גיבורות רומנטיות - שאלה פתוחה

מיה אחת

New member
גיבורות רומנטיות - שאלה פתוחה

אז איך אתן אוהבות את הגיבורה שלכן? איך היא צריכה להיות? בלונדינית או ברונטית, רזה או עגלגלה, יפה או מכוערת? האם היא צריכה להיות עדינה ושברירית? האם היא צריכה להיות חזקה וטמפרמנטית? האם חשוב שהיא תדמה לכן? או אולי אתן מעדיפות שהיא תהיה שונה ככל האפשר? האם היא צריכה להיות אקזוטית (בתו של נסיך ערבי/Irish rose), או קרובה ומוכרת? (בין אם זו הבת של השכנים הכל אמריקאית, אם חד-הורית קשת יום, או צעירה ישראלית נאווה?). מיהי הגיבורה האידיאלית שלכן, בספר או בפנטזיה? ומה הופך את הגיבורה ליותר מושכת ומעוררת אמפטיה מבחינתנו הקוראות? זה המקום להציף במלל. קדימה, אני רוצה לשמוע אתכן (ואתכם, כמובן
)

אז ככה...

כבר התרגלתי לעינים ירוקות בורקות ושיער ערמוני שופע ועם גוף (איך לא) חטוב. אבל הכי חשוב לי שתהיה עם ´ביצים´, חוצפנית, שתתגבר על מכשולים בדרך מקורית ולא פתייה עגולת עיניים. וסתם משהו שנזכרתי - פעם, ממש פעם, קראתי (לא זוכרת מה) על הגבר המסוקס, החתיך, השרמנטי, הקשוח-מבודח, בקיצור הגבר הדי סטנדרטי ואז באופן לא צפוי היה כתוב שהוא לבש חצאית (הוא היה סקוטי) - מה להגיד - זה מוטט אותי. מן הסתם התרגלתי לתיאורים תבניתיים וקשה לי להשתחרר מהם.

GeJuFan

New member
מאיה אם א/והגבר אישה שאני מעדיפה

את בטוחה שאת לא החצי השני שלי?
עיניים ירוקות, שיער ערמוני וגוף לא חטוב, כאילו אנחנו תאומות אם תגידי לי שאת מטר אחד ו57 סנטימטרים אני הלך לבדוק שלא נולדתי אם אחות תאומה
. ועכשיו מה אני מעדיפה בגבר ואישה. מגדר היותי נמוכה פיתחתי כעס עמוק לכותבות שכל הנשים וגברים הם גבוהים(למרות שאני מעריצה של שחקן שהוא די גבוה, ואכן יש לי מין משיכה לגברים גבוהים). הייתי אומרת שהגבר האולטימטי שלי הוא ג'ורג' קלוני יש בו מין קסם מושך שכזה שאני פשוט לא יכולה לסרב לו. למרות שהוא גבוהה. אם היה ג'ורג' קלוני במטר 63 הייתי הבחורה הכי שמחה בעולם. לגבי האישה הייתי אומרת מישהי כמוני רק אם אקסטרה 5 סנטימטרים (אני מצטערת אבל להיות מטר 50+ זה ממש לא כיף במיוחד שכל הבחורים הנחמדים וחתיכים הם מטר 67+. אז אם כבר עושים גיבורים אז שיעשו גם נמוכים לא הגבר גבוה והאישה גבוהה או מאוד נמוכה (מה ההיגיון פה?).

GeJuFan

New member
אהה דרך אגב

בקשר לגוף, שהגיבורה תהיה כמו השחקניות משנות ה-50 יפות ומלאות במקומות הנכונים ולא נראות כאילו הם לא אכלו שנים כמו רוב השחקניות או הדוגמניות של היום. והגבר כמו שאמרתי מישהו כמו ג'ורג' קלוני מקסים כחם ולא נראה כאילו בילה שעות על גבי שעות בחדר כושר(אבל קצת שרירים קטנים יהיה נחמד. כמו שאמרתי ג'ורג' קלוני. ואם צריך תמונה יש לי מלא כאלה על המחשב למי שצריך משהו ויזואלי.

khrui

New member
כול אחד והטעם שלו..../images/Emo8.gif

אני מעדיפה שהגיבורה שלי תהיה מישהי שלא סובלת תירוצים של גברים,כלומר שלא מוכנה לאכול זבל של אף אחד. אסור לבחורה להיות שברירית כאילו היא יכולה ליפול מכל משב רוח או מילה קשה,זה סתם משאיר טעם רע בפה, אני לא אומרת שהיא צריכה להיות אמזונה מצויה אבל זה יהיה טוב אם ימצאו שילוב באמצע. לי לא ממש אכפת אזה סוג חיים יש לגיבורה ,כול עוד אני יכולה להיתחבר אילה,אני אוהבת לקרוא גיבורות אקזוטיות, מתרבות אחרת או להיפך מישהי רגילה שמתמודדת עם חיים במאה ה-21 אני יודעת שמה שאני הולכת להגיד יעצבן כמה אנשים,אבל אני מעדיפה שהגיבורה שלי תהיה רזה וחטובה ולא אחת מלאה ,אני יודעת שזה לא "פולטיקלי קורקט" אבל זוהי דעתי. לגבי צבע שער , פיתחתי בזמן האחרון חיבה לכל צבעי שער שהוזכרו אי-פעם חוץ מבלונד,לא יודעת למה אולי פשוט בגלל שכמעט כול גיבורה היא בלונדינית עניים כחולות.

ענתש

New member
מזמן לא הייתי פה...

אני אוהבת בחורות חזקות, חכמות, חצופות ורצוי מאד שהרקע לסיפור יהיה היסטורי. האמת ? אפשר למצות את זה בגיבורה אחת שהיא פשוט ב-ד-י-ו-ק הטעם שלי: טמפרנס אוניל (פיתוי/ ג´וד דורו). וכן, גם שם הגיבור לובש חצאית - לא מפריע לי...

מיה אחת

New member
גם אני אהבתי מאוד את טמפרנס.

דוורו כותבת בדרך כלל גיבורות מרעננות. אם את קוראת באנגלית (ואני מתארת לעצמי שהספר יתורגם גם לעברית בקרוב), חפשי את החדש שלה Forever, אני כמעט בטוחה שתאהבי את דרסי, הגיבורה הראשית.

ענתש

New member
תודה על ההמלצה ! אני אחפש.

אני לא ממש אוהבת לקרוא אנגלית, אולי כי בעברית אני "מצלמת" את הכתב ובאנגלית אני ממש צריכה לקרוא. אני קוראת מהר אבל זה לא כמו בעברית, זה מעייף לי את העיניים...

מיה אחת

New member
אז זאת התשובה שלי;

אני אוהבת גיבורות חזקות. לא בהכרח מהסוג הדומיננטי והטמפרמנטי, אבל גיבורות שיש להן עמוד שדרה. (כמה דוגמאות מוצלחות: גרייס מונרו Rising Tides, בריאנה ומגי קונקנון, "אשת קרח" ו"אשת אש", דרסי גלאגר "לב הים", טמפרנס או´ניל מ"פיתוי" כפי שהציעה ענתש ועוד). אני לא אוהבת גיבורות שמתאהבות במהירות, אבל גם לא אוהבת את הטרנד הנפוץ, של גיבורות בתולות. מבחינתי, ואשמח לדעת אם יש עוד קוראות שהבחינו בנטיה הזו, גיבורה צריכה לאהוב סקס. גיבורות שהרגע גילו את הדגדגן (בזכותו של הגיבור שובר הלבבות), מעצבנות אותי בכל פעם מחדש. אני לא אוהבת גיבורות שמתרצות תירוצים, כיצד להתחמק מהמפגש המיני ואיך, שומו שמים, לא להיות מאושרות לנצח. דוגמא נהדרת היא דרסי גלאגר, שיודעת מה היא רוצה ואיך להשיג את זה. אין בה עצם אחת מתחסדת או ביישנית. ואה, כן, היא ברונטית. והנה עוד נקודה מעצבנת. האמנם כל נשות העולם המערבי ("עשרה דברים שלמדתי מהרומן הרומנטי") הן בלונדיניות? אני אוהבת את הגיבורות שלי עם שיער כהה, רצוי שחור, ואתפשר גם על שיער ג´ינג´י או אגוזי. ועור בהיר (טוב, זה קיק אישי שלי). כיוון שאני מלאה בעצמי, יש לי אמפתיה לגיבורות דשנות ונוטפות נשיות וסקס-אפיל (נלי גרייסון המתוקה והביישנית מ"משאלות", או אנה האסרטיבית והסקסית מSea Swept), אבל מבחינתי הן יכולות להיות בעלות גזרה של דוגמניות, או כחושות ודקיקות. אני לא אוהבת למשל, כשהסופרת מעניקה לגיבורה שלה גיזרה אלוהית, אבל מצד שני, חזה קטן, לשם האיזון. אם פצצה, אז עד הסוף, ובלי לתרץ תירוצים ובלי התנצלויות. בדרך כלל, אני מעדיפה גיבורות עכשווית. גיבורות רומנטיות היסטוריות, סובלות בדרך כלל מבתולין עודפים (פגם עיקרי של התקופה), והן מוסרניות וחסודות מדי לטעמי. יש כמה יוצאות דופן, אבל הסה"כ דומה. אני פחות אוהבת גיבורות נוצצות, ומעדיפה נשים אמיתיות, שקל לי יותר להזדהות איתן. כן אוהבת שיש בהן משהו אקזוטי שמייחד אותן (כשרון יוצא דופן, מוצא מעניין וכיו"ב), אבל לא משהו מוזר ומנקר עיניים (למרות שזה לא מפריע לי להנות
). ישראליות? ובכן, הייתי שמחה לקרוא גיבורה רומנטית ישראלית למהדרין, כמו קטיה מורינה של מיכל שלו (שלו, אגב, הדרדרה מאוד מאז "מלאכי עליון" הנהדר. אוף, למה כל כותבת רומנטית טובה מנסה בסוף לכתוב סיפורת?). קטיה היא גיבורה מצוינת מכל הבחינות. יש לה טראגדיה בעברה, שהופכת אותה לאפלולית, היא בעלת מראה מיוחד, היא עולה חדשה (מה שהופך אותה לאקזוטית ומאוד "בתוך" ההוויה הישראלת), ונחנה בכשרון מוסיקלי יוצא דופן. הצרה היא שאין כ"כ כותבות רומנים עבריות, ולכן אני מתפשרת על גיבורות אמריקאיות, איריות אנגליות וכו´.

נטלי 22

New member
אני, בניגוד לרובכן

מעדיפה את הגיבורה ביישנית מבחינת יחסים, אבל שיהיה לה גם קצת חוצפה. ואני מעדיפה את הסיפור בימי הביניים, כל העניין של הכרכרות והשמלות והמלמלות הרחבות בחלק התחתון מוצא חן בעיני. ספרות רומנטית ישראלית, לא ניסיתי, ולא סופרים גברים (אם יש למישהו המלצה לספר של סופר אני אשמח לשמוע).

GeJuFan

New member
לי יש

תנסי ת'ספר הבז הלבן(לפחות ככה נראה לי שקוראים לו) זה בכריכה לבנה אם תמונה של בז עליו. הספר הוא משנת 98 או 99 אז אולי יהיה לך קשה להשיג אותו, ברגע זה אין לי אותו בקרבת יד או שהוא נמצא אצל המורה שלי לאזרחות או שהוא בדיר חזירים שנקרא החדר שלי

GeJuFan

New member
עוד רציתי להוסיף אבל לא יכולתי כי

המחשב נתקע קצת, הספר הליברל האחרון, ספר מדהים, ת'אמת הוא טיפה איטי אבל שווה את האיטיות כי זה פשוט ספר מדהים.

למעלה