גזים?

ozen26

New member
גזים?

שלום, אני אמא לתינוק בן 4 ימים, 2 וחצי קילו, יומיים ראשונים גם הנקה וגם תחליף חלב, ומאז רק תחליף חלב. בגלל שהוא קטן הוא אוכל כל 3 שעות בין 40 ל- 60 cc. היום הוא לא עשה כבר 10 שעות קקי, הוא לא רגוע ובוכה בכי היסטרי, מתקשה להירדם. מה עושים? האם האוכל לא מתאים(מטרנה)? האם זה גזים ובכל מקרה היו לו גם אם הייתי מאכילה אותו תחליף חלב אחר? בבקשה עזרו לי, תודה
 
כדאי לך להתייעץ בפורום הורים לתינוק

לתינוק ות , שם יש הרבה יותר מענה לשאלות מסוג זה, לדעתי בגיל 4 ימים עוד אין גזים, זה מתחיל בגיל שבועיים, יכול להיות שהתמ"ל לא מתאים לו וכואבת לו הבטן, לגבי קקי, תשאלי רופא אם זה סביר מספר השעות הנ"ל, אני יודעת שתינוקות יונקים יכולים לא לעשות קקי מספר ימים וזה בסדר, כדאי להתייעץ עם רופא ואולי להחליף תמ"ל. בהצלחה ותרגישו טוב
 

SShirly

New member
היי

מומלץ לשקול את התינוק על מנת לקבוע מהו מספר הפעמים המומלץ להאכלתו. יתכן כי ישנה רגישות מסויימת לחלב שגורמת לגזים מלווים בכאבי בטן ואי שקט. במקרה כזה קיימים סוגים רבים של תחליפים (כמו נוטרמיגן ונאוקייט). היות ומדובר בולד, אני ממליצה לגשת לרופא שיחשב עבורך וימליץ.
 
איזה קקי היה לו לפני כן?

האם היה לו קקי כהה מאוד (ירוק שחור) אם כן, זה המקוניום ועדיין הוא עוד לא שיחרר את כל הפסולת מהגוף שלו עוד מההריון. אם יש לו קקי חרדלי סימן שהגוף עכשיו נקי מעודפי פסולת והוא עובד רגיל. כמה טיטולים של פיפי וקקי את רואה ביום? ישנם גם אם הכל תקין תינוקות רגישים שהשינוי מהרחם לחוץ משפיע עליהם ככה ולוקח להם זמן להסתגל לחיים שבחוץ (בד"כ זה מלווה בבכי ו"גזים" שמקורם ממצב רגשי ולאו דווקא גזים מאוכל) בכל מקרה, בגיל שבוע להיות בטיפת חלב על מנת להישקל ואם הוא עדיין יהיה "נודניק" להתייעץ.
 
למעלה