גיבה קיק איח קיק! מה פירוש?
י ייִדישיסט New member 3/8/02 #2 מותר לנחש איך הגעת לכאן ? [אני יודע] גיב אַ קוק - סתכל שניה! איך קוק - אני מסתכל!
L leahle New member 4/8/02 #3 WOW! באתי לביקור קצר לראות מה נשמע פה, ואני רואה חידוש. יידישיסט מנהל! ברכותי! בהצלחה! אפילו שכבר ממזמן אמרתי לך שאתה צריך לפתוח כזה פורום... ואיך אומרים? אסאך הצלחה! )
WOW! באתי לביקור קצר לראות מה נשמע פה, ואני רואה חידוש. יידישיסט מנהל! ברכותי! בהצלחה! אפילו שכבר ממזמן אמרתי לך שאתה צריך לפתוח כזה פורום... ואיך אומרים? אסאך הצלחה! )
י ייִדישיסט New member 4/8/02 #6 טייערינקע, ברוך-הבא ../images/Emo24.gif כנסי למאמרים ולטאגליינים ותראי שאספנו כבר די הרבה חומר. שמח שהגעת הנה. [מה צריך יותר?!]
טייערינקע, ברוך-הבא ../images/Emo24.gif כנסי למאמרים ולטאגליינים ותראי שאספנו כבר די הרבה חומר. שמח שהגעת הנה. [מה צריך יותר?!]
G grinberg New member 4/8/02 #4 תיקון גיב א קיק! = תראה! קוק א סקונדע - תסתכל שניה יידישיסט האט פארגעסן און פארטרונקען
י ייִדישיסט New member 4/8/02 #5 כוונתי היתה: קוק = תראה גיב אַ קוק = תן מבט שניה. הפועל "גיב" נותן פירוש חדש להסתכלות, הסתכלות מהירה וחדה. ולכן אמרתי "תסתכל שניה". לא שכחתי ולא נעליים.
כוונתי היתה: קוק = תראה גיב אַ קוק = תן מבט שניה. הפועל "גיב" נותן פירוש חדש להסתכלות, הסתכלות מהירה וחדה. ולכן אמרתי "תסתכל שניה". לא שכחתי ולא נעליים.
F fanti New member 6/8/02 #7 גערעכט - גיב אה קוק .. גיב אה קוק - הבט...................... (ללא תוספות) מי זואגט - קום גיב אה קוק מדארף נישט צו געבן וערטער
גערעכט - גיב אה קוק .. גיב אה קוק - הבט...................... (ללא תוספות) מי זואגט - קום גיב אה קוק מדארף נישט צו געבן וערטער
י ייִדישיסט New member 6/8/02 #8 ברוכים-הבאים אין די שערי גן-עדן ברוכים הבאים לפורום. מהיכן היידיש שלך ? מבית הוריך ? את עדיין מדברת יידיש ביום-יום ?
ברוכים-הבאים אין די שערי גן-עדן ברוכים הבאים לפורום. מהיכן היידיש שלך ? מבית הוריך ? את עדיין מדברת יידיש ביום-יום ?
F fanti New member 6/8/02 #9 וו איז שערי גן-עדן - איך מוז וויסן. אם השאלה היתה אלי הרי שכן, האידיש היא מבית הורי , לא , לצערי לא יוצא לי לדבר באידיש ולדעתי נשתכחו ממני אי אלו מילים במהלך השנים , וחבל .
וו איז שערי גן-עדן - איך מוז וויסן. אם השאלה היתה אלי הרי שכן, האידיש היא מבית הורי , לא , לצערי לא יוצא לי לדבר באידיש ולדעתי נשתכחו ממני אי אלו מילים במהלך השנים , וחבל .
F fanti New member 7/8/02 #11 אידיש ליטאית , כמובן .... ../images/Emo4.gif אני לא חושבת שצריך להתאמץ , ניתן לראות את זה בתוך הכתיבה שלי גם אם היא בוודאי מלאת שגיאות. הזהר מלהאשים ליטאי בחשד לפולניות זה ממש נורא ...
אידיש ליטאית , כמובן .... ../images/Emo4.gif אני לא חושבת שצריך להתאמץ , ניתן לראות את זה בתוך הכתיבה שלי גם אם היא בוודאי מלאת שגיאות. הזהר מלהאשים ליטאי בחשד לפולניות זה ממש נורא ...
K kodman New member 9/8/02 #12 גרע? הדבר היחיד שמתקרב אל זה אצלי זה גרעפס! (דבר מעולה וזה לא חייב להיות באידיש) kodman