גיבורי דוד

גיבורי דוד

בס"ד בין שמואל ב' פרק כ"ג לדברי הימים א' י"א ישנה כמעט התאמה מלאה בתיאור הגיבורים של צבא דוד. עם זאת, ישנה אי-התאמה אצל משפחת החכמוני: פס' י"א-י"ב בדברים הימים א' פרק י"א: "ואלה מספר הגברים(הגיבורים) אשר לדויד ישבעם בן חכמוני ראש השלישים הוא עורר את חניתו על שלש מאות חלל בפעם אחת. ואחריו אלעזר בן דודו האחוחי הוא בשלושה הגיבורים". פס' ח'-ט' בשמואל ב' פרק כ"ג: "אלה שמות הגברים(הגיבורים) אשר לדוד ישב בשבת תחכמוני ראש השלשי הוא עדינו העצני על שמנה מאות חלל בפעם אחת. ואחריו אלעזר בן דדו(דודו) בן אחחי(אחוחי) בשלשה הגברים(הגיבורים)..." כיוון שניתן לראות שמדובר באותו האלעזר, כנראה גם מדובר באותו חכמוני. רק שהוא מופיע בשם שונה, והנתונים המספריים על האנשים שהרג שונים... אשמח לקצת הסברים. תודה מראש!

mgb

New member
גיבורי דויד

בס"ד ערב טוב לך, ותודה על שאלתך! כמבואר במקומות שהבאת אכן היו לדויד שלושה גיבורים, חז"ל מבארים שהיו לו, כמוהן, יותר משלושה. אך, היו איתו תמיד שלושה "צמודים" לשמרו מהאוייב (על פי פי' האברבנל). לפי המקור בשמואל, הראשון הוא עדינו העצני שהיה ראש לשלושה ובכל זאת היה עוסק בלימוד התורה שמתשת כוחו של אדם ועם זאת היה מצליח להרוג בפעם אחת 800 אנשי אוייב. (אגב, גם על כך היה מיצר, כי מובטח למקיים התורה שיצליח להרוג 1000 אנשי אוייב ככתוב :"איכה ירדוך אחד מכם אלף ושניים יניסו רבבה) כמושג לשבת ללמוד תורה מובא על עדינו בפסוק "בשבת תחכמוני". בנו המוזכר בדברי הימים מוזכר כ: "ישבעם בן חכמוני" וכוחו היה חלש (הלוואי עלינו ...) מכוחו של אביו ולכן הצליח להרוג באוייב "רק" 300. כך שאין סתירה היות שמדובר על אב ובנו ולא על אותה אישיות. אצטט עבורך חלק מפירושי רש"י והרד"ק . בטוחני שתוכל לקרוא את דבריהם בשלימות לכשתחפוץ: דבה"י: רש"י פס' י"ב: "הוא בכלל ג' הגיבורים.. ושלשה אלו גבורים יותר... וכאן אינו מזכיר כי אם שניים ישבעם ואלעזר ובשמואל מזכיר אף השלישי. רד"ק: "ובספר שמואל יושב בשבת תחכמוני. אפשר שאביו היה שמו תחכמוני כמו שאומר כאן בן חכמוני ובנו זה שמו עדינו.... ומה שאמר על שמונה מאות והנה הוא אומר (כאן) שלוש מאות, האחד הוא אומר על האב והאחר על הבן" מביא בהמשך הרד"ק אפשרות שיתכן ומדובר על אותו איש ומדובר בשתי מלחמות שונות. אקווה שתשובתי מניחה את דעתך. כתיבה וחתימה טובה לך ולבני משפחתך!

רוב תודות!

בס"ד בהחלט עזרת לי, ושמחתי מאוד להעשיר את הידע שלי תודות לך. כמו כן, אני מאוד מודה לך על היחס הטוב שהפגנת בהודעה זו, ועל כן אני מאחל לך יום טוב ומבורך, חזק ואמץ, ואשריך!

למעלה