גזים + כמות האכלה

meck88

New member
גזים + כמות האכלה

3 שאלות:
1. גזים - אשמח לכל עצה... אני מכירה פחות או יותר הכל אבל אשמח לשמוע עוד למקרה שפספסתי משהו שאולי יעזור לקטנה...
2. היא אוכלת מטרנת פגים בעיקר ופעם ביום חלב אם שאוב. הגיוני שבגיל חודש / משקל 3.500 היא מחסלת 90 סיסי? אני יודעת שלפי הנוסחה של המשקל זה אמור להיות הרבה פחות- 60-70 . חוץ מזה שהיא בכלל פגית משבוע 35... בטיפת חלב אמרו לי לשים לה 120 ולראות מתי היא "דוחה" את הבקבוק. הקטע שבתחושה שלי היא אוכלת כל מה שנותנים לה! הרבה מאוד פעמים היא אפילו מתעוררת אחרי שעתיים וחצי ולעתים אפילו שעתיים.... איך אני יודעת שאני לא נותנת לה יותר מידי? הפנים שלה כבר שמנמנות ואני חוששת מהאכלת יתר/הרחבת קיבה...
3. מאיזה גיל אמורים להתערב בזמני השינה שלהם? כרגע היא עירנית הרבה בלילה וישנה הרבה ביום... יכול להיות שזה גם קשור לגזים אבל אני לא בטוחה.... מה אתן אומרות? גם ככה אני מרגישה כאילו כל פעם שהיא עירנית היא בוכה מגזים/עצבנות לא ברורה כאילו משעמם לה לשכב על הגב (גם אם יש תמונות וצבעים מסביב...היא זורקת את הגפיים לכל הכיוונים ומתחילה לבכות בהדרגה)...

הי

1. מנשא מנשא מנשא מנשא
בתנוחת ערסול
אין כמוהו להקלה על גזים.מבחינתי זו העצה השווה ביותר.
&nbsp
2. נשמע לי בסדר גמור.
אל תחששי
&nbsp
3.כבר עכשיו חשוב שיהיה הבדל בין לילה ליום.
ביום עושים הכל באור , ויש רעשים שונים בבית, את מתקשרת איתה ויכולה לשחק איתה או לגרות אותה עם צעצועים ( לא כתבת בת כמה היא אז אני לא יודעת אילו פעילויות רלוונטיות)
בלילה- גם כשהיא מתעוררת ואת מאכילה או מחתלת האור צריך להיות מינימלי, הטלויזיה כבויה, הטלפון בצד ,הבית שקט, והכל ענייני.
בדרך זו לומדים התינוקות להבחין בין יום ולילה
&nbsp
כל טוב
ענת

meck88

New member
לגבי 3

היא בת חודש ושבוע...
דבר נוסף, העובדה שהיא במנשא הרבה זמן או שאני מחזיקה אותה ונרדמת עליי - זה לא מרגיל אותה לישון על הידיים? מאיזה גיל זה מתחיל להיות משמעותי ויש חשיבות לכך שברגע שהם רגועים הם צריכים להיות בעריסה/עגלה?

היא ממש פיצית

היא מאד זקוקה למגע
אני בעד לתת להם בגיל הזה כמה שיותר מגע וקרבה וחום גופני
יהיה עוד זמן לחינוך.
אם היא רגועה ונעים לה בעריסה אז כמובן שלא חייבים להפריע לה ולהרים אותה אבל אם היא סובלת מגזים ובוכה אז הקרבה חיונית ועוזרת לשכך כאבים.
את יכולה להעביר אותה כשהיא נרדמת לעריסה שלה
ואפשר גם להרדים אותה כשהיא בעריסה ואת מניחה עליה יד או מלטפת אותה
אבל הצמדה אלייך במנשא יכולה לעזור מאד לה וגם לך לעבור את התקופה הקשה הזו של הגזים.
אני מאד בעד מגע
והמון
&nbsp

גזים רעיונות לפתרונות

אני מזדהה איתך גם הפיצית שלי סבלה הרבה מתופעת הכאבים והגזים
זה בשלות של הקיבה ולצערי פתרון של 100 אחוז אין אבל אחד הדברים שעבד אצלי זה שינוי של בקבוק האכלה
אני לא האמנתי ובהמלצה בפורום החלטתי לנסות העברתי אותה לבקבוק טומי טיפי וראיתי הקלה משמעותית בתדירות ההתקפים וגם האחיזה בפטמה של הבקבוק הייתה יותר טובה ככה שנכנס פחות אוויר לקיבה ... וגם בהמלצת הרופא התחלתי להקפיד על ארוחות כל שלוש שעות ולמשוך זמן בין לבין אבל לא לתת אוכל רק שאין ברירה ואז גם אז רק אחרי שעבר שעה וחצי מזמן האכלה כדי לתת לקיבה לעכל את האוכל ולצאת ממעגל הקסם של הכאב :)

עדי ו2015

New member
טיפול בגזים :)

היי MECK88,
אני ממש ממש מזדהה איתך! יש לי קטנצ'יק בן חודשיים (אתמול בדיוק:) ) והוא מאאאאאוד סבל מגזים בכי היסטריייייי ):
אני יכולה להגיד לך על 2 דברים שהכיייי עזרו לי:
1. כדור פיזיו- לחבק אותו קרוב אליי או בתנוחת נמר על עץ ולשבת על הכדור ולקפץ קלות- ככה את לא מתייאשת מעמידה ממושכת איתו וכך הוא נהנה בטירוף וזה מקל לו על כאבי הבטן.
2. ממליצה לך מאאאאאאאוד על בקבוק אוונט נטרול! אני מניקה ולא משלבת שום תחליף חלב! מידי ערב אני נותנת לו חלב שאוב לפני השינה בבקבוק של אוונט נטורל והוא ישן לי לילה שלם!!!!!!! ככה מגיל חודש!!! טפו טפו טפו כמובן אבל מרגע שהתחלתי לתת לו חלב שאוב מבקבוק אוונט כל לילה לפני השינה הוא פשוט ישן טוב!!!! הפיטמה של הבקבוק ממש מדמה פיטמה אמיתית ויש גם חור קטן שמונע כניסה אויר מה שמונע גזים.... מבטיחה לך שלא תצטערי שקנית!!!! באמת שאחרי שניסיתי אמרתי שאמליץ לכללל אמא שחווה את מה שאני חוויתי:)
שיהיה המון בהצלחה ועדכני שזה באמת עזר :)

shibolet101

New member
לגבי האכלה

לפי מה שאת מתארת היא אוכלת רק שאובופרמולה ולא יונקת ישירות נכון?

אולי שווה לבדוק בכל זאת האכלה תומכת הנקה, בקבוק מוחזק ב90 מעלות עם הפסקות קטנות באמצע. זה גם יעזור להמנע מהאכלת יתר שאת חוששת ממנה ובטחח יעזור אם יש לך שאיפה לעבור להנקה בהמשך

באיזה בקבוק את משתמשת? גם זה נושא שצריך להתיחס אליו. אני היום משתמשת ליונק הפרטי שלי בבקבוקי אוונט ואני סופר מרוצה מהם. פטמה חזקה שלא קורסת. הקטן (שכבר לא כל כך קטן) הצליח להתחבר אליו בקלות. שווה לבדוק

סאנאל

New member
שכיבה על הבטן

שכיבה על הבטן בכל זמן נתון (כמובן עם השגחה) תפתור לך את הגזים, האכלה תני כמה שהילדה רוצה! אם היא בוכה היא רעבה. בהצלחה :)

סאנאל

New member
טיפ נוסף

שכחתי כמובן להמליץ לך על הבקבוק של אוונט נטול (אחרי שהתחלתי להשתמש בבקבוק העולם היה ורוד יותר) B-)

היי. ממליצה על אוונט

מאז שהעברתי את התאומים שלי לבקבוקי אוונט הם ישנים טוב בלילה, בלי גזים בכלל.
מומלץ בחום ,אוונט הצילו אותי :) אגב גם המוצצים של אוונט מומלצים

למעלה