על זה אמרו הגששים
"מה בפיך ששון ....גזר"
דהיינו באנרגיה המתגברת של המרחב כבר כלול אספקלריית העתיד (דהיינו ששון)
דהיינו בראיה אנרגטית פנימית מההווה הקיומי של כל אחד , הגזר נותן את התגברות המרחב הכולל את המלל של אספקלריית העתיד .
וזה אומר שיש לנו ייצוב של הווה מסויים בזמן מסויים בדרך כלל מתי שנולדנו .
ואזי בהתקדמות הזמן כאילו נותרנו מאחור כיוון שהייצוב שלנו הוא בלידה , של אותו הווה ואז כיצד מרימים הווה זה ומתקדמים בזמן , הפטנט הקלאסי הוא ייצוב מחדש
בעשר שנים שמירת שבת .
שכאילו יוצר קורדינאטות חדשות של ההווה ומה הם תכני המציאות .
וכאשר העולם הופך להיות יותר ויותר משוכלל ושונה , צריך מתי שהוא להעתיק וייצר קורדינאטות הווה חדשות , אפשר גם ע"י ייחודים וכוונות ויישוב דעת לעשות זאת בפחות זמן , אבל אם אני לא מודע , אזי שמירת שבת 10 שנים , באותו מקום .
וזה אומר לא לצאת מטווח של 21 מטר מברכת היין .
או לאסוף בייחודים וכוונות את חלקי הפריסה העקריים של ההווה הפנימי לעומת החיצוני וליחדם פנימה .
ואז האיזון מה היא המציאות הנורמאלית בעבורי כהווה פנימי משתנה או יותר נכון מתווסף אליה עוד ייצוב .
יש כאלה שבזכויות שלהם יוצאים בכוס יין בשבת , ויש שצריכים לדקדק בכל השבת כהילכתה , כדי שזה ייתקיים .
וזה משפיע על תהליכי הזדקנות כי ממלאים את הימים , ואז יש אנרגיה פנימית מתחדשת .
אבל לפחות אני יותר מודע מה זה אומר שאני עושה תבשיל בשר על מצע של בצל שום וגזר מגורד בשמן .
ומשם לתהליכים הכרתיים פסיכולוגים ועד תהליכים רוחניים מיסטיים .
שבבישול וסודותיו , ואם זה תואם את אנרגיית הזכר בבית , כל הבית מקבל ברכה וחידוש .
דהיינו הגבר מתבקש לעמוד בסטנדרטים של בישול נכון וטוב , כי כמה שההווה
שלו יכול להכיל ולסחוב ככה הוא יכול להאציל אנרגיה זו על בני המשפחה ולפרנסם .
ובעניין זה הוא עניין אנרגטי , והאשה צריכה לדעת שהגבר מסוגל לסחוב בכוח הסבל שלו , והוא יעמיד את הרף האנרגטי , ואז לא משנה מי מבשל ביום יום מבני הבית .
ואם הוא לא עומד בזה בנות, לילדים יהיו בעיות קשב וריכוז וכו' , ושאר תחלואי הבעיות הנוצרות והסטנדרטים יירדו .
אברך לפני שהוא מגיע לגיל הנישואין חייב לעמוד במבחן זה אצל הרבנית .
בעשיית צלי , ועד כמה תבשילים הוא יודע לעשות בבשר ודגים ועוף , ומשם פרנסה וכמות ילדים ובריאותם .
ועד כמה אנשים הוא יכול לסחוב בסבלו .
ובנות בעתיד שלו הילדים שלכם ואיך זה מתקשר להווה שלו הפנימי .
ולהתעקש שהוא יברך על יין בשבת , שיהיה יותר התאמה לילדים וההווה המתהווה שלהם .
דוד