גזור ושמור - 9

אברם

New member
גזור ושמור - 9

הספקתי עוד שלוק בקפה ויצאנו לחמם את הטנק. החירניקים כבר עמדו שם בשתי ‏שורות ובדקו כוננות. מפקד הכוח היה סא``ל אחד שמשון, היו לו נעליים אדומות. ‏הייתי מט``ק צעיר. הצוות שלי היה כולו בגילי, יוני הטען, התגייס אפילו חודשיים ‏לפני. רובי נכנס לתא הנהג והניע וליאור קפץ לצריח לעשות את הבדיקות של ‏האלקטרוניקה. ``תשרשר ת`מאגי``ם, תבדוק תחמושת, תראה אם יש רימונים ‏ומרגמות, ותראה שהכל מוכן אני עולה לתדריך. הסא``ל הזה היה אחד חדש, לא ‏הכרתי אותו. ``פתח מפה`` הוא אמר לי, ``נעבור על מה שצריך לעשות``, יכולתי ללמד ‏אותו מה צריך לעשות, זה הרי הדבר היחידי שעשינו כבר חודשיים. לא אמרתי לו ‏כלום. פתחתי את המפה. והתיישבתי ליד השולחן חול. היינו צריכים לעלות עד איזה ‏שלושה קילומטר דרום מזרחית לחאזביה, ושם לשבור אל קו הרכס ולצאת מרצועת ‏הביטחון. ``אורות מכשירים מעומעמים, שקט כמה שאפשר`` אמר לי הקצין. חייכתי ‏לעצמי. היה ירח מלא ואור כמו של מגרש כדורגל, וכמה כבר אפשר להיות שקט עם ‏מנוע של מרכבה. לא אמרתי כלום. השעה הייתה 2:25. ירדתי לכיוון הטנק, הוא ‏היה מוכן. בדקנו לעצמנו אפודים וכוננות, לבשנו שכפצים ועלינו לטנק. ראיתי ‏שהמגן כתף בשכפ``ץ של יוני פתוח, ואמרתי לו לסגור אותו. הוא גיחך לתוך הקשר ‏פנים: ``אתה יודע שלפי הסטטיסטיקה אני אמור לחטוף היום, אני מעדיף את שלי ‏לקבל בכתף``. ‏

למעלה