גזור ושמור - 4

אברם

New member
גזור ושמור - 4

‏``יש לך קסטה של ממי אולי?`` שאלתי את רונן. הוא הסתכל עלי כאילו השתגעתי ‏‏``של מיכאל מחפוד?``. ``לא, של אהוד בנאי``. ``מאיפה שיהיו לי קסטות?`` הוא סחב ‏עוד שאכטה מהצינגלה האחרון, אני חושב שזה היה השלישי. היינו כבר מסטולים. ‏פתאום רונן התחיל לחטט במאפרה. ``אתה יודע יש פה הרבה חומר שלא נשרף, ‏אפשר בשקט לגלגל עוד אחד. הוויסקי כבר כמעט נגמר והתחלנו לצחוק. ניסינו ‏להיזכר בשם של לובה אליאב. ``נו אתה יודע, זה שיהונתן גפן הודה שהוא היחיד ‏שהצביע לו`` עברנו על כולם, מאריאל שרון דרך אורי אבנרי ועד לאייבי נתן. החדר ‏התחיל להסתובב, רציתי להקיא. ‏

אברם

New member
תודה

קשה לענות עכשיו על השאלה, כי הסיפור רק התחיל, יש לו המשך, ואני אשתדל להעלות אותו בימים הקרובים. מענין אותי מאד איך עובד הסיפור הזה כשהוא בא בהמשכים. מה דעתכם בכלל על סיפור בהמשכים, כזה שמנתק את הרצף המובנה בין חלקיו שמתעורר כל אימת שקוראים אותו כמקשה אחת.

לאמר את האמת...

הכתיבה היא מעניינת - בזה אין כל ספק יש לך רעיון נפלא... כלומר יש דרכים לפתח אותו - ואני רואה כי אתה זורם עם העיניין אך... הקפיצות בין הנושאים - פירסומת, צבא, חוף ים וגם ריבוי במשפטים קצרים... גרמו לי לאבד מיקוד ! קשה לי לעקוב... הבנתי את הרעיון הכללי, זה לא שהתקשתי להבין אותו... אבל למה שלא תנסה במקום לכתוב כביכול כתבה עיתונאית במשפטים קצרים לכתוב סיפור ? אתן לך דוגמא שתמחיש את כוונותי : להלן אילתור של רגע :) דרך הבעה ראשונה - קמתי בבוקר. לא הספקתי לעשות דבר. ופתאום צילצול טלפון. זה היה הוא. ההוא שדיברתי איתו אתמול. דרך הבעה שניה - היה זה בוקר נפלא למשכימי הקום, אך טרם הספקתי לארגן את עצמי לקראת היום החדש; נשמע צילצול צומרני של הטלפון. מעניין מי זה יהיה חשבתי לעצמי, וברגע שהרמתי את השפורפרת התגלה לי כי זה הוא; הבחור שדיברתי איתו אתמול. מה דעתך ? איזו דרך היית מעדיף יותר ? אשמח לשמוע דעתך/ תשובתך ברוך הבא לפורום שלנו ! מאוד שמחה שבחרת לשתף אותנו תודה ! ענבל

אברם

New member
דילוגיות טלגרפית

טוב האמת לא חשבתי שזה יצא בשלב מוקדם כל כך של הסיפור. אבל הסיפור בנוי מקפיצות מחשבה, יש בו ארבע תקופות זמן שונות. הרעיון בלפרסם אותו בחלקים היה דווקא להדגיש את הניתוקים האלה. ולנסות שהמוטיבים החוזרים לא יראו מעושים מדי. הרגשתי שדווקא בחלקים יודגש עוד יותר, המימד הטלגרפי ניתוקי שלו. יכול להיות שהצדק עמך, והמשפטים מנותקים דיים, וטלגרפיים. נראה איך זה ימשיך. :)

אני שמחה שהבנת אותי :)

ואכן נותנת לך את הזמן והבמה נראה איך זה ימשיך ויתפתח :) ענבל

למעלה