גיאומטריה של המישור

swirrrly

New member
גיאומטריה של המישור

תענו לי בבקשה: נתונה המקבילית ABCD. CD הוא קוטר מעגל, AB משיק לאותו מעגל. מצאו את זוויות המקבילית. אם אתם לא זוכרים משפטים בקשר למעגל, אין לי בעיה לספק כמה שיותר, ובפתרון תשתדלו להסתמך על משפטים כמה שיותר בסיסיים. אין לי מושג קלוש מאיפה להתחיל, אני לגמרי אבודה בחלל אם התרגיל הזה מוצ´וס גראסייאס!

swirrrly

New member
אה, ואישית אני מעדיפה הכוונה

עדיף בעצם שלא תתנו לי פתרון מלא, זה עדיף יותר בשבילי.

GalRatz

New member
אם הבנתי את השאלה נכון

אז חסר נתון בשאלה, כלומר זה יכול להיות כל זוית. אם תצרפי שרטוט זה יעזור לי לעזור לך.

לא חסרים נתונים

אבל חסר לי זמן כרגע... עוד מעט איכנס ואסביר לך. רוצה בינתיים את התשובה ותחשבי איך הגיעו אליה?
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

ויקי16

New member
רון...זה שאלה של כיתה ח´...ואני לא

יודעת... אני אכשל...
יכול להיות שהזויות הן 45, 135, 45, 135? (ככה זה מתקבל מהסירטוט שלך, אם פתרתי נכון...)

לויקי

אם הבננו נכון את כוונת השאלה, ואכן נקודה B היא על המעגל, התשובה שלך נכונה !

swirrrly

New member
אה הבנתי איך!

תודה רבה לרון על השרטוט! הרי זויות היקפית על רדיוס שוה ל-45 מעלות כי זה חצי מזויות ישרה שנשענת על הקוטר, ובגלל שזה מקבילית קל לחשב את השאר לפי זויות בין מקבילים. תודה רבה רון, אני בכלל חשבתי על לעשות שטויות מהחוקים של זוית בין משיק לחותך במעגל וכל מני כאלה. תודה יש!

swirrrly

New member
יש בדקתי בתשובות זה נכון

דרך אגב השאלה באה רק עם תיאור אבל אני שרטטתי את זה אחרת. כלומר ש-B לא על המעגל. עכשיו אני רואה שהיא חייבת להיות

הערה לשאלה

אני התייחסתי לנתון "AB משיק למעגל" שנקודה B היא על המעגל. אחרת ניתן לצייר את זה באינסוף דרכים ואין משמעות לשאלה. ואז גל צודק שאין מספיק נתונים...

גרי רשף

New member
לפי הנתונים זה מלבן../images/Emo22.gif

לפי הנתונים זה מלבן כי הזוית בין המשיק לקוטר צריכה להיות זוית ישרה, ולכן כל הזויות ישרות.

לאו-דווקא

קרא את ההערה שהוספתי למעלה, ותסתכל גם בציור שצירפתי.

גרי רשף

New member
צודק, טעות שלי..../images/Emo22.gif

אבל מעז יצא מתוק וניתן להבא להרחיב את השאלה ולשאול מה קורה אם AD משיקה..

טוב אז ככה...

התשובה של 135,45,135,45 נכונה, ולמה, כי: (הפשוט ביותר): אם cd קוטר אז co=od ואז עם נעשה בניית עזר ישר bd יווצר לנו מש"ש (משולש שווה צלעות) cbd ואז בגלל שזה מש"ש אז זווית BOC שווה 90 (התיכון במש"ש הוא גם גובה לבסיס) ואז בגלל ש ab מקביל ל cd אז גם זווית oba שווה 90 מעלות. משולש boc הוא גם מש"ש (רדיוסים שווים) ואז עם הזווית boc שווה 90 מעלות אז שתי הזוויות האחרות שוות 45 מעלות כל אחת... (ההמשך פשוט)

למעלה