גיבוי עמדה בודדת עם חשבשבת .

itzik shpitzik1

New member
גיבוי עמדה בודדת עם חשבשבת .

שלום .
מעוניין ליצור מערכת גיבוי יומית לעמדה עם חשבשבת כמובן כולל ה-SQL ההתלבטות בין גיבוי לדיסק חיצוני עם Acronis 2015 ואיחסונו בכספת החברה בסוף היום לבין תשלום חודשי לגיבוי בענן.
במידה והשיטה היא בכל זאת דיסק גיבוי איך מתגוננים מ Cryptlocker . אציין שאין שרת לחברה.
תודה

DuuGi

New member
שאלת שאלה מתאימה אבל אם אין משהו חכם לענות לך

אנחנו מעדיפים לא לענות.
&nbsp

sharonei1

New member
הייתי

מגבה גם מקומי להתקן NAS + עותק ל USB + ענן
בקשר לוירוסים להיות עם אנטיוירוס עדכני ברישיון בכל עמדה ברשת
ולתת הנחייה לא לפתוח קבצים \ מיילים חשודים

lavifighter

New member
איזו גרסת SQL? זה חשוב, וכמה המלצות

אני אישית ממליץ להשתמש בveeam endpoint backup שהוא חינמי לגמרי, אם זה ווינדוס 2008 ומעלה ויש לך אנשים שיודעים לשחזר(שכן אין לו אופציית שחזור מובנית ברמת SQL, הוא יודע לשחזר קבצים או דיסקים שלמים). הוא גם שומר את הגיבוי בקבצים בפורמט ספציפי שאני לא יודע אם וירוסים ידעו לחדור אליו.
לגבי שיטת התגוננות אז צריך השיטה היא snapshotים, שכן אין דרך לערוך snapshot. יש בווינדוס אופציה מובנית לזה volume shadow copy שידועה יותר בכינוי VSS, ואפשר לשמור את המידע שלו בדיסק אחר מאשר הדיסק המקורי(אבל לא בNAS).
לגבי מניעת מחיקת הsnapshot זו משימה לא קלה בכלל. אפשר עם הרשאות NTFS לעשות שרק יוזר ספציפי יכול למחוק snapshot', לשים ליוזר הסיסמה סיסמה מטורפת ולשמור אותה בצד ולא להשתמש בו לשום דבר אחר.
רוצה פתרון אחר? יש כל מיני דברים שיודעים לעשות archive או lock לגיבויים למניעת מחיקה ל-X זמן, אפילו מהאדמינים(כעיקרון, יכול להיות שאפשר לעקוף אבל זה לא אמור לקרות). כמובן שיכולות להיות פה פרצות אבטחה אבל זה לדעתי מספיק בטוח לשימוש שלך. לא מכיר לצערי תוכנות ספציפיות.
אם יש לך מספיק תקציב אז אפשר אולי VTL לסוגיהם שידמו קלטות, או כלי גיבוי שיודע לעשות את זה(יקר), או אחסון מתאים בתור יעד גיבוי(למשל נטאפ שזה לא בטווח השימושים שלך, מסוגל לזה).
הקונספט הזה נקרא WORM אם אתה רוצה לחפש על זה בגוגל.

lavifighter

New member
שקלת שימוש בקלטות או ווירטואליזציה לקלטות?

אני לא חובב קלטות בלשון המעטה(ואין לי שום ניסיון מעשי בזה), אבל זה נשמע כמו פתרון בשבילך. צריך למצוא כלי שיודע לגבות לקלטות ולהשתמש בו.
בגלל שלקלטות אמיתיות יש חסרונות רבים מספור, אולי עדיף סוג של Virtual tape library שמדמה לך דיסקים כקלטות. אני לא בטוח שהוא באמת נועל את המידע כלא ניתן לגישה מבחינת השרת, אבל יכול להיות שכן.
&nbsp
עוד רעיון שעולה לי: לגבות לתוך NAS כלשהו(אפילו סתם ווינדוס), אפשר בCIFS או FTP או כל דרך, שיש לו יכולת snapshot ולאבטח אותו בצורה הבאה:
אם יש שני כרטיסי רשת, שמים אחד בVLAN וכתובות שנגישות לשרתים, ואחד מהם בצורה שלא יהיה נגיש לשרתים אלא רק למחשב שלך(אפשר בכל דרך שאתה רוצה, החל מIP או VPN או מה שיש אצלך). כעת בחלק מהמוצרים אפשר להגדיר אחד מהם כמיועד רק לNAS ואחד מהם רק לניהול. אי אפשר לעשות את זה במוצר שמצאת או שיש לו רק כרטיס רשת אחד? אז תעשה את החסימה הזאת ברמת firewall כלשהו. אם אין דרך להפריד גם פה(למשל פורט משותף לניהול ולגישה לקבצים) אז נצטרך להסתמך על הפרדת יוזרים וסיסמאות או לבחור מוצר אחר.
מה דעתך?

lavifighter

New member
נו איך תגובה על כל הדברים שעניתי?

אני רוצה לדעת אם זה עזר.

itzik shpitzik1

New member
לא ממש עזר

אני מחפש פתרון פשוט וזול .
חשבתי שקלטות כבר עברו מהעולם אבל גם אם לא עברו זה לא הכוון.
כנראה שהלקוח הזה יסתפק ב Acronis 2015 עם דיסק גיבוי פנימי נוסף או חיצוני

תודה

itzik shpitzik1

New member
תודה אבל...

יש מושגים שאני לא מכיר אני לא איש IT בהכשרה שלי.
האם אתה רואה בעיה בשיטה שדיברתי עליה ? ACRONIS שמגבה מתוך מערכת ההפעלה לדיסק משני ?
שוב תודה

lavifighter

New member
יש כמה בעיות עם זה שאני רואה

1. יש לך דרך לנהל את זה שבאמת יחליפו את הדיסק באופן קבוע וישימו בכספת? במידה ולא אז אין לך דרך לוודא שוירוס לא ידפוק לך את המידע אלא אם:
2. האם התוכנה הזאת נועלת את הדיסק מכתיבות חוזרות? אחרת זה לא מגן עליך משום וירוס כופר אלא אם כן:
3. האם היא יודעת לנהל סוג של snapshotים על המידע בדיסק הזה. למשל אם זה ווינדוס אפשרות לעשות shadow copy(אם זה מפרמט את הדיסק כntfs).
&nbsp
למעט זה, אני חושב שהרעיון שלך טוב עבור הדרישות!

itzik shpitzik1

New member
אני יכול לבקש מהם

שינהגו לפי כללים מסויימים.
מה שהם יעשו או לא יעשו כבר לא בשליטתי וגם לא בעיה שלי אני רק מתקין את המערכת .
הפירצה היחידה פה היא בכן סכנה מוירוס כופר אבל לדעתי הוא לא פוגע בקבצי גיבוי כמו tib אלא הולך על קבצים בפורמט פולולרי כמו תמונות ומסמכים .

בלי קשר מאוד מודה לך על התמיכה זה לא מובן מאליו בשבילי

toptoppc

New member
גיבוי בענן SQL

טופ מחשבים מספק יכולות גיבוי ושחזור בענן עבור מסדי נתונים המאפשר לגבות את כל מסדי נתונים או מסדי נתונים נבחרים. גיבוי מלא * גיבוי דיפרנציאלי * גיבוי יומן העסקאות * תבניות גיבוי מוגדרות מראש * שחזור מסדי נתונים SQL Server * שחזור קבצי הגיבוי של SQL Server
גיבוי לתוכנות הנהלת חשבונות : חשבשבת , ריווחית , לירם, כלכלית ,עצמאית ,עסקית , SAP Business One, כספית ,פלקס, לינט , חישובית , freelance – פרילאנס, פיננסית, פריוריטי. אשפית, שיקלולית , הצהרונית ,תיעודית.
[URL]http://toppc.co.il/b2c-pro[/URL]
14 יום ניסיון

למעלה