גוש טופו מהמקפיא.... שתאריך התפוגה שלו 10/09

דגנית

New member
גוש טופו מהמקפיא.... שתאריך התפוגה שלו 10/09

אם יופשר, יהיה ראויי למאכל? או להזביל? לא להאמין שהגוש הזה במקפיא כל כך הרבה זמן
 

d a p h n a

New member
לפי חיפוש בגוגל....

טופו מחזיק בהקפאה עד שלושה חודשים, כך שאולי עדיף להזביל. מצד שני, לפי אותו חיפוש בגוגל, כאשר טופו מתקלקל הוא מריח ממש ממש רע... אז אולי אפשר לבדוק את הריח אחרי הפשרה....
 

דגנית

New member
תודה דפנה ../images/Emo13.gif נראה איך הוא יפשיר ואחליט.. ../images/Emo6.gif

 
עקרונית , בנושא הזה יש לקחת את היצרן ברצינות.

יש ליצרן לתת חיי מדף ארוכים ככל האפשר, ואם אחריותו פגה במועד מסוים, לא כדאי להסתבך.
 

p e b b l e

New member
לא תמיד נכון

אבא שלי במשך שנים עבד כמנהל ייצור במפעלים שונים בהם מפעלי מזון. הוא עצמו חינך אותנו שמוצרים שסגורים באריזות אטומות (במיוחד אם נשמרים בהקפאה) לרוב שורדים זמן רב יותר מאשר רשום בתאריך התפוגה. זאת מכיוון שהתאריך הרבה פעמים קצר יותר מהתאריך בו יתקלקל המוצר לשם כסת"ח.
 

דגנית

New member
גם אם מקפיאים מוצר, עדיין צריך להתחשב בתאריך

תפוגה שלו? מה שנמצא אצלי במקפיא אמור להיות במקפיא - לקטים למניהם, אף פעם לא הקפאתי טופו. בסופו של דבר, גוש הטופו הפשיר, יש לו צבע חום מוזר, לא פתחתי אותו בכדי להריח, ישר לפח.. בהחלט לא לוקחת סיכון.. תודה
 

d a p h n a

New member
כאשר מקפיאים משהו

שהוא לא מוצר קפוא במקור, זה מאריך את חיי המדף שלו (בהנחה שזה משהו שמותר להקפיא). למשל, אני קונה לחם פרוס טרי. התוקף של הלחם הוא מן הסתם בערך שלושה ימים. אבל אם שמים אותו במקפיא הוא מחזיק בסדר גמור גם כמה חודשים. אז במקרה כזה, אין משמעות לתוקף שהיצרן כותב על המוצר, כי היצרן מניח שהמוצר לא נשמר בהקפאה.
 

דגנית

New member
לחם אני מקפיאה, אבל הוא לא שורד אצלי

יותר משבוע, שבוע וחצי..
 
למעלה