ג'טרו טאל בסינמטק חיפה - רוקולנוע/פרוגקולנוע

ג'טרו טאל בסינמטק חיפה - רוקולנוע/פרוגקולנוע

מצורפת כתבה מ"ידיעות חיפה" על ערב רוקולנוע בסינמטק חיפה מחר, שישי, (17 אוגוסט) שיוקדש ללהקת ג'טרו טאל ולהקות פרוגרסיב אחרות יהיה ממש נחמד, לדעתי, בחרנו קטעים מהנים ביותר נ.ב. הכל נעשה בהתנדבות, אני לא מקבל שכר, הוצאות נסיעה או אש"ל על הערב וכל החומרים הם מהספרייה הפרטית, חלקם באדיבות אסף כרמלי (הנדיב).

לא יקרה בתל אביב

ההופעה בעוד שבועיים, והסינמטק סוגר מראש כל אירוע כמה חודשים מראש. בכל אופן, מושל עושה אירועים בסינמטק ת"א, לא אני.

chenc19

New member
אשמח לדעת

מה כל כך מפריע ומוזר לך שמישהו מתאהב בישראל...???

זה חריג

רוב הרוקרים שמגיעים הנה, בורחים 24 שעות אחרי הביקור, ולא חוזרים יותר. איאן אנדרסון הוא חריג, ולכן כשכתבו עליו לדוגמה ב-ynet הזכירו את נושא ההתאהבות שלו בישראל, בצורה מורחבת. בשנים האחרונות היו מאות מוסיקאים שפשוט לא באו לישראל, מסיבות פוליטיות ואידיאולוגיות. אולי שכחת את האינתפיאדה השנייה ואת החרם שעושים עלינו בעולם? יש מדינות שאפילו לא קונות את הסחורה שלנו.

אורי או אסף, יש לכם במקרה את ההופעה

של טול מבצעים חלק מהתשיעית של בטהובן בהופעה משנת 1976? http://www.youtube.com/watch?v=5VxOFZl-nhg נראית לי כמו אחלה הופעה באיכות מצויינת. מידד

כן, ההופעה מוזכרת בכתבה

אתה מדבר על Tullavision מאצטדיון טמפה, 1976. כן, זה חלק ממה שיוקרן באירוע. באמת הופעה מצויינת.

HelterSkelter1

New member
חובה לשדר גם את ההופעה בIsle Of Wight מ1970

פשוט הופעה גדולה, שכל סופרלטיב אחר קטן עליה. הם מבריקים שם - גם בתור חיות במה וגם בביצועים מפילים.

כן, אבל זה לא פרוג

אנחנו מתעניינים בפרוג.... בסינמטק הוקרן "תיק אז א בריק" (פרוג) וגם "מינסטרל" (פרוג).

cut2

New member
איזה קטע,

כתבת התשיעית, כבר ציפיתי למשהו נוטף סכרין בדמות עיבוד קיטשי לנושא המפורסם מהפינאלה, אך לא, חלום נעורי מתגשם - הסקרצו המדהים של בטהובן בביצוע רוקי... אז כמובן שהיום זה נראה לי כקוריוז בגדול, אבל עדיין מרענן ומגניב. תמיד חשבתי שאני אעשה את זה יום אחד, אבל כאמור עבר לי, ועכשיו אני מגלה שהחבר'ה האלה הקדימו את המחשבות שלי בכמה שנים. הטמפו קצת איטי מדי לטעמי, אה, והקלידן מצטלם נורא ואיום. אבל, נו.

Bridorok

New member
לפי אתר מתקדם: הם לא..

להקת אגרול תחמם את ג'טרו טאל בהופעות של ירושלים ובנימינה (אבל לא בקיסריה) יאללה עוד שבוע!!!!!!!!!!!!!!1111111112223334455

לא בקיסריה

אתה לא הראשון ששואל ומקבל תשובה שלילית... מסיבות טכניות מרגיזות, הלהקה לא מחממת את ג'טרו בקיסריה. רק בירושלים ובשוני. חבל שזה לא הסתדר, לדעתי זה פשוט לא רציני להודיע על להקה מחממת ולא לתת אותה במופע המרכזי.

קובי לו

New member
להקה (בעצם סולן) ענקית (ענק)

אבל מדוע, לכל הרוחות, כותבים את שמם בעברית לא נכון? ההערה הזו לא מכוונת כלפיך. היא כלפי כל עיתונאי הרוק ובעלי האתרים בעברית. זה צריך להיות ג'תרו טאל ולא עם ט' במלה הראשונה. שכן באנגלית זה th ו-th זה לעולם בעברית ת'. ראו תאטרון (theatre) שם רואים את זה הכי טוב. th הופך ל-ת ו-t ל-ט'. מתמטיקה (mathematic) שוב רואים יפה כיצד th זה תו ואילו t זה טית.

האמת שאתה צודק

לדעתי כותבים ג'טרו ולא ג'תרו בגלל שאנשים רגילים לצירוף ג'טיקס, או ג'טלג, או ג'נטל, או ג'ט לי (השחקן).

קובי לו

New member
קודם כל תודה על ההסכמה

ולטעמי/לדעתי הסיבה העיקרית היא פשוט בּוּרות (שלא לאמר טמטום או צרות אפקים). בכל שאר הדוגמאות שהבאת יש t ולא th. אבל יתכן באמת שאתה צודק בתאור הסיבה לטעות הנפוצה. אגב, אתה מסכים איתי שג'תרו טאל היא הלהקה הכי מובהקת של סולן? הכוונה שאם הוא עוזב אין זכות קיום ללהקה? פינק פלויד התפצלה פעמיים ושרדה (סיד בארט ורוג'ר ווטרס), ג'נסיס פיטר גבריאל עזב והיא שרדה (עזוב לרגע שלדעת רבים הרמה שלה ירדה) ועוד כל מני להקות למיניהן (פליטווד מק אין לה סולן שמיידית מזוהה איתה, סגול כהה לא רבים מקרב ההמונים ואפילו אחוזים לא מעטים מחובבי רוק מתקדם/כבד לא זוכרים בע"פ מי הסולן) ועוד ועוד.

למעלה