתולים נפלאים שאולי אינם במראה סקוטי אבל הם בעלי אופי נהדר. לגזע אין הרבה משמעות מבחינת האופי כי בחתולים באופן מודגש לא מרביעים לאופי. מרביעים למראה (בכלבים יש קצת מחשבה על האופי בגלל דרישות מכלבי עבודה שונים, אבל גם זה בעירבון מוגבל. לא חסרים מקרים של כלבים גזעיים שזכו במדליות ולכן הפכו למבוקשים מאוד להרבעה למרות שהם נשכו את השופטים בתחרות והפגינו אופי לא טוב).

החתולה כעת אצלכם, ואפשר רק לקוות שאכפת לכם ממנה ולא מהגזע. היא פוחדת כי היא במקום חדש - גיל 4 חודשים הוא גיל של מודעות לסביבה. צריך להיות סבלניים, וגם כשהיא יוצאת לא להתנפל עליה עם חיבוקים ולטיפות אלא לתת לה לראות איפה היא נמצאת, לחקור את הבית (גם אם זה אחרי שאתם הולכים לישון) ולהישאר בשקט כשהיא יוצאת מהמחבוא כדי שתלמד שאינכם בגדר סכנה עבורה ולא הולכים לרדוף אחריה. אפשר לפתות עם קצת אוכל רטוב, אבל לא לרדוף אחריה עם הפיתוי אלא להניח לידכם ולהשאר שקטים. היא תתרגל אליכם ולסביבה ואז תהיה רגועה יותר.

moudi_z

New member
תודה על המענה המקיף.
את זה למדתי לצערי אחרי שקנינו, ואחרי שהתחלתי לחקור את הנושא. הייתה מתנה לילדה בת 7, וממש לא איכפת לנו למהגזע.

רק היו לי ציפיות יותר מאותו מקום שקניתי, חשבתי שמקומות כאלה לפחות איכפת להם ועובדים מסודר. פשוט שוק שחור.

Yukita

Active member
מנהל
לצערי אחת הסיבות ששוק מכירות בעלי החיים הוא כל כך מזעזע הוא שבאמת אין שום דבר מסודר ולמרות טענות מסוימות של אנשים מסוימים - גם אין אכפתיות.

אלישבע777

Well-known member
מוסיפה משלי על העצות הטובות של יוקיטה:
תנו לה זמן, ותרגילו אותה לאט לאט ובעיקביות לסדר היום שלכם, לרעשי הבית, ולמה שאתם לא רוצים שהיא תעשה. העקביות שלכם - היא חשובה.
אם אתם לא רוצים חתול במיטה שעלול להפריע - אז תסגרו את דלת חדר השינה כל ערב. אם אתם לא רוצים נשיכות ושריטות - לעולם אל תשחקו איתה בידיים באופן מהיר מדי או אגרסיבי, כדי שהיא לא תתנהג לידיים כמו אל צעצוע. לימדו את שפת הגוף שלה, מתי היא נינוחה ומוכנה לליטופים ומתי היא רוצה להיות לבד. לטפו אותה רק כשהיא רגועה ורק בחלקי הגוף שהיא מסכימה לליטופים - ככה תחזקו התנהגות חיובית. אם היא נושכת - אתם תעזבו אם היא בורחת מכם, תנו לה מרחב והיא תגיע, ללא כפיה.
נכון שהיא עלתה לכם הרבה כסף, אבל כמו כל תינוק חדש במשפחה - אתם תאהבו אותה בלי קשר. במקום להצטער על הטעות, תחשבו שאולי הצלתם אותה מגורל אכזר של חתולה בת תערובת שאולי היתה נזרקת לרחוב והיא תגמול לכם הרבה שנים של קורת רוח.

moudi_z

New member
תודה על הטיפים. נשתדל ליישם (y)
אתמול זה היה היום הראשון שהיא התחילה להתרגל, להתקרב, לאכול מולנו... מתברר שהיא מאוד אנרגטית :)

יש טיפים לשמירה על הרהיטים? או למנוע ממנה להגיע למקומות לא רצויים (כמו גרם מדרגות, שלא תיפול)?
קנינו תכשיר שאמור להרחיק, אני מרסס על המדרגה הראשונה אבל היא קופצת ומדלגת על זה... כרגע נמנעים מלהוריד אותה לקומה התחתנוה איפה שסלון האורחים שלא תעשה נזק לספות העור או לפריטים שיש שם.

Yukita

Active member
מנהל
מדובר בגרםמדרגות רגיל, בתוך בית? למה שהיא תיפול בגרם מדרגות כזה?

תרסיסי הרחקה אכן לא ימנעו גישה בטווח הארוך. אין שום דרך למנוע מחתול לא לגשת למקום או לעלות על רהיט אם אלה אינם נעולים בחדר סגור.

אישית, ישיבה על פרות מתות לא נעימה לי אז אין לי רהיטי עור או בגדי עור. מנסיון העבר בבית ההורים לפני שנים רבות, רהיטי עור לא מחזיקים טוב גם בלי חתול בבית ולכן מאז ומעולם העדפתי בד. בעור הציפורניים של החתולים משאירים חורים או סימני שריטה. כאמור, אין באמת שום דרך למנןע מחתול לעלות על רהיט, עלייה לגובה היא משהו מאוד מובנה באופי של חתולים והם לא בנויים להשאר על הרצפה, איפה שהכל גבוה יותר מהם.

הספה אצלי היא מבד, וכשאין אורחים - מוגנת עם כיסוי נאה דיו לעין שנעים לשבת עליו. כמו כן יש אצלנו בבית מתקני טיפוס לחתולים. זה לא מונע מהם לעלות על הרהיטים, אבל הם כן ממקדים את עיקר תשומת הלב, שלהם במתקנים ומשייפים ציפורניים שם ולא על הספה. לשם כך בחרתי מתקנים לא קטנים, עם מפלסים ומקום מסתור בתחתית, ושמתי אותם לא בפינה נסתרת אלא במיקום בו החתולים רוצים להיות - ליד חלון ועם תצפית נוחה על הסלון. ככל שהמתקן ומיקומו אטרקטיביים יותר, כך באופן טבעי החתול ירצה להיות שם.

גורדיאן-II

Active member
מדובר בגרםמדרגות רגיל, בתוך בית? למה שהיא תיפול בגרם מדרגות כזה?

תרסיסי הרחקה אכן לא ימנעו גישה בטווח הארוך. אין שום דרך למנוע מחתול לא לגשת למקום או לעלות על רהיט אם אלה אינם נעולים בחדר סגור.

אישית, ישיבה על פרות מתות לא נעימה לי אז אין לי רהיטי עור או בגדי עור. מנסיון העבר בבית ההורים לפני שנים רבות, רהיטי עור לא מחזיקים טוב גם בלי חתול בבית ולכן מאז ומעולם העדפתי בד. בעור הציפורניים של החתולים משאירים חורים או סימני שריטה. כאמור, אין באמת שום דרך למנןע מחתול לעלות על רהיט, עלייה לגובה היא משהו מאוד מובנה באופי של חתולים והם לא בנויים להשאר על הרצפה, איפה שהכל גבוה יותר מהם.

הספה אצלי היא מבד, וכשאין אורחים - מוגנת עם כיסוי נאה דיו לעין שנעים לשבת עליו. כמו כן יש אצלנו בבית מתקני טיפוס לחתולים. זה לא מונע מהם לעלות על הרהיטים, אבל הם כן ממקדים את עיקר תשומת הלב, שלהם במתקנים ומשייפים ציפורניים שם ולא על הספה. לשם כך בחרתי מתקנים לא קטנים, עם מפלסים ומקום מסתור בתחתית, ושמתי אותם לא בפינה נסתרת אלא במיקום בו החתולים רוצים להיות - ליד חלון ועם תצפית נוחה על הסלון. ככל שהמתקן ומיקומו אטרקטיביים יותר, כך באופן טבעי החתול ירצה להיות שם.

יוקיטה, כל הכבוד לך על ההדרכה, וכנראה שתצטרכי לתת הרבה מזה, כי כנראה MOUDI_Z ממש לא מבין כלום בחתולים, וכנראה שיצטרך ללמוד עוד הרבה, אז אני כאן לחזק את ידיך במשימת ההוראה הזאת שלקחת על עצמך. תבורכי.

Yukita

Active member
מנהל
יוקיטה, כל הכבוד לך על ההדרכה, וכנראה שתצטרכי לתת הרבה מזה, כי כנראה MOUDI_Z ממש לא מבין כלום בחתולים, וכנראה שיצטרך ללמוד עוד הרבה, אז אני כאן לחזק את ידיך במשימת ההוראה הזאת שלקחת על עצמך. תבורכי.
בוא לא נגזים. הרבה אנשים שלא גידלו קודם חתול לא מכירים ולא יודעים, וזה בסדר וטוב שהם שואלים ומבררים.

יש רק לקוות שיש הבנה שחתול (או כלב) אינם תכנית כבקשתך - יש להם תכונות ומאפיינים והם לא יימנעו מדברים רק כי אנשים לא רוצים שיעשו אותם. זה כולל השרת שיער, כניסה למקומות וסבירות לנזקים מסוימים. מי שיצפה שהם לא יעשו אף פעם שום דבר שלא מוצא חן, צפוי להיתקל בתסכול קשה.

אלישבע777

Well-known member
לגבי רהיטי הבית. יש חתולים שמתים לשרוט עור!!! ויש חתולים שאדישים אליו. אני ממליצה על הרגלת החתולה לקיצוץ קצות הציפורניים. שהווטרינר יראה לך איך עושים את זה. צריך להרגיל אותם למגע באצבעות, הם שונאים את זה והמגע מפחיד אותם. אבל אם תצליח להרגיל אותה, תרוויח בגדול. אני כבר מיומנת בזה, ואצלי זה הולך טוב. ואכן הפגיעה היא מינימלית צריך לארגן רהיטים שריפודים רך והבד שלהם חזק וצפוף אם הריפוד עשוי קנבס או עור מתוח, החתולים מתים על זה! אם הריפוד הוא כריות רכות ואין "קונטרה" לשריטה, הם אינם שורטים. אבל לעת עתה - כיסויים הם הפתרון כמו שאמרה יוקיטה. כל מה שתחנכו נכון היום ותרגילו אותה להרגלים נכונים לכם - כך יהיה. זה הזמן. אחר כך, קשה לשנות הרגלים.

Yukita

Active member
מנהל
לגבי רהיטי הבית. יש חתולים שמתים לשרוט עור!!! ויש חתולים שאדישים אליו. אני ממליצה על הרגלת החתולה לקיצוץ קצות הציפורניים. שהווטרינר יראה לך איך עושים את זה. צריך להרגיל אותם למגע באצבעות, הם שונאים את זה והמגע מפחיד אותם. אבל אם תצליח להרגיל אותה, תרוויח בגדול. אני כבר מיומנת בזה, ואצלי זה הולך טוב. ואכן הפגיעה היא מינימלית צריך לארגן רהיטים שריפודים רך והבד שלהם חזק וצפוף אם הריפוד עשוי קנבס או עור מתוח, החתולים מתים על זה! אם הריפוד הוא כריות רכות ואין "קונטרה" לשריטה, הם אינם שורטים. אבל לעת עתה - כיסויים הם הפתרון כמו שאמרה יוקיטה. כל מה שתחנכו נכון היום ותרגילו אותה להרגלים נכונים לכם - כך יהיה. זה הזמן. אחר כך, קשה לשנות הרגלים.
חוששני שקיצוץ קצות הציפורניים (לא עקירת ציפורניים! חשוב להדגיש! הליך עקירה הוא אסור ובלתי חוקי!) כבר לא כל כך מתאים מגיל 4 חודשים וגם לא כל כך מתאים לאנשים שאולי פחות רגילים להתנהלות מול חתול. הוטרינר אכן יכול להראות, אבל... אם החתולה תתנגד, גם הוטרינר יתקשה.

רהיטי עור נפגעים גם אם קצוות הציפורניים קצוצות. יותר, אפילו. הקפיצה על הרהיט משאירה סימן יותר גדול במקרה הזה.

גורדיאן-II

Active member
חוששני שקיצוץ קצות הציפורניים (לא עקירת ציפורניים! חשוב להדגיש! הליך עקירה הוא אסור ובלתי חוקי!) כבר לא כל כך מתאים מגיל 4 חודשים וגם לא כל כך מתאים לאנשים שאולי פחות רגילים להתנהלות מול חתול. הוטרינר אכן יכול להראות, אבל... אם החתולה תתנגד, גם הוטרינר יתקשה.

רהיטי עור נפגעים גם אם קצוות הציפורניים קצוצות. יותר, אפילו. הקפיצה על הרהיט משאירה סימן יותר גדול במקרה הזה.
כל מילה בסלע!
כבר היו כאן בפורום ויכוחים בנוגע לקיצוץ ציפורניים, ודעתי הייתה תמיד, גם מניסיון, שזה לא עוזר בכלום לרהיטים.
ובקשר לשריטות בעור (של אדם) - ציפורניים מקוצצות עושות שריטה באותו עומק כמו הלא מקוצצות, אבל השריטה הרבה יותר רחבה ויותר כואבת (כמובן שעדיף להימנע מכל סוג של שריטה).

אלישבע777

Well-known member
כל מילה בסלע!
כבר היו כאן בפורום ויכוחים בנוגע לקיצוץ ציפורניים, ודעתי הייתה תמיד, גם מניסיון, שזה לא עוזר בכלום לרהיטים.
ובקשר לשריטות בעור (של אדם) - ציפורניים מקוצצות עושות שריטה באותו עומק כמו הלא מקוצצות, אבל השריטה הרבה יותר רחבה ויותר כואבת (כמובן שעדיף להימנע מכל סוג של שריטה).
מניסיון של שנים - ציפורנים מקוצצות פוגעות פחות בריפודים ( אין לי ניסיון עם ריפוד עור) ובעיקר - לא נתקעות בבשר הגוף שלנו כאנקול , בכל הנף כף חתול לעברנו. ציפורנים לא קצוצות, נתקעות כמו מחט ואפילו לחתול לוקח שניה או שתים לשלוף אותה... אני מקצצת את הקצה בלבד, החתול הנוכחי שהוא חתול רחוב, שאומץ בגיל חודשיים (לדעתי) עד שלושה חודשים (לדעת הווטרינר) בכלל לא מתנגד... הוא התרגל מהר לעניין. אצל הקודמים, הייתי צריכה לאמן אותם ולהרגיל אותם תחילה למגע באצבעות הרגליים ובציפורניים ורק אחר כך להרגיל לקיצוץ. זה לקח זמן.

למעלה