גוש מזריקות וולטרן

גוש מזריקות וולטרן

עברו 3 שבועות מניתוח המעיים שלי ונשארו לי גושים כמו גולות מהזריקות וולטרן האם זה רגיל ?

תודה רבה ושבת שלום ועוד שאלה

הפעם מבחינה נפשית האם זה גם תופעה מוכרת - סיוטים אחרי ניתוח ואישפוז בבית חולים האם בדקו נושא זה? כמה מנותחים מגיעים הביתה ועוברים תקופה של אחרי טראומה?

סיוטים לאחר ניתוח

זוהי תופעה מוכרת שלא מרבים לדבר עליה. למעשה מדובר בתגובה נפשית הזהה לתגובת הקרב אצל חיילים ומכונה "הלם קרב" ובמונח המקצועי יותר post traumatic stress disorder-PTSD. המודעות לנושא עולה לאחרונה ויש גם נסיונות ראשונים להקים צוותים שיתערבו כבר במהלך האשפוז במחלקה וינסו לבצע מניעה במהלך האשפוז בקרב חולים שחשופים יותר. טיפול פסיכולוגי יעיל ככל שהוא קרוב יותר לארוע הטראומטי. התופעה נפוצה יותר ממה שחושבים וטיפול בהחלט יכול לעזור. בברכה

ד"ר בועז שגיא תודה, טופלתי בין הניתוחים

בין שני הניתוחים הלכתי לפסיכולוג שאכן מטפל בנפגעי הלם קרב / נפגי אונס / נפגעי טרור וכו בשיטת EMDR כנראה שעלי ללכת שוב המון תודה ושבת שלום

plugaA

New member
אתה צודק!!

מה שאמרת כפיך מרגליות אתה צודק ועוד...............שלם............ תאמין לי אתה100% צודק. גם אני חושב עכשיו על חיילים שנפצעים ואני חושב האם ביכלל מתפלים בהם כמו שצריך ואז השני שלי אומר השטן גם אני פוחד. כשה אבא שלי עזב את הבית עכשיו בירצינות הוא לא חזר יותר ואני נורא אהבתי אותו. הווווואאאאאאא מת אני לא רוצה לדבר על זה יותר בברכה ובעצב עמית שלייפר+עמית שלייפר=עמית שלייפר

למעלה