ג'חנון

ג'חנון

שלום לכולם. אני צריכה עזרה. קניתי ג'חנון קפוא ואני מעוניינת לבשלו..... חוץ מלשים אותו בתנור בתוך הסיר, יש משהו שאני אמורה להוסיף? או בקיצור אם מישהו יכול לרשום לי מה עושים מההתחלה. תודה :)

סנאית 12

New member
תזפזפי מעל טיפה דבש,את לא צריכה לשים כלום רק

תמרחי בסיר מרגרינה מכל הצדדים, וזהו אני מכינה על 110 מעלות צלזיוס עד 9:30 בבוקר ויוצא מעולה.

מירי73

New member
ג'חנון

אני מניחה בתחתית הסיר יריעה של נייר אפייה ולא משמנת כלל את הסיר מבפנים מאחר והג'חנון מלא בשומן והוא מפריש אותו במהלך האפייה לכן אין צורך להוסיף, מעל אני מניחה ביצים ויאללה לתנור, כבר מספר שנים שאני מכינה כך ויוצא טעים ושחום להפליא. על 100 או 110 מעלות כל הלילה.

מעולם לא ניסיתי בפלטה אך ההגיון אומר שאולי

יש צורך במבודד כמו אריח או כל כלי מתכתי אחר שיבודד בין הסיר לחום הפלטה בכדי שהג'חנון לא יישרף בתחתית ויש לכסות הייטב אגב רצוי לכסות הייטב בכל צורה תנור / פלטה

היי כולם|3U|מה שמירי כתבה זה מצויין

כך גמני נוהגת בג'חנון מוכן מניחה נייר אפייה הג'חנון שוב נייר אפםייה ואז הבייצים{שטופות כמובן} אפשר גם בתבנית רגילה/חדפעמית או סיר כל סיר אחר שבא לכם בתמונה ג'חנון שאני הכנתי בתבנית חד פמית וקצת בזהירות עם החום 100 110 לכל הליילה זה הרבה אם לא אוכלים מוקדם בבוקר אם אוכלים מאוחר כמו אצלי אחרי 10:00 אז מספיק חום של 80-90 אחרת הגחנון נאפה יתר אגב לא כל גחנון עם הרבה שמן תלוי בחברה אני קונה של צנעני ומאודדד מרוצה הגעתי למסקנה שזה הכי קרוב לטעם הבייתי הטוב והמוכר ממליצה בהצלחה בוקר טוב ויום מוצלח

greenzg

New member
נצל"ש צריך להפשיר קודם

או אפשר לשים ישר קפוא? שמים ביצים מעליו לא שוטפים אותם? הביצים לא צריכות מים? אף פעם לא עשיתי תודה

Rebeccan

New member
לא צריך להפשיר את הגחנון הקנוי

ביצים - או לשטוף בעדינות או להניח על נייר אפיה, מעל הגחנון

הי לך../images/Emo140.gifאני מפשירה מוציאה בצהריים מהמקפיא

מניחה בצד על השיש לקראת הערב מסדרת הגחנון בתבנית ובלילה מכניסה לתנור הגעתי לזה כשאני מתחילה את האפייה בלילה אז בבוקר הג'חנונים פחות חומים ויותר עסיסיים וגם אצלי כלל לא אוכלים בבוקר{08:00} אוכלים בסביבות 12:00 13:00 ואת הבייצים אני שוטפת מעט {בכל מקרה} אפילו שהן מונחות על ניר האפייה או על הניילון של הג'חנונים ולא הן לא צריכות מיים הן מתבשלות בצורת האידוי מהחום והלחות שנוצרים בסיר/תבנית אל חשש יוצאות בייצים קשות טעימות מאודדד וצבעם כהה מעט באמת טעימותתתתתתתתתת טעימות בשבת בבוקר לפני הארוחה תכיני רסק עגבניות טריות וקצת סחוג ליד ביצה קשה חומה וג'חנון יאממה לא צריך כלום יותר ישנם כאלה שאוכלים עם טחינה וחילבה < מה שמזכיר לי שמזמן לא עשיתיחילבה יאללה בהצלחה לכולם אם יש שאלות אשמח תמיד לענות בוקר מצויין להמשך יום מלא חוויות

naoh

New member
גחנון על פלטה

אני מניחה פיתה קפואה מלמטה שהגחנון התחתון לא ישרף מכינה אותם מופשרים קלות .לקראת חצות עד עשר בבוקר יוצא מוצלח. את הביצים שוטפים טוב ומנגבים ומניחים מעל הגחנון. בתאבון.ענת

קבלי הוראות שלי להכנת ג'חנון

אני קונה ג'חנון לא אפוי וקפוא של חמסי. בתנור שלי (באוקנכט) על חום של 150 מעלות בתנורים אחרים אפשר 140 מעלות, ל-8 עד 10 שעות. שמה בסיר אלומניום, המיועד לג'חנון. ומסדרים כך: לחם ישן, (2 נשיקות של הלחם עם עוד 2 פרוסות לחם) כבסיס. (אם אין לחם, אז תפוח אדמה חתוך לפרוסות עבות). עליהם שופכת מים. שהלחם ישתה את המים, ועוד שיהיה כ ס"מ מעל, מים. ניר אפיה פתוח לגמרי, שמוכנס לתוך הסיר שיצור דפנות גבוהות. 2 וחצי ג'חנונים מסודרים על הניר, עליהם שכבה אחת של ניר אפיה. שוב שכבת ג'חנונים, מכוסים בשכבה אחת של ניר אפיה. לתנור לכל הלילה עד ל- 10 שעות.יכול להיות גם 8 שע'. ניתן במקום שכבת בסיס של לחם, לשים ביצים. וגם לשפוך עליהם מים.כ- 2 ס"מ גובה. לגרר בפומפיה עגבניות (ניתן גם לרסק בבלנדר מקל) ולהוסיף להם סחוג לפי טעמכם. בתאבון.

למעלה