גור ללא אמא

Animation 4

New member
גור ללא אמא

שלום לכם,

אתמול שמעתי יללות גור במשך זמן רב מאיזור הבית והלכתי לגלות גור קטן מיילל מתחת לרגליים של פועלים באיזה שיפוץ של בית סמוך.
הרחקתי אותו לחצר סמוכה ונתתי לו אוכל רטוב של חתולים, הוא עדיין לא יודע ממש לאכול אותו ומנסה לינוק אותו ונמרח כולו באוכל. בכלל מנסה לינוק בכל דבר.
ראיתי אם מניקה באיזור והבאתי לה אוכל יבש ליד איפה שהגור אכל והיא עשתה לו שהה מפחיד כמו שחתולים עושים.
הוא רודף אחרי כל חתול שעובר באיזור גם אם הוא הקשוח השכונתי כדי למצוא אמא ומיילל כשמשאירים אותו לבד. הוא ממש בשלב כרבולים עם אמא ויניקה.

האם יש אוכל אחר שיותר טוב לתת לו? (טבעונים, אין חלב בבית ניסיתי להכין לו חלב אגוזים ולא עבד
)

ראיתי היום אמא מניקה עם שני גורים יותר גדולים ושמחים מרחק של שני רחובות משם. נראה לכם הגיוני להעביר אותו לשם ולהשאיר אותו כדי שאולי תתן את חסותה? יותר מסוכן שם עבורו אבל היא נראית אמא כל כך טובה.

(אני לא רוצה לקחת אותו אלי הביתה)

אשמח לשמוע דעות והצעות.

Bogen2

New member
הוא לא ישרוד בחוץ!

כמה טיפים מטבעונית:
עורב יתקוף אותו ואלף ואחד סכנות צפויות לו!
גינגים נחטפים לאימוץ!
אתם יכולים לשים אותו בארגז קרטון קטן באמבטיה הוא צריך בעיקר לישון בשלב זה...
בחוץ-אין לו סיכוי ומחכה לו מוות בייסורים.

shirul2

New member
גור בגיל כזה לא יכול לשרוד לבד!

חבל על כל דקה ועל המאמצים לנסות לחבר אותו עם חתולות עם גורים,
הוא חייב מקום מוגן והוא חייב טיפול והאכלה מסודת, הוא תינוק פיצפון ולא ישרוד בחוץ! יש כ"כ הרבה סכנות, בעיקר כלבים משוחררים.. :(
או לקחת אפילו למספר ימים הביתה ולחפש לו אומנה אחרת, או לטפל בו במקום בטוח (כמו כלוב איקלום) בחוץ, אבל אך ורק אם זה מקום שמוצל במשך כל שעות היממה! הוא זקוק לאוכל מספר פעמים ביום, לניקוי, אנא המשיכי לדאוג לו ולפרסם גם בפייסבוק כמה שיותר!..

Animation 4

New member
תודה. ומה לגבי אוכל?

להאכיל אותו באוכל רטוב זה ממש אסון, שנינו נמרחים באוכל מסריח ולא נראה לי שזה מספק את הגור.
מטרנה ומזרק? מטרנה ושקית עם חור? משהו אחר?

ומה לגבי מים? לא ראיתי אותו שותה, יש להזריק לו מים לפה? משהו אחר?

ארמורגם

New member
אני לא מבין בגורים

אבל הוא חייב לאכול כל כמה שעות, ואם הוא לא אוכל מזון רטוב, אז כנראה שהוא עדיין בשלב המטרנה. יש פה בפורום אנשים שמבינים בנושא, אני מופתע שהם עדיין לא כתבו לך בנושא.

Animation 4

New member
נמצא בית!

בעצתכן העליתי לפייסבוק לפני 5 שעות בקשה לבית מאמץ (מצורפת) וכבר נמצא בית!
קניתי לגור בקבוקון האכלה (20 ש״ח) ותחליף חלב (100 ש״ח) כדי לעבור את הלילה והבוקר עד שיגיע לבית החדש.
איזה אושר!

Yukita

Active member
מנהל
לפי התמונה

1. הגור חמוד ביותר

&nbsp
2. סביר להניח שכבר אינו ממש צריך תחליף חלב. תוכלו לבדוק: אם יש שיניים, אפשר לעבור, או להתחיל לעבור לאוכל רגיל. בתחילה באמת מלכלכים הרבה אבל זה טבעי, עד שהיכולות המוטוריות והאחרות משתפרות. גם גורי אדם לא פותחים בי"ס לנימוסי שולחן בגילאים הצעירים

&nbsp
3. מה שכן, עוברים בהדרגה: מי שלא מכיר אוכל חתולים יבש לפעמים צריך קצת עזרה, בצורת הרטבה קלה של המזון כך שיתרכך ויהיה קל יותר לגורון קטן לאכול. אפשר להתחיל עם שימורים, כאמור הבלגן די צפוי, אבל בשימורים יש יותר מים שזה חשוב. לוקח להם קצת זמן לקלוט איך שותים מים, רצוי שיהיה כלי רדוד זמין. בסוף לומדים, בדרך אל ההישג הנכסף דורכים בזה ומתלכלכים.

sashalola

Well-known member
מזל טוב

שיהיה בשעה טובה ובהצלחה לקטן בבית החדש.
וכל הכבוד לך על האיכפתיות והמאמץ.
אצלי יש גור כבר שבועיים,
מצאתי אותו חצי פיתה יבשה עם שלשולים ועיניים במצב איום.
אחרי טיפול אינטנסיבי הוא התחזק והבריא לחלוטין והיום הוא גור שמנמן ועליז.
פירסמתי אותו בכל מקום אפשרי ולא קיבלתי אפילו טלפון אחד מתעניין.
הצלתי ומסרתי כבר עשרות גורים ואיכשהו במאצ'קי הקטן אין מתעניינים. למרות שיש לו צבעים מיוחדים, הבטן לבנה מנומרת והגב פרווה אפור כהה, מאוד מיוחד בעיני, אבל מעבר למראה הפלומתי (פרווה חצי ארוכה) האופי שלו פשוט מדהים.
למרות גילו הצעיר, הוא גור מאוד מאוד עצמאי, לא נודניק ומעסיק את עצמו יפה בלי לנג'ז, כאשר מתעייף בא לשבת בחיקי ונרדם. בלילה הוא סגור בחדר שלו ובמיטה שלו והוא נשאר שם בשקט עד הבוקר. גור פשוט עליז שמסתדר עם כולם ובכל מצב.
כתבתי את המגילה הזאת כדי לספר כמה שהגורון שאצלי מיוחד ולבקש ממך שאולי תוכלי לפרסם את המודעה שלו בפייסבוק שלך כדי למצוא לו גם בית
אני מודה לך מראש

Animation 4

New member
בטח + מה שאולי עזר לי למצוא בית מהר

סשלולה,
אשמח לשתף את המודעה בפייסבוק.

אני חושבת שאולי מה שעזר לי למצוא בית כל כך מהר היה התמונות. נראה לי שעוזר כשהתמונות הן באיכות גבוהה ותופסות את החתול כאשר הוא נראה עירני וחמוד במיוחד - משחק, עומד או משהו וגם לדעתי זה חשוב שתהיה תפאורה נחמדה לתמונה, אחרי הכל היא זו ש״מוכרת״ (התמונה לא התפאורה
).

עוד דבר שאני חושבת שעוזר זה כשיש אפשרות להפנות לאלבום עם עוד הרבה תמונות של החתול (נגיד 15) כדי שמי שפותח את הפייסבוק כדי לחפש חתול יוכל כמה שיותר להכיר את הגור מהתמונות וירצה לבחור בו.

אני רואה שאת כותבת שאת גרה במרכז, אשמח לבוא לצלם את מאצ׳קי החמוד אם תרצי צרי קשר.
או כל גור אחר שמחפש בית + להכין מודעה אם צריך. אני מגיעה בעיקר לירושלים, תל אביב, פתח תקווה וראשון לציון.

כל הכבוד גם לך על האיכפתיות והמאמץ
לשמוע שהצלת כבר עשרות גורים זה מחמם את הלב.

למעלה