גזענות נגד מוסלמים ברכבת במלבורן:

Sweet Hereafter

New member
תוהה

אני מודה שאני לא צרכן גדול של חדשות ופרשנות אוסטרליים, אז אולי פיספסתי משהו. בכל זאת, אני חושב שהסיפור הזה קיבל את הפוקוס הלא-נכון. אני בהחלט בעד סולידריות חוצת דתות ומגזרים, אבל אני חושב שבגלל ההתמקדות במניעת עליהום על המוסלמים (דבר חשוב כשלעצמו) אחד הנושאים החשובים נדחק לשוליים.

השאלה שאני שואל היא איך ולמה הבנאדם הזה הסתובב חופשי ברחובות. הוא היה משוחרר בערבות, זאת אומרת שמישהו נתן את דעתו על הרקורד של הבנאדם והחליט שזה לגמרי בסדר לתת לו להסתובב בינינו. בנאדם שהורשע בעבר בעבירות פליליות (תקיפה ותקיפה מינית) וגם עסק בפעילות שנאה ככל הנראה על רקע דתי או לאומי (אתם תגדירו איך להתייחס למכתבים שהוא שלח). וזה עוד לפני השאלה למה כל מה שנגזר עליו בעבר זה עבודות שירות ומאסר על תנאי.

N0

New member
נראה לי שזה כישלון של מדיניות הרווחה פה

הרי כל הפשעים שהוא עשה לפני החטיפה הזו מראים על אי שפיות רצינית.
כנראה חסכו על העלות של לשלוח אותו למוסד טיפולי סגור, ובגלל חוסר השפיות נמנעו משלוח אותו לכלא.

Sweet Hereafter

New member
לא נראה לי

אם היתה קביעה של אי-שפיות לא היו שולחים אותו לעבודות שירות.

arieltr

New member
חסכו גם את העלות המאוד גבוהה של בית כלא

ישנם כמה סוגים של בתי כלא באוסטרליה ועפ"י מה שזכור לי ממחקר שהשתתפתי בו בעבר, העלות של להחזיק אסיר בכלא יושבת על קו ה-100 אלף פלוס בשנה. כלומר כמעט פעמיים מהשכר הממוצע במשק 55-60.

arieltr

New member
כלכלית ברור עדיף

מה גם ששעת עבודה של היחידה ללוחמה בטרור עולה לא מעט כסף. שבוזבז בכל מקרה אבל עדיין עולה. מקבץ כדורים של התבור עולה הרבה יותר מחץ וקשת

arieltr

New member
כלכלית, הכתבה מסבירה במדויק מדוע כן

"The intensive jury selection, trials and appeals required in capital cases can take over a decade and run up a huge tab for the state. Death row, where prisoners facing execution are kept in separate cells under intense observation, is also immensely costly"

להכניס בנאדם לכלא עולה Hמון כסף. אני כמובן אינני מתנגד לבתי כלא כקונספט אבסטרקטי, אבל לא בטוח שרואה טעם להכניס כמויות של אנשים, שבמקרים מסוימים גם עלות של קליע לא יודע אם הייתי מבזבז עליהם, לצורה הקיימת של בתי הכלא במקרים ה'כבדים'. כל מקרה לגופו, ולכן ישנם סוגים שונים של בתי כלא. אבל יש מקרים שאין ברירה וצריך להשתמש בחץ וקשת.

על מה שהם מדברים בכתבה "דת' פנעלטי פרוגרם'" זו הפראסה. אני כמובן לא כיוונתי לזה. המערכת המשפטית והדמוקרטית מלאה בחורים והסתעפויות שמנוצלים היטב - הכל שאלה כמה כסף יש לך עבור עורך דין מומחה.
ואני כמובן לא מדבר על הפנאטים האלה מטקסס או המיד ווסט, שכיף להם להוציא להורג גם על בסיס נסיבתי בגודל גרגר חומוס.

JaneLame

New member
אכן שאלות טובות.

אין בנאדם שהורשע בעבירות מין ובאלימות כלפי נשים לא יושב בכלא? הדיון מתרכז בזכויות של בני דת כזו או אחרת, במקום לדבר על הזכויות של נשים.
&nbsp
ובנימה אחרת: מישהו בעבודה אמר, איזה מין טרוריסט חאפר זה. אתה עושה פיגוע ולא מביא דגל מהבית? קודם מתחיל פיגוע ואז אומר, שיט, שכחתי דגל, תתקשרו לטוני אבוט שיביא לי דגל של ISIS.

Caput femoris

New member
לדעתי מדובר במקרה מרתק.

אין ספק שמדובר בפלגמט* שהתעלק על האיסלם הקיצוני בשביל להצדיק את ההתנהגות הביזארית שלו.
אבל מתוך שלא בשמה בא בשמה, הנ״ל העמיד את החברה האוסטרלית במבחן והיא עמדה בו באופן מעורר השראה. צריך גם לשמוח שהמקרה שלו הציף במידת מה את הבעיות עם מהגרים מוסלמים שנותרים בשולי החברה.
האם הדיון הזה יוביל לאי-אילו צעדים פרקטיים? מסופקני, אבל לי אין ספק שהדיון בכל זאת הוא הרבה יותר ענייני בהשוואה למה שקורה במדינות אחרות שסובלות מאותה בעיה.

* תודה למיקימאוס שהזכיר לי את המילה הזו. לא שמעתי אותה שנים...

Sweet Hereafter

New member
החברה האוסטרלית אולי עמדה במבחן,

אבל הרשויות נכשלו ביג טיים - במניעה, ולטעמי גם בטיפול.

למעלה