גוש אנטריקוט קפוא

• פותח הנושא karpe
  • פורסם בתאריך

karpe

New member
גוש אנטריקוט קפוא

יש לי גוש אנטריקוט של 3 קילו בערך, קפוא. מחר בצהריים הוא אמור להיפרס לסטייקים ולעלות למנגל. מתי ואיך צריך להפשיר אותו כדי שהוא יגיע במצב הכי טוב לאש ? אני יודע למשל שסטייקים בודדים של 400 גר' בערך אני צריך 5-6 שעות של הפשרה על השיש כדי שיגיעו למצב שמיש, אין לי מושג לגבי גוש כזה גדול. הנטייה שלי היא להפשיר מהיום בערב ואז לשים בקירור עד שעה שעתיים לפני הצלייה.

danbaratz

New member
אתמול

אבל גם עכשיו זה בסדר, תפשיר אותו במקרר ומחר שעה שעתיים לפני האש תוציא מהמקרר ותפרוס אותו

prizman

New member
לפעם הבאה

כמו שכתבו לך, הפשרה נכונה של בשר נעשית במקרר, לא על השיש, לנתח של 3 ק"ג דרוש די הרבה זמן. אחרי ההפשרה ולפני הצליה להוציא כדי שיגיא לטמפרטורת החדר, גם לוקח לא מעט זמן לגוש כזה כי הוא אמור להיות באותה טמפ' גם מבפנים.

מחפשת מתכון לתבשיל בשר עם חצילים.

שהחצילים לא יהיו מטוגנים. מישהו מכיר?

צלשף

New member
מתכון לחצילים אם בשר טחון ללא טיגון

המצרכים:600 גרם בשר בקר טחון 4 חצילים פרוסים על קליפתם כ1/2 ס״מ. לרוטב 5 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1 בצל גדול קצוץ 5 שיני שום כתוש 1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית סוכר 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה 1/2 כפית אורגנו יבש 2 תפו״א מבושלים על קליפתם קלופים ופרוסי לאחד ס״מ אופן ההכנה : למשוך את פרוסות החציל בשמן בעזרת מברשת ולצלות על מחבת גריל או פלנצה ולהניח במגש לרוטב להכניס למחבט 1/3 כוס שמן ולהקפיץ את הבצל והפלפל לאחר כ5 דקות להוסיף את השום לערבב ולהוסיף את התבלינים לערבב ולהוסיף את כוס המים להעביר לכלי נפרד במחבת לטגן את הבשר התכון תוך כדי ערבוב עד לקבלת פרורי בשר עכשיו נבנה את המנה נסדר בתבנית גדולה אפשר חד פעמי את פרוסות תפו"א ומעל שכבת חצילים לפזר שליש מהבשר ומעל לצקת מן הרוטב לחזור על הפעולה עוד פעמים ללא תפו״א ולסיים בשיבת חצילים ורוטב להכני לתנור בחום של 180 מעלות ל-50 דקות

prizman

New member
כשקונים בשר טרי, מקפיאים בבית

ומפשירים תוך חודש חודשיים קשה להרגיש בהבדל בינו לבין בשר טרי שהוכן מיד. בשר שנקנה קפוא בד"כ יהיה נחות יותר.

אללת האור ביחס לסטקים קפואים האם?????????????

תשעים ו................ אחוזים מהסטקים שנמכרים בארץ הם יבוא ...למה את חושבת שאת קונה טרי???? צ'י

אללת זה לא מצחיק יש בשוק סטק קפוא

שהוא יותר יקר מהסטק הטרי. בזמנו היה יבוא של סטק צפון אמריקאימעולה בגלל מחירו לא מיבאים אותו יותר.. צ'י

למעלה