גיבוש הצעה לפניה לרדיו

radaradio

New member
גיבוש הצעה לפניה לרדיו

ברדיו מתארחים עורכי דין ונותנים יעוץ. לא הצטרכתי לקבל יעוץ אבל אהבתי את התוכניות ויש לי כבר ידע מוצק לדעת מראש את השאלות הקבועות שתשאלנה ואת התשובות שיינתנו, לכן נמאס לי. אני רוצה להפנות מכתב בקשה לרדיו ולבקש מהם להקליט הרצאות. יש לי בעיות בעיניים וקשה לי ובעיות תפקודיות שמקשות עלי מללמוד לתואר וממילא אני לא רוצה להיות עם תואר, לא להתמחות ולא להיות עו"ד כי יש לי מגבלות ולא מתאים לי ללמוד קורסים בבת אחת כשרק קורס בודד נמצא בראש מעייני. כולם לומדים את זה בשביל להיות עורכי דין, אבל אותי זה מעניין כי זה באמת מעניין אותי. האם יש מצב שיעזרו לי כאן בגיבוש הצעה לרדיו ? האם כדאי להציע להם שאני אקח ציוד שלי (מיקסר, מיקרופון מקצועי ומגבר) ואגיע להקליט הרצאות כדי לחסוך להם בעלויות ? או שלא צריך להציע הצעה שחוסכת להם בעלויות וכדאי להציע שיזמינו את הפרופסור כל שבוע שיעשה סידרת תוכניות שבמסגרתה ידבר על כל ההלכות שבסילובוס ?

לא הבנתי,

אם אתה רוצה לשמוע הרצאות, לך לשבת בכיתה, כל פקולטה שתבחר תארח אותך. למיטב זכרוני אין רישום בכניסה לשום שיעור והרבה פעמים יש "סטודנטים חופשיים" שיושבים ומקשיבים בלי להיות רשומים. לגבי הקלטה, כל מה שצריך לעשות הוא לבקש רשות מהמרצה. אני לא מעלה על דעתי מישהו שיסרב לבקשתך להקליט הרצאות. רק לא הבנתי מה הקשר לרדיו? (ובסוד אגיד לך מה דעתי על עצות שנותנים עורכי דין ברדיו: לא, בעצם לא כדאי שאגיד את זה בקול רם. אתה בטח מתאר לך מה אני חושב על זה.זה בדיוק כמו רופא שנותן עצות ברדיו. זה יכול להיות נחמד להשכלה הכללית אבל לא יותר מזה.) ספר לי: מה התחום המשפטי שמעניין אותך?

radaradio

New member
קניין

הרבה תודה. מעניינים אותי דיני קניין ודיני המחאות בזכויות. שבוע טוב

SBS10

New member
הרדיו לא יעזור לך הרבה

היי, אני לא חושבת שתחנה כלשהי במיוחד ברדיו השטחי והדלוח שיש לנו בארץ תתיחס ברצינות להצעתך לעשות תוכנית שהיא ממש קורס במסגרת לימודי משפטים. גם מרצים ואוניברסיטאות לא ימותו על הרעיון, בטח לא עורכי דין, שדעתי עליהם לא טובה במיוחד. אם יש כאן עורך דין בפורום שלא יקח את זה אישית ולא יקח אותי לבית המשפט. מספיק לי המשפט שדה שאריק עשה לי פעם. :) ברצינות אתה יכול ללכת כסטודנט חופשי לכל הרצאה בחוג למשפטים באוניברסיטה הקרובה למקום מגוריך ולהקליט את השיעורים. מרצים בדרך כלל לא מתנגדים אבל שוב.... עורכי דין.... ספר לנו מה עשית בנידון. מענין. שבוע טוב לכולם!

radaradio

New member
שבוע טוב לכם

שבוע טוב לכם, הקלטתי בעבר עורכי דין שנתנו יעוץ רדיופוני, אבל לא למדתי מזה כלום והגעתי למסקנה שאי אפשר לעולם ללמוד משהו מהאזנה ליעוץ רדיופוני. סטודנטית טובה דיברה עם מרצה כשקורס עמד להסתיים וכך זכיתי להיות ב 2 הרצאות. הקלטתי את המרצה בטייפ מנהלים ופחדתי שידעו מזה. ואיכות ההקלטה צרמה, רעשי רקע איומים ואז עקב איכות ההקלטה הגרועה ורעשי הרקע שבהאזנה ועקב הפחד הגעתי למסקנה שממילא רק בשביל להקליט את השיעור הגעתי. הגעתי רק בשביל להקליט את השיעור כי יש לי בעיות קשות בקשב ובריכוז ולקויות למידה מאובחנות עם המלצות של המאבחנת להקליט את דברי המורה. לקרוא קשה לי בלי להגדיל את הכתוב, ואין תחליף להרצאה שמרצה באוניברסיטה שרגיל ללמד את הקורס שלו מלמד. אז חשבתי שאולי יעשו איזשהו רעיון כדי שבסופו של דבר הרצאות בקניין יוקלטו. אבל אין לי מושג איך להתחיל.

הבעיה עם עורכי דין

שתשעים וחמישה אחוז מהם מוציאים שם רע לכל היתר... ובכלל - יש רק בדיחה אחת על עורכי דין. כי כל שאר הדברים שמספרים עליהם פשוט נכון. (גילוי נאות: אני עצמי אחד מהם...).

radaradio

New member
חשיבותה של ההקלטה REC

יש לי חרדה מלקבל תשובה שלילית על הבקשה להקליט את שיעור, לכן הקלטתי בלי לבקש רשות. כי אם לא אקליט אז לא יצא מהנוכחות שלי כלום מפני שיש לי קשיים גדולים להקשיב ורק באמצעות האזנות חוזרות ונשנות המוח שלי מצליח ללמוד.

הצעות לרדרדיו:

1. אין שום מניעה אפילו כסטודנט חופשי שלא תהיה לך אפשרות להקליט את ההרצאה, מותר להקליט הרצאות שאתה משתתף בהם אפילו אם לא שילמת עליהם. 2. מציע לך לבדוק טייפ מנהלים אחר ממה שיש לך או לחבר לו מיקרופון חיצוני קטן, אפילו כזה שתוכל להצמיד לדש הבגד בצורה שתוכל להסתירו אם עדיין אתה חושש להראות שאתה מקליט, לדעתי אין סיבה שההקלטה תהיה כלכך גרועה, שב קרוב ככל האפשר למרצה שההקלטה תוכל להתבצע הייטב. 3. תגיע לכמה שיותר הרצאות כדי שאולי גם בשבילך עם בעיות קשב משה ויקלט. בהצלחה!!

כמה שאלות והמלצה:

האם אתה מתגורר במרכז? אוניברסיטת תל אביב תהיה לך נוחה? האם אתה קורא? אם כן, ממליץ לך לקנות ולקרוא את הספרים "דיני קניין" (שני כרכים) של פרופסור יהושע ויסמן, הוצאת אקדמון של האוניברסיטה העברית ואת הספר "המחאת חיובים" של שלום לרנר, בהוצאת לשכת עורכי הדין. ממש לא קל ללמוד את הנושא מקריאת ספרים, אבל זו התחלה טובה. אם אוניברסיטת ת"א נוחה ל, אנסה לסדר לך אישור להקלטת שעורים בנושאים שכתבת.

למעלה