גיאופיזיקה או מדע?

מאמר עלוב ומביש.

כולל 2 טענות: 1) המדע אינו יכול לחקור מה שאינו נראה בעין. הטענה שמדידת גילי סלעים, למשל, אינה "מדעית" מפני שהיא "אקסטרפולציה" (ודרך אגב המחבר מוכיח חוסר ידע מדהים בטבעם של חומרים רדיואקטיביים ושיטות מדידה רדיומטריות) אינה שונה שמטענה שהערכת הטנפרטורה על פני השמש היא אקסטרפולציה- מי אמר שמרחק 150 מליון קילומטר מאיתנו קרינה נוצרת באותם תנאים? 2) את הנאמר בתורה אי אפשר לסתור- אלוהים הרי יכול לברוא עולם הכולל מאובנים (חזרנו לתיאורית "הפופיק של אדם"). במקרה זה אפילו אם יופיעו מחר הבעל, תור וקצלקואטל יחדיו עדיין ניתן יהיה להכחיש את קיומם.

goanin

New member
אחי. די להיות מגֻחך

מה שהקהילה המדעית לא יודעת - היא אומרת שהיא לא יודעת. אין מצב להגיד ש"לא היתה אבולוציה" או ש"הדמיון בין יצורים חיים הוא מקרי ואין בו כדי לאמת את הקשר האבולוציוני/גנטי בניהם" יעני חלאס! זה ממש נהיה מטֻפש. אבולוציה הוא תהליך שתמיד היה, הוה ויהא בהתרחשות. והנסיונות הנואשים של אנשי הדת לסתור את זה או עוד דברים שלא תואמים את תורת ישראל על פשטותה, יעלמו מתישהו, בדיוק כמו שהנסיונות של אבותינו אנשי הדת לבטל את קיום החשמל, נכשלו. ואני ממש מרגיש שאני יורד ברמה כשאני מתוכח עם אדם שחושב שהעולם נברא על ידי ישות אלוהית, וכל נסתרי העולם נמצאים בטקסט של התורה. אז למה רבנים או אנשים גדולים ומקובלים לא המציאו חשמל? או חשבו שהאשה אחראית, למשל, למין העובר? יאללה, בחיאת.

barak770

New member
אתה יודע

שבמדינות מתקדמות כבר לא מלמדים את תאוריית האבולוצי'ה? אולי כדאי שתראה סרט מעניין כאן: http://hidabroot.org/Media/Movies/evolution.asx בסבלנות

בחייאת רבאק, ספר לנו מה יש בסרט.

אתה חי בסרט הזה לפי כמות הפעמים שפרסמת אותו, אז ספר לנו את התסריט. לי אין סבלנות לחכות שהרב יגיע לתכ'לס כלשהו, אז אולי תביא רשימה מסודרת של ההוכחות לאי נכונותה של האבולוציה (למשל החוק השני של התרמודינמיקה שהבריאתנים כל כך אוהבים לסלף) ורשימת המדינות המתקדמות שבהן כבר לא מלמדים את תיאורית האבולוציה (ולא, ארצות הברית של ג'ורג' בוש אינה מדינה מתקדמת מבחינת החינוך המדעי).

אחר

New member
האם הרבי מלובביץ' כתב זאת?

אם כך הוא גם לא היה חכם גדול, זאת בנוסף לשגעון הגדלות שלו. אם למישהו יש מזימה להציג עד כמה התמודדות הדת עם התיאוריה המדעית היא מגוחכת וחסרת תוחלת, שיפיץ את המאמר הזה.

למעלה