גוש מוזר על הבשמת

• פותח הנושא tvtg
  • פורסם בתאריך

tvtg

New member
גוש מוזר על הבשמת

שאלתי את השאלה לפני מספר ימים ומוטי זיהה את הבעיה כ בוטריטיס צירפתי תמונה

רחלילי

New member
מה זה????

זה נראה כמו בעל חיים יותר מאשר כמו צמח! מה שמזכיר לי את הדג-חייזר שמצאו השבוע בארצות הברית למי ששמע... אז מה זה הבוריטיס הזה???? תוך כמה זמן זה הופיע? ישר ל-X FILES!!!

מוטי בר

New member
אני חוזר בי מאמירתי. זה טפיל פטריתי

אך בטח שלא בוטריטיס. אני ממליץ לעקור את הצמח, לפורר ולשטוף היטב את כל החומר לתוך הביוב כי זה מלא נבגים וזה ינבט שוב אם הם לא יוסרו. האמת שמעולם לא ראיתי דבר כזה על בושמת אך ראיתי על אירוסים בקרקע מין כדור פיטריתי מאוד מאוד דומה לזה והוא נראה כמו תפוח אדמה לבן כזה. היות וכל הפטריות מתרבות על ידי נבגים מומלץ מאוד לא להרטיב את הנוף לאחר השתילה אלא אם אין ברירה אחרת. אם הנגיעות חוזרת יש לעקור את הגוש ביד ולזרוק מיד את החומר הנגוע.

tvtg

New member
זה יותר פטריה

יש לי המון גמלי שלמה בחצר ואף פעם לא ראיתי דבר כזה הצמח כבר הושלך מקווה שזה לא יחזור באמת נראה כמו חייזר ......

tvtg

New member
המרקם שלו הוא פטרייתי

החלק הבהיר מתפורר בקלות והחלק הכהה ספוגי ולח יותר

רחלילי

New member
אני קצת פעם חקרתי עובשים ופטריות

וחשוב לדעת לא לגעת בזה עם היד אלא עם ניילון ולזרוק אחכ את הניילון ולשטוף טוב טוב ידיים לזרוק את זה לא בבית אלא במקום מרוחק כי הנבגים עפים להם באוויר...לך תדע מהי הפטריה הזו...

רוני ב1

New member
פטריה

פטריות כובע מייצרות כובע רק אחרי שיש להן מערכת קורים עניפה כבסיס. הווה אומר, אם זה משהו פטרייתי(וזה אכן נראה כזה), יש הרבה מזה למטה באדמה, או יותר גרוע, בתוך הצמח. על גזעי הדרים, אבוקדו אפשר לראות לפעמים פטריות מדף(גנודרמה). במצב כזה העץ כבר ספוגי מאד.

למעלה