``גושי התישבויות``. רעיון אדיר!!!

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
``גושי התישבויות``. רעיון אדיר!!!

לאחר שיוסכם בין הצדדים כי ללא הפרדה אין סיכוי לשלום, יש לקבל החלטה כיצד תבוצע ההפרדה. אני בדיעה שיש להקים גוש התישבות אחד גדול שאליו יועברו ערביי ישראל וערבים/פלשתינים במסגרת תכנית ההפרדה. הגוש יהיה היכן שנמצאות הערים הפלשתיניות הגדולות: שכם, רמאללה, יריחו, חברון. אליו יתווסף עוד גוש אחד בעזה. במקביל יהיו גושי התיישבות ישראליות/יהודיות שאליהם יועברו כל אלו שיפונו מגושי ההתישבות המיועדים לפלסטינים/ערבים. יתר השטח ישאר באחריות בטחונית ישראלית, לא מיושב ובד ובד עם התקדמות השלום האמיתי, יהיה מו``ם על חלוקת השטח הנותר בין הצדדים בהסכמה. רק כך יש סיכוי לשלום אמיתי.

google1

New member
אני בעד ש

להוציא מפה ערביי ארץ ישראל מרצון, להכין להם שם תנאי חיים טובים יותר ושלום.....

חיננית

New member
סתם שאלונת קטנטונת

למה ערבי משפרעם, שכני לשעבר מלפני מעברי לנגב,שכבר 5 דורות ממשפחתו בשפרעם, יצא למעין גטו שכזה ?, או בכלל למה לו לעבור, הוא יושב שם תחת גפנו ותאנתו, עובד כפועל בנין בכרמל 20 שנה בשקט ,מגדל משפחה , ולא עוסק בחתרנות ובחבלנות . מה יצא לו מזה , ולמה ש יסכים. והאם זה מוסרי לדעתך?לדרוש ממנו לעזוב אדמתו ואדמת משפחתו משנים?

thetruth48

New member
תשובה

למה שכן שלי משכונת התקווה עובר דירה לרמת אביב ג? למה ישראלים עוברים לגור בארה``ב כי יש להם יותר עבודה כי יש להם רמת חיים יותר טובה כי יש להם חברים שם ומכבדים אותם לא צריך לדרוש מאף אחד. צריך לעודד וגם צריך לתת מענק

חיננית

New member
נראה לך שזה ישים?

לי זה בכלל נראה חסר תוחלת -רק אחוז פיצפון ולא שורשי, אולי, יסכים למענק וכו`. אבל רובם ,מה לעשות ,קשורים לארצם עירם כפרם ולמולדתם בדיוק כמוני שקשורה לנגב ולקריות ,כמוך כמו סנלי ראובן וריש שלא יודעת מאין אתם אך בטח קשורים לביתכם.ואפילו..... מרקוס הקשור בטבורו לכפר סבא.

resh0

New member
אבל בלי הפרדה, לא יהיה שלום!

בשביל שלום, 2 הצדדים צריכים להקריב קורבן. אחד יוותר חלקית על שורשיו וגם השני. הכל למען מצב של הפרדה פיזית! אנחנו לא נהיה בתוכם, הם לא יהיו בתוכנו. בעוד 20 שנה כו-לם ישכחו מהשורשים ויהנו מהשלום והשגשוג. זה לא תהליך פשוט, אבל כסף יכול להמתיק את הגלולה המרה. רבים היתרונות על החסרונות.

resh0

New member
בדיוק בגלל אותה הסיבה...

שכמות זעומה בעם סבור כי יש לפנות מתישבים יהודים/ישראלים. אני טוען שללא מצב של הפרדה פיזית מלאה בין יהודים/ישראלים לבין ערבים/פלשתינים, לעולם לא יהיה שלום אמיתי. חלילה וחס טינני סבור שיש להעלות אנשים על משאיות (להבדיל מאותם קיצוני השמאל הסבורים שיש להעלות יהודים/ישראלים על משאיות...), אלא בשלב ראשון להפוך אותם לתושבים ארעיים (כלומר: יהנו מכל הזכויות/חובות במדינה, פרט לזכות לבחור ולהבחר) ואח``כ עפ``י ההתפתחויות תחליט ישראל כיצד לנהוג בהם, כאשר במקרה הקיצוני ביותר תהיה לה הזכות לגרש את מי שראוי. מי שלא מקבל עליו את רעיון ההפרדה הפיזית מחד ומאידך מעוניין במצב של שלום אמיתי, חי בקונפליקט חמור בין עמדותיו/שאיפותיו. לא רוצה שאנחנו נהיה בתוכם, לא רוצה שהם יהיו בתוכנו. חיכוך!!! זה מה שצריך למנוע בשלב הראשון. אח``כ???? ימים יגידו.

למעלה