גזיזת ציפורניים לכלב

ShiranAway2

New member
גזיזת ציפורניים לכלב

שלום,
הכלבלב הקטן שלי בעל ציפורניים ממש ארוכות, חלקן אפילו על גבול ההסתלסלות... מלבד שזה לא נעים לפעמים ושורט, אבל כבר מסוכן לכלב.
בעבר הוא היה עוד יותר אגרסיבי לגבי נגיעה ברגליים, אבל עם הזמן הרגלתי אותו שאני מלטפת אותו ברגליים והוא נותן, אבל בחיים לא יאפשר לי להתקרב אליו עם מספרי גזיזה.
בפעמים האחרונות שזה היה ממש נורא, הלכנו לוטרינר (2 אפילו) ושניהם נאלצו לבצע טשטוש ממש עמוק בשביל לגזוז לו ציפורניים.. ממש עמוק!

הציפורניים שוב גדלו, ואני אובדת עצות.. כל טשטוש כזה ממש מסכן את הכלב ואני ממש נגד.. אבל פשוט אף אחד לא מצליח לגזוז לו ציפורניים!

יש פתרון אחר? משחה ממיסה?

ניל´´י

New member
גזיזת צפורניים...

אם תלכי איתו על מדרכות מחוספסות לפחות חצי שעה ביום הצפורניים תשתפשפנה מעצמן.

בהצלחה....

ShiranAway2

New member
זה לא מספיק כנראה...

אנחנו עושים טיולים ארוכים על אספלט וזה פשוט לא משתפשף.
לפעמים הוא מגרד על הכביש את הציפורניים אבל לא בתדירות גבוהה.

merav999

New member
2 אפשרויות

1. אפשר ללמד אותו לשייף את הציפורניים על לוח עץ שמודבק עליו נייר שיוף. אני חושבת שנעה (שפלר - אני חושבת שהכינוי שלה כאן הוא מרקר טריינינג) כתבה כאן בעבר על איך ללמד כלב לשייף את הציפורניים שלו על לוח.

2. להרגיל אותו בהדרגה לגזירת ציפורניים. אם עכשיו זה בשלב שהציפורניים פוצעות אותו אולי כדאי לקחת אותו לווטרינר ואז ללמד אותו כשהציפורניים במצב טוב. בגדול - להראות לו את המספריים ולצ'פר אותו. אחר כך לקרב אותם בהדרגה אליו, לגעת עמם בציפורניים (בלי לגזור), וכך בשלבים קטנים עד שהוא נותן לך לגזור את הציפורניים, עדיף סשנים קצרים מספר פעמים ביום על פני סשן אחד ארוך ולהתקדם לאט ובקצב של הכלב.

משהו מהאופציות הנ"ל יכול להיות רלוונטי לך?

2המרפא

New member
אני גם בבעיה כזאת רק שאצלי זה ציפורניים

שחורות. גוגל מטייל המון על אספלט כיאה לכלב עירוני אבל הקדמיות קצת ארוכות, ובגלל שהן שחורות אי אפשר לדעת עד לאן לגזור. מה גם שהוא לא בדיוק יקבל את זה בשמחה ומדובר על כלב עם קצת המון כוח אז זאת תהיה בעיה.

למעלה