גור מכרסם רגלים וידים....

רינה2012

New member
גור מכרסם רגלים וידים....

הי זה ריקו.
בן חודשים וחצי בערך לדברי הוטרינר.
כפי שאתם רואים הוא הכי חמוד כשהוא ישן, הוא אוהב להירדם על בני המשפחה.
הבעיה היא שריקו לא מפסיק לנסות לצוד את בני המשפחה כשהוא ער, והוא מכרסם לנו את הידים והרגליים...(הוא גם לא נותן ללטף אותו כשהוא ער ,אבל מגרגר כשמלטפים אותו בזמן השינה)
1. קניתי לו צעצועי לעיסה מיוחדים, ובזמן שהוא נושך אותי אני מכניסה לו את הצעצוע לפהה והוא מוציא אותו ונושך אותי.
2. אין באפשרותי לאמץ גור נוסף שיוציא אחד על השני את המרץ.אבל אני משתדלת כמה שיותר לשחק איתו ולהריץ אותו.
3. ניסיתי דרך לימוד הגור שבכל פעם שהוא מנסה לכרסם אותי אני מורידה אותו ומניחה על הריצפה, אבל זה גורם לו להתקפי זעם הוא מושך אוזניים לאחור וקופץ בעצבנים.

מה ניתן לעשות כדי שהחתול יהיה פחות תוקפני?
בבקשה עיזרו!

meedas

New member
מזל טוב, יש לך גור חתולים בבית

ועוד ג'ינג'י, נוסף לכל הצרות...
גורים משתוללים ושורטים ונושכים. זה טוב מאוד שאת מנסה להפנות אותו למשחק עם צעצועים ובאופן כללי חשוב לא לתת לו לשחק לך עם הידיים (אם אין לך, חכה היא משחק מעולה לצורך הזה). אבל הכי חשוב זה להצטייד בהרבה סבלנות ולשרוד את השלב הזה, שאמור לעבור כשהגור יפסיק להיות גור
&nbsp

רינה2012

New member
חבל

כבר היה לנו בעבר חתול ג'ינג'י
שהיה מתנהג כמו ריקו, אבל אצלו זה לא עבר..
ובכללי ניראה שהוא ממש לא אהב אותנו חח
ואנחנו לא רוצים עוד אחד כזה... שאר החתולים שלנו(שאנחנו מאכילים ולא נימצאים בבית) הם ממש אוהבים אותנו ובאים (גם כשהם לא רעבים) לשבת אייתנו שנלטף אותם...
יהיה חבל אם אין פתרון לזה...

Yukita

Active member
מנהל
ההתנהגות הזו

אינה מעידה על חוסר אהבה וגם לא מעידה על העתיד. בגילאים שבין חודש וחצי לשלושה חודשים הנשכנות והציפורניים הם תופעה נפוצה, זה בסך הכל שלב ואצל רוב החתולים הוא עובר מעצמו, כשעוברים לשלב הגורות הבא. זה לא נמשך עד בגרות, רק עד לשלב הבא בגורות - שאז מפנים את המרץ לאפיקים אחרים
.
&nbsp
בינתיים התגובה שלכם (צעצוע וכו') מאוד נכונה. כדאי במקביל להתיש כמה שיותר עם משחקים "מותרים" שלא פוגעים בכם - משחקי החכה שכבר הזכירו בפניכם - וגם להשקיע ביצירת קשר נעים יותר ברגעים רגועים, כשבגור מעט מנומנם וישמח לליטופים בלי לנשוך.

togi12

New member
גם הגורה שלי עושה את זה

הפתרון: חכת משחק- היא מתה על זה!!! וזה מעייף אותה מצוין!
כל פעם שהיא תוקפת ידיים או רגליים אני דופקת צעקת "אאיייייייייייי!!!!!!!" שהיא תבין שזה כואב לי ושזה לא לעניין, ומורידה אותה לרצפה. אין אינטראקציה איתה כשהיא נושכת.
&nbsp
האמת שאצלנו זה לא חוכמה כי יש לנו כלבה שלא אכפת לה שהחתולה לועסת אותה.. חחח.. אבל אני רואה שיפור ניכר מאוד משהתחלנו לצעוק לה אייי היא כבר לא משתמשת בכלל בציפורניים ופחות ופחות מפעילה כוח על הנשיכה.
נהנים מזה כל עוד זה קיים כי זה תכף יעבור ;)

למעלה