ג'חנון ג'חנון ג'חנון

arieltr

New member
ג'חנון ג'חנון ג'חנון

לא רוצה סושי, לא רוצה טופו, לא רוצה אוכל אסייתי.
רוצה ג'חנון.
ג'חנון רוצה.

עיר: מלבורן.

איפה אפשר למצוא: ?

מלוואח זה פחות בעייתי.
למישהו יש מושג על הסטטוס של ג'חנון?

תודה לכל תימני ותימניה באשר הם.
 

Sweet Hereafter

New member
מזרחי מפונק

במערב, מה שלא מוצאים - מכינים.
לאחרונה שלחתי את ידי בכנאפה. יש עוד דרך לעבור... ג'חנון לא ניסיתי עדיין אבל נשמע לי די פשוט.
 

N0

New member
לא פשוט

אולי יותר פשוט מכנאפה אבל בהחלט לא פשוט.
זו הסיבה שבארץ אשכנזים קונים אותו קפוא בטעם של פלסטיק במקום להכין לבד בבית.
&nbsp
חיפוש בגוגל מראה שגיליס יש ג'חנון בשבת. הם סגורים לשיפוצים עד אפריל אז תצטרך לחכות קצת -
http://gilis.com.au/
&nbsp
 

Sweet Hereafter

New member
אשכנזים עצלנים נשארים בארץ

אופס, יהיה מי שיטען שאני אשכנזי עצלן.
 

N0

New member
דווקא נראה לי שמי שנשאר בארץ אוהב לעבוד קשה

בכל מקרה לא חייבים להיות עצלנים, זה כמו שלאוסטרלים לא איכפת לאכול יומי'ס ולקרוא לזה חומוס.
מי שלא גדל על טעם של ג'חנון אמיתי מגיל 0 לא מפריע לו לאכול קצת פלסטיק (למען הסר ספק כותב שורות אלה אכל לא מעט ג'חנונים קפואים בחייו )
 

TumbiUmbi

New member
כמה אפשרויות (עדיין תצטרך תנור)

יש גחנונים קפואים מהארץ ב Coles Elsternwick וסביר להניח שגם בחנויות הקרובות לשם כמו Kosher Kingdom.
לא בטוח אם הם מהזן שמוכן ורק צריך לחמם או שהם מהזן של ה 10+ שעות הכנה.

אם אתה לא גר בסביבה הזאת או לחילופין לא בא לך לשלם כמעט 10$ לחמישיה, אתה תמיד יכול לקנות רוטי (Roti = מלוואח, 30 ב 10$) במעדניה האסיאתיות הקרובה לביתך, לגלגל אותו בצורה של גחנון (חפש הכנה של גחנון ותבין את הרעיון - בגדול מקפלים את המלוואח שיהיה מרובע ואז מגלגלים) ולאפות כמו גחנון, התוצאה הסופית מאוד דומה (מנסיון).
 

TumbiUmbi

New member
ומאחר ולא ניתן לעדכן את ההודעה..

תמיד אפשר להכין יותר ולהקפיא חלק מהמוכנים, זה די דומה לשאר מוצרי הבצק המוקפאים - זה לא יהיה טעים כמו טרי, אבל יהיה זמין מיידית.
&nbsp
ככה זה כשאין זמינות של אוכל כמו בארץ.. מאלתרים.. אולי מישהו ירים את הכפפה.
 

arieltr

New member
תודה טומביאומבי

התאילנדי שלנו פה בשכונה מריץ עלינו רוטי באופן בריא. זה הולך יופי עם העגבניות המרוסקות וזה באמת יושב אצלנו על תקן של מלוואח.
לא שאני עתיר ידיעות בנושא אבל לא שיערתי שמהרוטי עלול לצאת ג'חנון.

לעשות ג'חנון אף פעם לא שלחתי ידי בקודש. חלק ניכר מהתיכון ביליתי בשיכון המזרח בראשון אצל חבר ילדות אשר אמו הייתה מחוללת ניסים שבעולם הגשמי היו מופיעים בצורת ג'חנונים. אם אני אתחיל לאפות יש סיכוי לא מבוטל שהעולם יתחיל להצטמק במקום להתרחב. זה סיכון שצריך לקחת בחשבון.
 

TumbiUmbi

New member
בכיף. יש לי פתרון לאפיה (פירוט בפנים)

טוב, בערך :).. בוא לא נקרא לזה פשוט אפיה, בוא נקרא לזה בישול ואז העולם שאנחנו מכירים ישאר בדיוק כמו שהוא (לא בטוח שזה כזה טוב, אבל..)

התהליך -
אם במקרה אתה עושה משהו בתנור באפיה על חום נמוך (100+-) ולאורך זמן, נניח חמין/טבית/ווטאבר, אפשר לשים מעל כל מה שיש בסיר (עדיין בתוך הסיר כמובן), נייר אפיה, עליו את המלוואחנונים (בחיי שמצאתי לא מעט מתכונים לג'חנון שאומרים בפירוש שזה בעצם מלאווח מגולגל + אולי קצת דבש בשביל הצבע) ואז עוד נייר אפיה מלמעלה עליו אפשר לשים את הביצים (ומעליהם אולי עוד נייר אפיה) ואז את המכסה (ברור). מה שיקרה הוא שבגלל האדים של התבשיל מלמטה הג'חנונים לא יתייבשו ותסיים עם 2 באחד ובונוס ביצה לג'חנון !
 

Caput femoris

New member
בואנה הפלת לי את האסימון

ארבע שנים אני טוחן רוטי וזו הפעם הראשונה שאני מבין שזה בעצם מלוואח. חיברת לי במוח שתי קבוצות ניורונים שעד כה לא דיברו אחת עם השניה.
 

iviz2014

New member
גם אני חטפתי שוק מהעניין הזה

אני חושב שאולי תיפתח כאן חזית חדשה במדעי המוח והפסכיולוגיה הקוגניטיבית
 

Caput femoris

New member
ללא ספק.

ואולי בזקנתנו נזכה לראות אוכל רחוב ישראלי טוב ופשוט תופס מקום של כבוד בקיבתו של כל אוסטרלי חובב פחמימות.
 

TumbiUmbi

New member
ואם כבר ברוטי עסקינן, המלצה למסעדה

http://www.mamak.com.au
אחלה מסעדה מלזית שעושה את הרוטי שלה על המקום (מאוד דומה לטכניקה של מתיחת הבצק למלאווח/ג'חנון..). בד"כ יש תור של איזה 15 דקות, אבל בהחלט שווה את המאמץ, אוכל מאוד טעים, תמחור הוגן ואפילו חבר מלזי טוב (שמתעסק בערך כל היום באוכל, שווה מחקר העניין הזה של האסייתים עם אוכל) נתן אישור.
יש סניפים בסידני ומלבורן.
 

Caput femoris

New member
Mamak גאונים בשיווק, אוכל בסדר גמור וזהו בעצם.

שלוש המלצות למתקדמים:
1
Papa Rich - אותו אוכל, תור קצת יותר קצר, קצת יותר זול ועממי. סידני, מלבורן, פרת׳, קנברה.

ובסידני:
2
Neptune Palace - מסעדה סינית-מלזית שלא ניתן ליפול בה גם אם ממש מתאמצים. את מה שהם לא השקיעו בעיצוב הם משקיעים במטבח ובחומרים. לא להחמיץ. ה Murtabuk שלהם הפיח בי רוח יצירה ולאחר שנים של ניסויים אני חושב שהתעליתי עליהם.
3
The Malaya - יקר ונהדר. לבוא לפנות ערב ולהנות מהנוף לדארלינג הארבור.
 

arieltr

New member
עזוב אותי דארלינג חראבור

מתי אדוני מגיע לסטפןז פלאץ, חותך בשטרודל והולך לבדוק מה קורה עם גוטה בכיכר הסמוכה?
 

Caput femoris

New member
19 באפריל, 7 בבוקר נחיתה.

ארוחת הבוקר מתוכננת בשוודנפלאץ, באדיבות משלם המיסים האוסטרלי.
 

arieltr

New member
שיייאוו, איזה מנייאק המנהל הזה

יומיים לפני מומולדת יושב עלי בול תודה.
ואיזה מיקום הבאת, 200מ' מגוטנברג על הרחוב לסטפן. סוף סוף המיסים הולכים למטרה ראויה.
תזכיר לי בגלגול הבא לעשות הסוואה למנתח זיכרון טוטלי.


ונסיים באנטהם הרצוי:
אה אהה אההה, Vיינה.......
 

ANZ1

New member
אף פעם לא הבנתי את עניין הגחנון

אני עדיין חושד שזה בדיחה של תימנים על כל שאר האנשים "תאכל, תאכל, זה אוכל מסורתי שלנו"
לקחו את כל חומרי הגלם של התימנים : קמח, מלח ושמן.
עשו מה שעשו, ואז יבשו לזה כל טיפת חיים שעוד היתה, עד שזה נהפך להיות מקל יבש.
מה הענין ? מילא הייתם 2000 שנה בדרך ולא היה לכם מה לאכול, אבל עכשיו יש לכם
כמו הקפה שלכם , זה לא קפה, זה שאריות, קפה זה מה שהאיטלקים שותים.
אני לא מבקש קעקוע של מספר על היד, או לאכול רגל קרושה, כי זה מה שעשו אבותי
גם אתם יכולים
 

arieltr

New member
בנושא אוכל, אצלי החלוקה נעשית בצורה מאוד ברורה

טעים - לא טעים.
סה טו.

בדיחה או לא, יבש או רטוב, איטלקים או צ'רקסים. בפיתה הכל הולך.
 
למעלה