גור פצוע ממשיך להסתובב והופך למטרד

דרורפפ

New member
גור פצוע ממשיך להסתובב והופך למטרד

אחד מהגורים (חתולי רחוב שרובצים בחצר שלי) נפצע ברגל שלו, כשהוא בחצר אצלי הוא מתנהג כמעט כרגיל, וכלל לא מיילל, הוא יכול לדרוך על הרגל, הוא רץ וקופץ.

הבעיה היא שהוא ממשיך לשוטט בחצרות, וזה כרוך בטיפוסים וקפיצות שכנראה מכאיבות לו, וכתוצאה מכך כשהוא מתרחק אני יכול לראות אותו על גדר מרוחקת, הולך וחוזר על הגדר, כשהוא מיילל והופך למטרד של ממש.

חשבתי לסגור אותו בתוך כלוב גדול בחצר, כדי שיפסיק להשתולל ויפסיק ליילל. הבעיה היא, מה יקרה כשאני אשחרר אותו? זה לא יגרום לו לברוח מהחצר? וכיצד שאר הגורים יגיבו כשהוא יהיה כלוא?

יש מה לעשות במצב שכזה, או שכל הברירות גרועות?

דרורפפ

New member
אובחן רק על פי מראה

וטרינרית ראתה את הפצע שלו ואת ההתנהגות שלו בחצר, אמרה שזה שום דבר.

אני גם הגעתי למסקנה שזה שום דבר, אבל בגלל שהוא לא מפסיק 'להשתולל', וממשיך לטפס על גגות וחומות עם החברים, כנראה זה מכאיב לו והוא מרגיש צורך ליילל כל הזמן כדי לקרוא לחברים שלו שיחזרו כי קשה לו למשיך 'במסע'.

בינתיים בלילות הוא שקט, אז לפחות זה... אבל במשך היום זה בלתי נסבל.

Yukita

Active member
מנהל
אם הוא ממש מיילל ובוכה

ולא עשה זאת לפני הפציעה, אז יתכן מאוד שגם אתה וגם הוטרינרית טועים.
&nbsp
כלומר, זה לא "שום דבר". אולי תקוע בפצע משהו מכאיב?
&nbsp
חתולים לא נוהגים לעשות מופע כזה כשהם נפצעים, אז מוטב לבדוק ברצינות ולא רק מרחוק.

דרורפפ

New member
כמובן שהכל אפשרי

כמובן שהכל אפשרי, אבל צריך לזכור שהגורים נוטים להסתובב ביחד, וזה עניין שבשגרה לקרוא לחברים ע"י יללה- אני רואה את זה על בסיס יומיומי.

כשהגורים בחצר שלי, הוא לא מיילל כלל- הוא רץ, הוא משחק, הוא קופץ, הוא מטפס, בחצר אין פעילות קשה במיוחד שכנראה מפריעה לו/מונעת ממנו להשתתף.

אבל כשהגורים יוצאים למסע, אני רואה שכל פעם הוא נשאר "תקוע" בנקודה אחת, ומיילל כדי לקרוא להם... למשל על גדר גבוהה שכואב לו לרדת ממנה, או שהוא מספיק חכם כדי לזכור שזה כואב לו לטפס בחזרה, אז הוא פשוט נשאר שם, הולך וחוזר, ומיילל.

אני לא חושב שהפציעה גורמת לו ליילל, אני חושב שהפציעה מונעת ממנו לטייל עם החברים שלו- אז הוא מיילל כדי לקרוא להם לחזור.

דרורפפ

New member
הצלחתי לצמצם את התופעה

אתמול הצלחתי לצמצם את התופעה... כששמעתי אותו מיילל זמן ממושך, קראתי לגורים ושיחקתי איתם קצת בחצר- אז הם נשארו כאן זמן ממושך.

על פניו אני לא רואה 'החמרה' במצב שלו, אבל מצד שני אני גם לא ממש רואה כיצד זה זה מתבטא, משום שכאן הוא מתנהג כרגיל.

דרורפפ

New member
שמונה חודשים פחות או יותר

כולם מעוקרים ומסורסים, והוא מיילל כדי לקרוא לחברים שלו כשהם הולכים לטייל וקשה לו להמשיך 'במסע'.

למעלה