גוש בשד צריכה סיפורים מעודדים

פיץ25

New member
גוש בשד צריכה סיפורים מעודדים

לפני חודש עשיתי בדיקת כירורג שד לפני ההפריה , ויצא תקין, מאז בזמן הטיפול הבחנתי בגוש, כואב בלחיצה בשד בצד. היום חזרתי לכירורג שאישר שיש גוש אמר שרוב הסיכויים שזה כלום אבל לא יכול להבטיח לי ושלח אותי לאולטראסאונד שד. אני בהריון התחלתי לפני בדיקת הדופק ככה שהיה לי מספיק לחץ ועכשיו גם זה !?!? מפחדת ממש . הגוש צמח תוך חודש. כנראה קשור להורמונים. קרה כאן למישהי ובסוף זה היה רק ציסטה או משהו?

לא בדיוק אותו הדבר אבל

לקראת הטיפולים עשיתי בדיקה (ביום ה- 14 למחזור) היה גוש והרופא נלחץ שלח אותי לאולטראסונד שלא הראה כלום.
חזרתי אלין והתעקש על עוד בדיקה הפעם במועד אחר ולא היה. מסתבר שיש שדיים שהמבנה שלהם יותר שומני ובימים מסויימים במחזור יש בהם יותר גושים וזה פשוט המבנה.
מקווה שגם אצלך זה שום דבר רציני

פיץ25

New member
גם אני. אני רק בת 27, אין במשפחה, והפסקתי להניק רק לפני 7

חודשים

anguly

New member
זה באמת מצב מאד מלחיץ

אבל אני חושבת שזה שזה כואב אולי זה דווקא סימן מעודד, זה מרמז יותר בכיוון דלקתי מאשר גידול. (אולי סתימה של בלוטת חלב או משהו כזה, וזה שהפסקת להניק רק לפני 7 חודשים מחזקת את האפשרות הזו).
מחזיקה לך אתבעות שזה כלום

Caitriona

New member
היה לי בדיוק את אותו סיפור- עכשיו ולפני שלוש שנים

כשהייתי בהריון (בחודש שישי, אחרי ivf כמובן) גילו לי גוש בשד, עשו לי ביופסיה (כי לי יש היסטוריה משפחתית עם סרטן השד) והיה שפיר והכל בסדר. כמובן שזה מאוד מלחיץ ומאוד לא נעים, אבל גושים (שפירים) בשד זה משהו מאוד שכיח ולא בהכרח מעידים על סרטן.
בין סבבי ה ivf הנוכחיים עשיתי עוד הפעם בדיקת שד, ועכשיו מצאו גוש נוסף. שלחו אותי מיד לאולטרסאונד, ושוב ביופסיות (כי גם זה שכבר היה לי לפני שלוש שנים גדל), דחיתי בגלל זה סבב נוסף של הפריה, ולשמחתי שניהם התגלו שוב כשפירים. הגושים שיש לי מושפעים משינויים הורמונליים- כך שאני בטוחה שהטיפולים גרמו להם. תמיד טוב לבדוק- better to be on the safe side, אבל ברוב הפעמים זה באמת כלום.
אני כל הזמן אומרת לבעלי שהגוף שלי מלא בזבל- מדי פעם ציסטות בשחלות, פעם היה לי שרירן, גושים בשדיים... חוץ מתינוק- הכל!!
אני מאוד מבינה את הלחץ והחרדה, ומקווה ומאחלת לך שזה באמת יתברר כשום דבר, ושיהיה לך הריון תקין, עגול, שליו ומשעמם!

jusi1

New member
אצלי היה גוש בצד..

היי
כן אצלי היה גוש בשד שלא יכלתי להתחיל טיפולים עד לביצוע ביופסיה אז עברתי ביופסיה והכל תקין..לפעמים יש גם ציסטות שונות ....הכל יהיה בסדר
בהצלחה!!!!

dafi50

New member
קרה לי משהו דומה

הרגשתי כמו גושים בכמה מקומות, הרופא הסביר לי שממוגרפיה פחות יעילה בגילי
ושלח לאולטרסאונד אוטומטי (עשיתי במכון פרטי קיבלתי החזר חלקי מהביטוח),
בסוף הוסבר לי משהו דומה למה שמישהי כתבה פה, שזה פשוט המרקם של השד שלי והוא אמור להיהפך פחות "גושי" עם השנים.
אני אמנם אמשיך לעקוב אבל בכל זאת זה הרגיע אותי.

פיץ אין ספק שזה מלחיץ

אני מתארת לי את הסרטים שעוברים בראש אבל טוב שהלכת לכירורג וחשוב לפעמים לקבל עוד חוו"ד. למיטב הבנתי אולטרסאונד אוטומטי ABVS יעיל יותר מאולטרסאונד רגיל כי אין כמעט טעויות של אנוש בפיענוח והוא גם יכול לזהות ממצאים אצל נשים בעלות מרקם שד צפוף מה שלא רואים באולטרסאונד רגיל לדוגמא.
רק בריאות!!!! מחזיקה אצבעות שהכל בסדר!!!!

פיץ25

New member
היי תודה עשיתי כבר רגיל נראה לי

לא מצאו גוש אמרה לי. טכנאית שלפי דעתי זה לציפות של רקמת השד באזור מסויים ושהיא לא רואה שום גוש

anguly

New member
אלה חדשות ממש טובות

מעכשיו שיהיה הריון ארוך עגול ומשעמם עם סוף בריא ומאושר

למעלה