גור חתולים (3 חודשים) חדש בבית - להשאיר לבד בכל הבית?

eyaltapuz2

New member
גור חתולים (3 חודשים) חדש בבית - להשאיר לבד בכל הבית?

אימצו גור חתולים (3 חודשים) שהיה בחצר (בית פרטי) שחלה והיה מאושפז אצל וטרינר ואחכ השארנו בבית בחדר סגור עד שהחלים. עכשין מתחילים לתת לו להסתובב בבית לפני שניתן לו גם לצאת החוצה - המטרה שיחייה כחתול בית בתוך הבית. נחכה עוד יום יומיים וניתן לו ליהיות לבד בבית - מה הסכנות בבית? קראתי שאסלות להשאיר סגורים. מה עם חוטי חשמל? נפילות מהקומה השנייה?

ללא קשר יש עוד חתולה וכלבה בבית - איך אפשר להרגיל שלא תיהיה מלחמת עולם (הכלבה בלי קשר לא מסתדרת עם החתולה הנוכחית)?

גורדיאן

New member
לא מייד.

רצוי שתהיה קודם תקופה שהוא יסתובב בבית עם השגחה שלכם, בעיקר כדי לראות איך הוא יסתדר עם החתולה והכלב. מהנסיון שלי חתולים בוגרים לא תוקפים גורים בגיל הזה, מה ששכיח יותר הוא שהגור יציק לבוגר כדי שזה יאמץ אותו או ישחק איתו והבוגר יכפכף אותו, או שלא.
סיכונים: אם יש כבר חתולה שגרה בבית סביר להניח שרוב הדברים המסוכנים כבר אינם שם. אני לא חושב שחתול יכול לטבוע באסלה, אולי הוא לא יצליח לצאת אבל המים רדודים מידי לטביעה, מקסימום הוא יצטנן.

וכמובן ברכות על הדייר החדש בבית.

eyaltapuz2

New member
תודה - המלצה עבדה

שחררנו הגור תחת השגחה והחתולה הבוגרת אכן לא מחבבת אותו יותר מדי (בטח לא כשהיא מנסה לישון והוא קופץ עליה) אבל לא היתה "מלחמה" - קצת "נהימות"
הכלבה אנטי חתולים אבל נראה שהגור לא מי יודע מה פוחד ממנה וזה מצויין
נכון לעכשיו משוחרר כבר לפחות 8 שעות בסלון עם כל שאר ההולכים על 4 ונראה שעוד כמה ימים/שבועות של שחרור מבוקר והעסק יעבוד
תענוג צרוף
תודה!

גורדיאן

New member
שמח לשמוע!

אני קצת סקרן - איזה סוג כלב זה?
עוד משהו להמשך הדרך: חשוב לסרס את הגור, בערך עוד חודשיים, לפני שיספיק לפתח התנהגות זכרית-טריטוריאלית. זה לא ימנע לגמרי קטטות לאורך הזמן אבל ימנע את הרוב וימתן אותן. לי יש זכר ונקבה שנולדו לאותה אימא, הם כמעט בני 6 וחיים ביחד כל הזמן ועדיין לפעמים מסתבכים בויכוחים על שטות כזאת או אחרת.

eyaltapuz2

New member
בהמשך לתשובתך

הכלבה מעורבת - שחורה ודי גדולה - 37 ק"ג לא ברור איזה גזע - אולי לברדור עם זאב, לא ברור
לגבי סירוס - וודאי - גם הוטרינר אמר עוד חודשיים - באמצע פברואר.....
יש לנו עוד כמה חתולים בחצר שאימתו אותנו - כמה מאד ידידותיים ורגועים וכמה פחדנים - צריך גם לתפוס אותם לעיקור/סירוס - חלקם לדעתי כבר בני 7-8 חודשים אזי אני מתכנן לתפוס אותםכבר בשבועות הקרובים. הריסוי הטבעי הלא מבוקר הוא מתכון להתעללות.

למעלה