גושים בקוסוקוס/אורז / פתיתים אחרי שמתקרר

הילית111

New member
גושים בקוסוקוס/אורז / פתיתים אחרי שמתקרר

גושים בקוסוקוס/אורז / פתיתים אחרי שמתקרר הי לכולם הכנתי היום קוסקוס . קניתי שקית של פתיתים אפוים שהיה כתוב על זה קוסקוס והכנתי לפי ההוראות על שלוש כוסות קוסקוס 3 כפיות שמן ושלוש כוסות מיים ומלח פלפל וקצת אבקת מרק הבעיה שלי היא וזה קרה לי בעבר גם עם אורז שדרך ההכנה שלו די דומה-שממש ברגע שאני מכבה את הגז והאורז או הקוסקוס מתקרר הוא נהיה מוצק גושים כאלו .ממש מתגבש לגושים. איך אני מונעת את זה ? האם אני עושה משהו לא נכון בבישול בגובה הלהבה ? אגב זה קורה לי לפעמים גם עם פסטה שאני מכינה כשהיא מתקררת זה נהיה גוש אחד ............. אשמח לעצה תודה מראש !!!
 

d a p h n a

New member
זה מה שקורה לפתיתים. זה חלק מהחן שלהם בעיני

אבל אם את ממש לא אוהבת את הגושים אז במקום לבשל אותם לפי ההוראות (עד שכל המים מתאדים), בשלי אותם כמו פסטה רגילה: מלאי סיר בהרבה מים, הרתיחי אותם, ובשלי את הפתיתים עד שהם רכים. אחר כך סנני את הפתיתים. כך הם יצאו יותר "אחד אחד". אם את רוצה לשמור פתיתים או פסטה במצב מופרד גם לאחר קירור, הפתרון הוא לשטוף את הפסטה/פתיתים לאחר הבישול במים קרים, לשים אותם בכלי אחסון, להוסיף מעט שמן, לערבב היטב את הפסטה/פתיתים כך שהם יכוסו בשכבה דקיקה של שמן, וזהו. כך הם יתקררו בלי להדבק.
 

motior

Member
לגבי אורז

כמה טיפים לאורז "אחד אחד": קודם כל חשוב סוג האורז - ארוז ארוך ולא עגול. רצוי בסמטי אבל גם פרסי בסדר לטגן את האורז קלות (לא לשרוף...) להוסיף מים - בערך כוס וחצי מים לכל כוס אורז להביא לרתיחה על אש גבוהה להעביר לאש הקטנה ביותר האפשרית לבערך 25 דקות. להקפיד שהסיר יהיה סגור ככל האפשר (אפשר להניח מגבת על המכסה) לכבות את האש ולחכות עוד חמש דקות לפני שפותחים את הסיר בתיאבון
 

d a p h n a

New member
האמת היא שאף פעם לא הבנתי

את האובססיה של אנשים לאורז "אחד אחד". אורז הרבה יותר טעים כשהוא קצת דביק. אבל זו כנראה הפסיכוזה שלי.
 

motior

Member
כל אורז והדביקות שלו

בסושי אני אוהב את האורז שלי דביק. באורז פרסי - לא
 

queenyfj

New member
אורז בלי גושים, וגם קוסקוס ופתיתים

לפני שמכינים את האורז, שוטפים אותו. הרבה פעמים, במים רותחים. ובפירוט: שמים את האורז בקערה, שופכים מים רותחים (הוא לא יתבשל בגלל זה, אל דאגה). בוחשים קצת והמים נהיים לבנים. אלו הן שאריות העמילן - מה שגורם לאורז להדבק. שופכים למסננת, מחזירים את האורז לקערה, שופכים עוד מים רותחים - הם יהיו לבנים פחות. עושים כך 3-4 פעמים, עד שהמים כבר לא מלבינים. עכשיו מבשלים לפי המתכון. כשהאורז מוכן אבל עדיין חם, מפוררים הכל במזלג תוך כדי ערבוב - זה ימנע ממנו להדבק בגושים. פתיתים / קוסקוס: להשתמש בשמן בבישול. אם לא גומרים לאכול את הכל ומתכוונים לשמור במקרר, לפורר במזלג ולהוסיף כף שמן, לערבב היטב. זה לא יידבק. וגם יהיה טעים.
 
את צריכה לערבב היטב את האורז עם השמן

כך שלכל חתיכה יש ציפוי שמן דק, וכמובן לטגן לפני שמוסיפים את המים אחרת אין חיבור בין האורז לשמן והשמן סתם צף במים.
 
למעלה