גזים ובעיות אחרות..

tamarosh3

New member
גזים ובעיות אחרות..

הקטנים שלי בשעה טובה כמעט בני חודש:) מתחיל קצת להתייצב, אבל עדיין אין שעות קבועות בעיקר לא ביום.
כרגע אני מניקה ושואבת, כשאפשר אני מניקה אחד אחרי השני ואם הם קמים ביחד, אז אחד אני מניקה ולשניה אני נותנת שאוב (מעדיפה להניק אך לא תמיד זה מתאפשר..)מעדיפה להימנע מתמ"ל רק כשאין ברירה או חלב.
כמה שאלות יש לי:
- כרגע בערבים בעיקר הקטנה בוכה.ואני קצת מבולבלת, נראה שהיא רוצה לינוק עוד, אך מצד שני נראה שיש לה גזים ומשהו מציק לה. מסביבי אני שומעת שכדאי בהנקה לתת כל שעתיים הנקה ולא פחות מכך, משום שזה יוצר עומס במערכת העיכול. אך ראיתי כי ההנקה דווקה מרגיעה אותה.. מה גם שאני לא בטוחה אצל שתיהם כי הם שבעים אחרי ההנקה.
- הקטן לא יכול לינוק רק אחרי שאני נותנת לו כמה לגימות מהבקבוק ואז הוא נרגע ותופס את השד. ההנקה שלו מייגעת וכל פעם דורשת ממני נחישות שלא ישתה מהבקבוק ויינק. לעיתים אני משלימה לו מבקבוק ואז הוא אוכל בערך 60 cc בנוסף להנקה של 20 דקות בערך.
כמה תוספת מומלץ לתת אחרי הנקה בגיל כזה? (הוא מסוגל לגמור כרגע בקבוק של 120 cc)
- נראה לי קצת מסובך להניק אותם ביחד, כי הם עדיין לא יציבים.. אשמח ללמוד איך עושים את זה.

סה"כ הם גדלים (בלי עין הרע) ויש להם יציאות טובות (הרבה קקי).. אך אני מרגישה שאני קצת עובדת עצות
ומוצאת את עצמי מתלבטת הרבה אם לתת להם לאכול כשהם רוצים או באמת לשמור על מרווחי זמן סדירים?..
לא רוצה להעמיס עליהם באוכל, מצד שני אם הם רעבים?.. אשמח לקבל ייעוץ ממשהו שמבין.

כמה תשובות

ראשית מזל טוב על הולדת התאומים ! וכל הכבוד על הרצון הרבה והמאמצים הכבירים לתת לתאומים שלך חלב אם !

לגבי הנקה משותפת - בגיל הצעיר הזה כרית הנקה מותאמת לתאומים יכולה ממש לשפר את איכות החיים משמעותית. אני השתמשתי בכרית של מאמאסיטה ואשמח להשאיל לך את שלי שעומדת מכובסת ומחכה למנ יקה הבאה שתזדקק לה !

אני לא יודעת מי ייעץ לך לגבי תדירות ההנקות אבל דווקא חלב אם, בשונה מתחליפי החלב למיניהם, מאד קל לעיכול ונוטה להתעכל מאד מהר לכן אין שום עניין של לחכות מספר קבוע של שעות בין ההנקות אלא להיפך, להניק על פי דרישה. הרבה פעמים תינוקות יונקים מראים רצון לינוק בתדירות יותר גבוהה דווקא בשעות אחר הצהריים ערב. נסי לבדוק האם הבכי במהלך ההנקות לא קשור לגראפס שמבקש לצאת. בכל מקרה, את מוזמנת לקרוא עוד על הנקה לפי דרישה למשל כאן:
מקור ראשון
מקור שני

מהנסיון שלי, תינוקות יודעים יופי להחזיר לנו כמויות עודפות (פליטות...)

מחזקת

הנקה היא לפי דרישה, מנגנון טבעי שחבל לשבש.
תינוק יונק כשהוא רעב בניגוד לבקבוק שאיתו ניתן להגיע האכלת יתר, הוא צריך להתאמץ על מנת לינוק ואם הוא לא רעב הוא לא יעבוד סתם.
מה גם שציצי משמש לעוד דברים מעבר לאוכל - חום, קירבה, הרגעת גזים וכו'.

הקישורים לא עובדים

tamarosh3

New member
תודה.. תודה..

החומר ששלחת האיר לי הרבה דברים וחידד לי אמיתות שחשתי בהם ולא ידעתי באמת מה נכון. אלו מושגים שאני לא מכירה ועולם חדש וטוב לי לקרוא וללמוד על הנושא, כככה אני יכולה למצוא את הדרך שלי ואת הגישה שמתאמה לי בהנקה.. אני מאוד בעד ללכת לפי האינסטיקטים.. הייתי שמחה לדעת איך מניקים הרבה ולא נעשים מותשים.. יש דרך כזאת?:)
ולגבי הכרית..הייתי שמחה לקבל אותה:) איפה את גרה?

לגבי הכרית

אני ממזכרת בתיה (ליד רחובות) ויכולה לנסות להעביר אותה לכל מיני מקומות בארץ בעזרת אנשים שגרים במושבה.

חוצמזה מעודדת אותך להקשיב ללב שלך ולחזור ולהתייעץ כאן בכל ]עם שתצטרכי. שלושת החודשים הראשונים של ההנקה, גם בתינוק יחיד אבל משמעותית יותר בשניים, הם חודשים של הנקה מרובה ויש רגעים שזה באמת נורא נורא מתיש וגם מעורר תהיות איך נצליחלתפקד ככה לאורך זמן, לכן חשוב לי לכתוב לך שמדובר במשהו ז-מ-נ-י !!! בערך סביב גיל שלושה חודשים יש קפיצת גדילה שלאחריה פתאם תשימי לב שההנקות התקצרו ובמקום לשבת חצי שעה-שעה לכל הנקה פתאם אחרי עשר דקות הם סיימו !! אני ממש זוכרת את ההנקה בהתחלה, ולמרות שהיה לי נסיון מארבעת הילדים הקודמים היית יהמומה מהאינטנסיביות... ממש בהתחלה הייתי מבלה את רוב אחר הצהריים על הספה בהנקה ממושכת ולא האמנתי לכל מי שאמרה לי שזה זמני ויעבור...

tamarosh3

New member
נשמע מוכר:)

כן אני מוצאת את עצמי מבלה ערב שלם בהנקה, או שבין הנקה להנקה אני מרגיעה אחד מהם מגזים ולעיתים את שתיהם (לפעמים יש עזרה אבל לא תמיד). לא קל, אבל רואה שיפור מפעם לפעם.. הקטן שלי ישן 8 שעות בלילה (מדהים לא?)..מרגישה שכל יום שעובר ואני מניקה זה נס:) ואני מאושרת על כך..
בעלי עובד בבני ברק יש לך אפשרות להעביר את הכרית לשם?
ושוב תודה על התמיכה, בהחלט מעודד:)

Mr China

New member
את עוד מעט שם...

מחזקת את ידייך, את אוטוטו תתחילי להרגיש הקלה וירידה ברמת התובעניות של ההנקה...חזקי ואמצי! זה שווה כל רגע.

tamarosh3

New member
תודה זה מחזק:)

לא להאמין הקטו שלי ישן 8 שעות ברציפות:)

למעלה