גוש שומני בשד

ויו15

New member
גוש שומני בשד

שלום ,אני בת 35 ילדתי את בני השני לפני כ 4 חודשים ,הנקתי בערך חודשיים ולפני חודשיים בערך הבחנתי בגוש בשד ,פניתי לכירורג אשר טען שבמישוש זה נראה כמו גוש שומני ושלח אותי לבצע בדיקות ממוגרפיה ואולטרסאונד,יש לציין שבמשפחתי יש היסטוריה של סרטן השד ,(אחותי נפטרה מהמחלה בגיל 32 ),בשתי הבדיקות הגוש לא נצפה,והכירורג הזמין אותי להמשך מעקב בעוד 3 חודשים. שאלתי היא :האם גוש שנמוש אך לא מופיע בבדיקות הנ"ל יכול להיות מסוכן (בהקשר המשפחתי)?האם כדאי לבצע ביופסיה?והאם כדאי להוציא את הגוש? בתודה מראש.

גוש בשד

מאוד לא שכיח שגוש גידולי לא יראה בממוגרפיה ולא באולטרסאונד, אולם האפשרות קיימת. לאור הסיפור המשפחתי שאת מתארת, דרגת החשד צריכה להיות גדולה יותר מאשר אצל אישה אחרת בגילך, ללא סיפור משפחתי כזה. אמנם לא מאוד שכיח, אולם לעיתים מתבצעת ביופסיה, רק על סמך ממצא מישושי, גם כאשר בדיקות ההדמיה תקינות. בהקשר זה ראוי לציין שנשים צעירות עם סיפור משפחתי כשלך, או עם עדות לקיום גן של סרטן שד, עוברות מעקב על ידי בדיקת MRI במקום או בנוסף לממוגרפיה, ובמידה ויש חשד קליני לקיום גוש שלא מזוהה בממוגרפיה, יש לשקול ביצוע MRI. שאלי את הרופא שלך האם יש מקום לביצוע MRI או בקשי ממנו שיפנה אותך למרפאת שד בבית החולים. בברכה

ויו15

New member
גוש שומני בשד

שלום רב !לגבי הוצאת הגוש האם זה מומלץ ובמה זה כרוך?שאלתי את הרופא לגבי בדיקות גנטיות הוא השיב שמכיוון שאני ממוצא חצי מצרי וחצי מרוקאי אין טעם לבצע את הבדיקה ,האם נכון הדבר?

למעלה