גזענות באוסטרליה

fun maker

New member
גזענות באוסטרליה

שלום, למרות שפעילותי כאן היא אפסית היית שמח לשמוע, בעקבות שיחה עם אחרים והבנה שאנו רואים את אוסטרליה באור מאוד שונה (לא מפתיע :) ), מסקרן אותי לשמוע מה איך אחרים שגרים באוסטרליה חווים את הגזענות המקומית (בהנחה כמובן שבכל מקום קיימת, השאלה כמה).

אז אם מישהו שאף פעם לא היה באוסטרליה היה שואל אתכם על רמת הגזענות אישית/ממוסדת שאתם חווים כאן או מודעים לה, מה הייתם משיבים?

תודה לכולם, בלא הבדל דת, גזע, מגדר וכו' :)

PollBludger

New member
גזענות

באופן אישי מעולם לא נתקלתי בגזענות אישית או ממסדית באוסטרליה, לפחות לפנים. אם היה משהו מאחורי הגב אני כמובן לא יודע. עוד נקודה היא שעד שאני פותח את הפה אנשים חושבים שאני יליד אוסטרליה, כך שגזענות על בסיס מראה חיצוני היא לא רלוונטית לגבי.

אני חי כאן הרבה מאוד שנים וחייתי תקופות משמעותיות במלבורן, קנברה, אדלייד ובאזורים כפריים בטזמניה ובקווינסלנד. גם טיילתי לא מעט באיזורים אחרים.

הם באמת משתדלים.

האווירה הכללית שאני חווה באוסטרליה היא שגזענות זה דבר רע. כפי שציינת, בכל מקום יש גזענות (זה כנראה תוצר-לוואי של להיות אנושי, שייקח לנו עוד הרבה זמן להיפטר ממנו) וכמובן שיש באוסטרליה גם לא מעט גזענים שלא מתביישים בזה - בפרט לגבי מהגרים לא-לבנים, ובהיפוך אירוני, כלפי האבוריג'ינים - אבל הלך הרוח שאני נתקל בו הוא של קבלה והכלה.
&nbsp
היחיד בעבודה שמעז להתייחס לעובדה שאני יהודי ולהשמיע בדיחות בעניין הוא אני (לפני שתי דקות חיפשנו מטבע שנפל לרצפה, ואני מצאתי אותו מאחורי פח ניירות ואמרתי "יש לי חושים למציאת כסף. זה קטע של יהודים").

arieltr

New member
גזענות ברוורס ופוליטיקלי קורקט

לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהתבקשתי למלא טופס לגוף אוסטרלי ממלכתי, אבל איך שזכור לי מן העבר קיימת בטפסים ממלכתיים רבים השאלה החביבה (הסגנון לערך) - "האם אתה משורשים אבוריג'ינים או יליד אחד האיים החביבים כדלקמן.......". כלומר ישנה כאן הכנסה של שיקולי גזע/מין לצורך קבלת החלטה בנושא כך וכך.
למיטב הבנתי זה נעשה כחלק מהשקפה רחבה שכוללת התנצלות וכיפור על עשרות שנים של הכחדה, התעללות וקיפוח מצד 'החברה האוסטרלית השליטה הלבנה' כלפי המין האנושי היחיד שזכאי לזכות אבות על אוסטרליה.
אני לא חושב ששאלות אלו הושמטו מטפסים ממלכתיים אבל, אלא אם כן אני טועה, זו גזענות. ברוורס אמנם, אבל גזענות עושה רושם.

לגבי הפוליטיקלי קורקט (PC), אפשר למצוא לא מעט גזענות גם באוסטרליה אבל לרוב היא נעמדת מאחורי ה-PC. תרבות ה-PC מאווווווווד מפותחת באוסטרליה, זה אשכרה ברמה של מחלה קשה בשלב די מתקדם לטעמי. כשעומדים, או יושבים, מן הצד ומקשיבים לחילופי דברים בן קולגות בעבודה הרושם על פני השולחן הוא של ידידויות מופלאות. שחופרים קצת יותר לעומק (או אחרי מספר סיבובי בירות פאב) אפשר לגלות לאיזה כיוון הרגשות האמיתיים באמת נעים.
אני מסכים ש'בגדול' הלך הרוח הוא הכלה, אבל חושב שמאחורי החיוכים הג'נרים יש דברים די שונים.

לנושא היהודים, חלק מהפרוייקטים אצלנו הם בתי ספר ובתי אבות לקהילה היהודית. אמנם לא אמרו לי באופן רשמי, אבל נמנעים בבירור רב מלערב אותי בפרוייקטים אלו. לעומת זאת בתי ספר קתולים הופכים לנתך לא קטן בקורות החיים.
ושיש להם תהיות בנושא יהודים/ישראל (חלל הסטודיו פתוח, כולם שומעים את כולם) והם יודעים שהם רוצים לשאול את ה'הוא מישראל', יכול לקחת להם חצי יום עד שבזהירות רבה ביותר, מינימום ניתוח לב פתוח, מישהו יגש וישאל שאלה. כמובן שלסבך אותם עם תשובות זו מומחיות שאני שוקד עליה יום וליל.

אגב, יש במשרד קבוצה מצומצמת של אנשים שמפרידים לחלוטין בין יהודים לישראל (כל עוד זה לא בחדשות רובם לא מתעניין), מה שכמובן משרת טוב מאוד את הזוית על המצב במזרח התיכון, למרות שרמת ההבנה המעטה של השטח בשילוב הקלות שבישיבה הנינוחה באוסטרליה עושה בבירור את שלה.

Caput femoris

New member
מה שהוא אמר.

כמה שכמעט אין פה ממש גזענות ממוסדת ומעל (וגם כמה קומות מתחת) לפני השטח אין גזענות בריאה שבין אדם לחברו, תן לתושב סידני הממוצע קצת זמן להרגיש איתך בנוח וכמה בירות ותראה איך בהדרגה הטיח מתקלף והגזען הקטן שבו מתחיל לצאת החוצה.
מצד שני, זה נכון כמעט לכל אחד שפגשתי מכל מדינה, למעט אלה שרגילים לגזענות ואצלם זה יוצא טבעי (מרבית הישראלים למשל).

אגב, למה לדעתך לא מערבים אותך בפרוייקטים של היהודים?

arieltr

New member
I'm banned for life

תפסו אותי אוכל פיצה פפרוני

pixie66

New member
כמובן שלסבך אותם עם תשובות זו מומחיות שאני שוקד עליה יום ולי

אהבתי

fun maker

New member
:)

לא בטוח שיש לי תשובה אבל דעתי נוטה לאמץ את הוייב בשרשור, שבסופו של דבר יש כוונות טובות ונסויונות לשפר, גם אםלא תמיד זה עובד או מצליח להיות מוחבא מתחת לשטיח. יש עוד המון מה לשפר, גם כלפי האבוריג'ינים וגם כלפי המהגרים-המיעוטים השונים. די לראות ולשמוע איך האנגלו ההגמוני (שלא להזכיר את ריקליים אוסטרליה רבתי) מהסוג של טוני אבוט ו(היום שוב) אדי מקגווייר מתבטאים כלפי מהגרים-מיעוטים וכו, בלא אפילו להבין מה הבעיה עם מה שהם אומרים, כדי להבין שאולי היאוש פה יותר נח אבל עדיין כדאי לא להתעלם ממנו.

בכל מקרה, יום מצוין שוב תודה לתורמים :)

למעלה