גיבוש המשלחת - יום 1

גיבוש המשלחת - יום 1

"אומרים לי חסר לך לחזור בלי מדליה" המשלחת הישראלית לאתונה נפגשה לגיבושון בקיסריה ונושא הדגל, אריק זאבי אמר: מרגיש כבר את האווירה משתנה. ורשביאק: מקווים לחזור עם 3-4 מדליות. מאת עידן גילת 06/07/2004 13:07 המשלחת הישראלית למשחקים האולימפיים נפגשה היום (שלישי) בקיסריה לגיבושון האחרון לפני יציאתה למשחקים באתונה בחודש הבא. יו"ר הוועד האולימפי הישראלי, צביקה ורשביאק, אמר: "אנחנו באמת עם הפנים קדימה ועם התקוה שווה זהב. זו לא סתם סיסמא שלנו. אנחנו מאוד מקווים לשוב עם 3 או 4 מדליות ולפחות עם 30 אחוז השתתפויות בגמרים". הספורטאים קיבלו את ציוד ההלבשה הספורטיבי והחליפות הייצוגיות, שיילבשו בטקס הפתיחה והנעילה. המשלחת תצא לאתונה ב-6 משלחות שונות והג'ודוקא, אריק זאבי, הוא זה שיניף את דגל ישראל בטקס הפתיחה. זאבי: "אני מאוד שמח שנבחרתי. אחרי שגל פרידמן הסיר את מועמדותו, הבנתי שבאופן סופי אני זה שנושא את הדגל - זה כבוד גדול. אני עדיין לא מתרגש לקראת התחרות, אבל בהחלט מרגיש את האווירה סביבי שמשתנה ובעיקר ברחוב. אנשים פונים אלי ואומרים לי 'חסר לך שתחזור בלי מדליה"". למשלחת הצטרפו היום גם שלושת הטניסאים: אנדי רם, יוני ארליך ואנה סמאשנובה. רם: "אמנם היו לנו חששות אבל אנחנו מאוד שמחים להגיע למשחקים ומאוד שמחים להיות חלק מהמשלחת הנפלאה הזאת. אם המטרה שלנו קודם היתה להגיע לאתונה, המטרה עכשיו היא באמת לעשות את כל מה שאנחנו יכולים כדי לחזור עם מדליה". http://www.one.co.il/next.asp?id=51186&Bz=2

"המטרה - שתיים, שלוש מדליות"

מנכ"ל הוועד האולימפי: "המטרה - שתיים, שלוש מדליות" אפרים זינגר הציג בגיבושון של המשלחת האולימפית הישראלית את היעד לאתונה 2004. הסיסמה שתלווה את המשלחת - התקווה שווה זהב. אריק זאבי: "בזמן האחרון הנושא הפך ממחכים למדליה, לאיזה צבע המדליה שאני אביא" גיל לבנוני וניר שועלי 6/7/2004 11:37 המשלחת האולימפית הישראלית נכנסה הבוקר ליומיים של גיבושון, שהחל במועדון הגולף בקיסריה ויסתיים מחר בביקורו של נשיא המדינה ובטקס באנדרטה לזכר י"א חללי מינכן. היום ירצה בפני הסגל יצחק שום על ההישגיות ועל יוון ובערב יבלו הספורטאים בטברנה יוונית בקיסריה העתיקה. במסיבת עיתונאים שפתחה את הגיבושון אמר אפרים זינגר, מנכ"ל הוועד האולימפי: "יש לנו משלחת איכותית יותר מאשר בסידני, ואנחנו לא מתביישים להגיד שהמטרה היא בין שתיים לשלוש מדליות". בוועד האולימפי הציגו את הסיסמה שתלווה את המשלחת הישראלית – התקווה שווה זהב. זינגר הוסיף ואמר: "ניסינו בשנתיים-שלוש האחרונות לקחת את הספורטאים ולמרות המציאות הישראלית של פיגועים ואינתיפאדה, לבנות סביבם בועה, בועה שכללה צוות מקצועי וצוות רפואי. בנינו מודל של צוות רפואי, של בי"ח אולימפי. היום באירופה לומדים את המודל הזה. הצלחנו להעמיד לרשות הספורטאים רשת ביטחון כלכלית". במשלחת לאתונה ייצאו 36 ספורטאים, 21 מאמנים, 7 אנשי צוות רפואי ו-6 אנשי צוות מקצועי. האתלטים יתחרו ב-14 ענפי ספורט. יו"ר היחידה לספורט הישגי, גילי לוסטיג, אמר: "מבחינתנו זו אולימפיאדה ביתית, הניצחון מצוי בפרטים הקטנים ולכן הספורטאים מקבלים את כל המידע הנחוץ להם כדי להרגיש בבית. איך בנוי כל מגרש ואיצטדיון, איפה חדרי הלבשה, היכן ממוקמים היציעים וכל דבר כדי שהם ירגישו במגרש הביתי". צבי ורשביאק, יו"ר הוועד האולימפי: "כבר אחרי האולימפיאדה נשב עם מומחים, כדי כשההכנות לבייג'ינג יהיו עוד יותר טובות מאשר לאתונה". הג'ודאי אריק זאבי, אחד מהמועמדים הבולטים למדליה, אמר: "אני יודע שיש ציפיות ואני מרגיש את זה. גם לי יש מעצמי ציפיות גבוהות. שמתי לב שבזמן האחרון הנושא הפך ממחכים למדליה, לאיזה צבע המדליה שאני אביא. כולם ראו מה יוון עשתה עכשיו ביורו והכל יכול להיות. אם זה יכול לקרות ב-90 דקות ליוון, אז בטח זה אפשרי בחמש דקות של קרב. דבר אחד אני יכול להבטיח, וזה לעשות את המקסימום". מועדון הגולף בקיסריה העניק לזאבי מענק על סך של 15 אלף שקלים על זכייתו באליפות אירופה. שוקי קואז, מאמנה של הג'ודאית מיכל פיינבלט: "אם נעשה שלושה קרבות, בשבילנו זה על הכיפאק. מיכל רק בת 20 ובנינו עליה ל-2008, היא כמעט הכי צעירה במשקל שלה, 52 ק"ג". לנסקי: "עד אתונה אני אהיה בסדר" אודי גל, חצי מצמד שייטי ה-470 גל וקליגר: "פישלנו באליפות העולם האחרונה. שוב סיימנו במקום החמישי המעצבן הזה, אבל יכולת יש לנו, פוטנציאל ידוע מזמן שיש לנו, אנחנו לא פחות טובים מאף אחד בעולם ואם נרכז את כל זה באתונה יהיה מדהים". אירנה לנסקי, שתצטרך להוכיח כשרות בגלל יכולתה החלשה לאחרונה, אמרה: "כולם שוכחים שגם בשנה שעברה הייתי גרועה באליפות ישראל. רצתי אז 13.75 שניות, והשנה רצתי רק מאית אחת לאט יותר. בסוף סיימתי מקום 11 באליפות העולם. תחרויות האתלטיקה הם לקראת סוף האולימפיאדה ועד אז אני אהיה בסדר". גיא סטריק, המדורג ראשון בעולם ברובה בשכיבה, ענה ליואב ברוק שאיחל לו שרק לא תהיה רוח בתחרות הקליעה. סטריק השיב: "הלוואי ותהיה רוח. זה התנאים הטובים בשבילי". http://www.nrg.co.il/online/3/ART/751/452.html

עוד כתבה

אריק זאבי: "הציפיות לא מפחידות, אלא מדרבנות אותי" המשלחת הישראלית לאולימפיאדה התכנסה לגיבושון האחרון לפני היציאה לאתונה. אלוף אירופה בג'ודו התייחס שוב לתקוות שתולים בו למדליית זהב. אנה סמאשנובה, בביקור מולדת, אמרה: "אני נרגשת לייצג את ישראל" אמיר לין חברי המשלחת האולימפית התכנסו היום במועדון הגולף בקיסריה, לתחילתו של הגיבושון המסכם לקראת אולימפיאדת אתונה. למעט אלוף העולם בהיאבקות, גוצ'ה ציציאשווילי והשחיינית ורד בורוכובסקי, נרשמה התייצבות מלאה של 34 הספורטאים, ליום הגיבוש הראשון מתוך שניים. את מירב תשומת הלב היום ריכזו הטניסאים - אנדי רם ויוני ארליך, שישחקו בטורניר הזוגות ואנה סמאשנובה-פיסטולסי, שתשחק בטורניר הנשים וקפצה לביקור מולדת די נדיר מבחינתה. "אני מאד נרגשת לייצג את ישראל באתונה", אמרה אנה. "תהיה תחרות קשה מאד, אבל אני מאמינה שביכולתי לעבור את השלבים הראשונים" רם וארליך דגמנו לראווה שתי שרשראות ייחודיות למזל שקיבלו כסגולה למזל ויישרו קו עם האווירה הרגועה שאופפת את המשלחת. אפילו מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, שבירכה את הספורטאים, ציינה בסיפוק כי המספר 36 (סך כל הנציגים - א.ל) הוא פעמיים ח"י. חיזק אותה אפריים זינגר, ראש המשלחת, שאמר: "זה לא רק פעמיים ח"י, אלא גם ל"ו צדיקים, אם כי לגבי הצדיקים או צריך לראות מה יהיה באתונה...". תירוש גם הזכירה לספורטאים כי הם מחוייבים מבחינה ערכית לי"א החללים שנרצחו באולימפיאדת מינכן 1972 ולמעשה הם ממשיכים את מורשתם. האטרקציה המרכזית באירוע, כמעט כמו תמיד בהתכנסות הספורטאים האולימפיים, הייתה כמובן אריק זאבי, אלוף אירופה בג'ודו והתקווה הגדולה למדליית זהב הראשונה. זאבי הופיע עם שטף דם ליד עינו השמאלית, תוצאה של אימונים מוגברים בתקופה האחרונה ואמר: "אני עובד קשה לקראת המשחקים האולימפיים, אני מודע לציפיות שתולים בי וזה לא מפחיד אותי. להיפך - זה מדרבן". המנהל המקצועי של המשלחת, גילי לוסטיג, חזר על המנטרה וקבע כי "שתיים עד שלוש מדליות ותשעה גמרים הם יעד ריאלי מבחינתנו. עשינו כל שביכולתנו כדי להכין את המשלחת בצורה האופטימלית. כל נציג קיבל חוברת עבת כרס ובה פירוט יסודי על כל מה שקשור למקצוע שלו - ממיקום כיסא השופט, ועד הדרך שהוא צריך לעשות כדי להגיע לאולם. לא החסרנו דבר בהכנות". במהלך היום יבלו הספורטאים במלון דן קיסריה ובין היתר ישמעו הרצאות הכנה על הכפר האולימפי באתונה ונושאים נוספים הקשורים למשחקים. ביום רביעי ב-13:30 יתקיים בבית הנשיא בירושלים טקס פרידה ממלכתי מהמשלחת. ב-16:30 יכבדו הספורטאים את זכרם של י"א חללי מינכן באנדרטת הי"א ברחוב וייצמן בתל אביב. (06.07.04, 14:33) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2943074,00.html

יום 2 - הולכים לנשיא

הספורטאים הולכים לנשיא אמש שמעו הספורטאים האולימפיים משרת החינוך כי משרדההחליט להכפיל את הסכום על זכייה במדליית זהב: סכום המענק יהיה לא פחות מ- 500 אלף ש"ח. היום הם יבלו בבית הנשיא, וישמעו עוד הרצאות מערכת אתר ספורט 5 07/07/04 10:47 לבנת. הפתיעה "למרות הקיצוצים, אנחנו נכפיל את סכום הפרס אותו תקבלו אם תזכו במדליית זהב. אני מתפללת שתעשו לי בעיה תקציבית", כך אמרה אמש שרת החינוך, לימור לבנת, לספורטאים הישראליים שייצגו את המדינה באולימפיאדת אתונה. בעקבות כך התברר כי מי שיביא הביתה מדלית זהב יקבל ממשרד החינוך לא פחות מ- 500 אלף שקלים, כשמדליית כסף שווה 160 אלף שקלים, ומדלית ארד כ- 80 אלף. המרואיינת המרכזית אמש, בגיבושון הוועד האולימפי בקיסריה, הייתה הטניסאית אנה סמשנובה-פיסטולצי, שאינה מרבה להגיע ארצה בשל לו"ז צפוף. אנה סיפרה ל"חדשות הספורט" כי היא שמחה להגיע לישראל, מתרגשת מאוד לקראת האולימפיאדה ומקווה להצליח עבור המדינה. חבריה של אנה והאחרונים שהצטרפו לסגל האולימפי, הצמד הישראלי הבכיר בזוגות אנדי רם ויוני ארליך, אמרו כי הסכום הכספי שהציע השרה: "מעורר את החשק להביא מדלית זהב". היום יבקרו הספורטאים בין השאר גם בבית הנשיא ויקבלו את ברכתו של נשיא המדינה משה קצב. לאחר מכן ימשיכו לשמוע הרצאות, ביום האחרון של הגיבושון לקראת האולימפיאדה

עוד דיווח מהגיבוש

"זו המשלחת הטובה ביותר בתולדות ישראל" יו"ר הוועד האולימפי ורשביאק שיבח את המשלחת בקבלת פנים בבית הנשיא. קצב: העם והמדינה יעקבו בתקווה להצלחתכם. נערך טקס לזכר י"א חללי מינכן. מאת עידן גילת 07/07/2004 14:56 משלחת ישראל לאולימפיאדה הגיעה הבוקר (רביעי) למשכן בית הנשיא בירושלים בכדי לקבל את ברכת הדרך לקראת יציאתה למשחקים האולימפיים באתונה. מהאירוע נעדרו הספורטאים אנה סמאשנובה-פיסטולסי, שטסה הבוקר לחו"ל, מאיה ערוסי, אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה, הנמצאות גם הן בחו"ל ואנה גוסטמלסקי ו-ורד בוסקילה, שנמצאות במחנה אימון. גם הגולש גל פרידמן נעדר לאחר שנפצע אתמול בתקרית מוזרה בה פגע קיסם בעינו בזמן ארוחת ערב. פרידמן נח כרגע. יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק, אמר בטקס: "אדוני הנשיא, אני גאה להציג בפניך את משלחת ישראל למשחקים האולימפיים. זו המשלחת הטובה ביותר בתולדות ישראל. לא שכחנו את ספורטאי מינכן - הטרור העולמי התחיל שם. זו מסורת שלקחנו על עצמנו - לזכור אותם בכל הזדמנות. לא ניתן לטרור לחסל אותנו. אנחנו מזמינים אתכם למסיבת הסיום ב-1 לספטמבר, בשאיפה שנחזור מאתונה עם מדליות". שרת החינוך לימור לבנת, שנכחה גם היא בטקס, אמרה: "מחמם את הלב וזו גאווה גדולה לשמוע על סיפורו של כל ספורטאי וספורטאי ולראות שיש נחישות, עבודה קשה ומשמעת של הספורטאים. יש כאן פסיפס מדהים של מיזוג גלויות שאני מאמינה שיביא אותנו להצלחות". השרה פנתה לאריק זאבי ואמרה לו: "אריק, זו תהיה התרגשות עצומה לראות אותך נושא את הדגל בטקס הפתיחה". עוד אמרה השרה: "אני מקווה שכולנו נוכל להתברך בניצחונות ובשירת התקווה פעם ועוד פעם. אנחנו גאים בכם ומאחלים לכם ניצחונות". מנכ"ל הוועד האולימפי, אפריים זינגר, הציג את הספורטאים והמאמנים שלחצו אחד אחר השני את ידו של הנשיא ורעייתו. מיכאל קלגנוב וגילי לוסטיג קיבלו מחיאות כפיים סוערות. בנוסף לכך, נערך טקס של העברת דגל ישראל מקופץ המשולשת שנשא את הדגל באולימפיאדת סידני 2000, רוגל נחום, אל אריק זאבי. "אלו שזכו בעבר במדליות בוודאי יתנו לכם השראה" הנשיא קצב פנה אל הספורטאים ואמר להם: "אני ורעייתי, שהיא יועצת הנשיא לענייני ספורט, גאים לארח אתכם כאן לפני היציאה לאתונה. עם ישראל, מדינת ישראל והעם היהודי יעקבו בתקווה אחר הצלחתכם". לגבי חללי מינכן הוסיף הנשיא: "אני מכיר את משפחות הי"א מקרוב ובכל אירוע אנחנו צריכים לזכור את זכרם של הנופלים. אני מבקש לשבח את מי שזכו בעבר במדליות - הם בוודאי נותנים לכם השראה. אתם יוצאים כנציגי מדינת ישראל והעם היהודי ואנחנו מצפים מכם להצלחה שתביא הרבה גאווה ותקווה". "עצם זה שאתם יוצאים לאולימפיאדה" הוסיף קצב, "זו כבר תעודת כבוד ומעיד על האיכות שלכם. אני יודע שהשקעתם הרבה זמן, אנרגיות ותקוות על מנת להצליח. למשלחת הישראלית יש אחריות דווקא על רקע מה שהמדינה עברה ועוברת. אני מצפה שתחזרו בריאים ושלמים ותייצגו את ישראל בכבוד ובאחריות. בקשתי היא שתצטיינו ואם תצליחו להביא מדליה הרי שהגאווה שלנו תהיה פי כמה וכמה". "דגל ישראל באולימפיאדה - הטרור לא מנצח" אחה"צ התקיים טקס לזכר י"א החללים באנדרטה בת"א. אלכס אברבוך וגיא סטריק הניחו את זר המשלחת על האנדרטה, וכולם עמדו דקת דומייה לזכר הנופלים. אשתו של יוסף רומנו, אילנה, אמרה: "אתם הגלעד לזיכרון עבורנו. דגל ישראל מתנופף באולימפיאדה, זו עובדה בשבילנו שהטרור לא מנצח, וכולנו תקווה שתשובו הביתה בריאים ושלמים ועם מדליות". מנכ"ל הוועד האולימפי, אפרים זינגר, אמר: "אנחנו מבטיחים למשפחות שנזכור את הי"א לעד, ושנעשה הכל כדי להמשיך את המורשת".

למעלה