גזענות ברוורס ופוליטיקלי קורקט
לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהתבקשתי למלא טופס לגוף אוסטרלי ממלכתי, אבל איך שזכור לי מן העבר קיימת בטפסים ממלכתיים רבים השאלה החביבה (הסגנון לערך) - "האם אתה משורשים אבוריג'ינים או יליד אחד האיים החביבים כדלקמן.......". כלומר ישנה כאן הכנסה של שיקולי גזע/מין לצורך קבלת החלטה בנושא כך וכך.
למיטב הבנתי זה נעשה כחלק מהשקפה רחבה שכוללת התנצלות וכיפור על עשרות שנים של הכחדה, התעללות וקיפוח מצד 'החברה האוסטרלית השליטה הלבנה' כלפי המין האנושי היחיד שזכאי לזכות אבות על אוסטרליה.
אני לא חושב ששאלות אלו הושמטו מטפסים ממלכתיים אבל, אלא אם כן אני טועה, זו גזענות. ברוורס אמנם, אבל גזענות עושה רושם.
לגבי הפוליטיקלי קורקט (PC), אפשר למצוא לא מעט גזענות גם באוסטרליה אבל לרוב היא נעמדת מאחורי ה-PC. תרבות ה-PC מאווווווווד מפותחת באוסטרליה, זה אשכרה ברמה של מחלה קשה בשלב די מתקדם לטעמי. כשעומדים, או יושבים, מן הצד ומקשיבים לחילופי דברים בן קולגות בעבודה הרושם על פני השולחן הוא של ידידויות מופלאות. שחופרים קצת יותר לעומק (או אחרי מספר סיבובי בירות פאב) אפשר לגלות לאיזה כיוון הרגשות האמיתיים באמת נעים.
אני מסכים ש'בגדול' הלך הרוח הוא הכלה, אבל חושב שמאחורי החיוכים הג'נרים יש דברים די שונים.
לנושא היהודים, חלק מהפרוייקטים אצלנו הם בתי ספר ובתי אבות לקהילה היהודית. אמנם לא אמרו לי באופן רשמי, אבל נמנעים בבירור רב מלערב אותי בפרוייקטים אלו. לעומת זאת בתי ספר קתולים הופכים לנתך לא קטן בקורות החיים.
ושיש להם תהיות בנושא יהודים/ישראל (חלל הסטודיו פתוח, כולם שומעים את כולם) והם יודעים שהם רוצים לשאול את ה'הוא מישראל', יכול לקחת להם חצי יום עד שבזהירות רבה ביותר, מינימום ניתוח לב פתוח, מישהו יגש וישאל שאלה. כמובן שלסבך אותם עם תשובות זו מומחיות שאני שוקד עליה יום וליל.
אגב, יש במשרד קבוצה מצומצמת של אנשים שמפרידים לחלוטין בין יהודים לישראל (כל עוד זה לא בחדשות רובם לא מתעניין), מה שכמובן משרת טוב מאוד את הזוית על המצב במזרח התיכון, למרות שרמת ההבנה המעטה של השטח בשילוב הקלות שבישיבה הנינוחה באוסטרליה עושה בבירור את שלה.