גיבוש טיס

מזלט

New member
גיבוש טיס

אז חברה, סוף סוף חזרתי לשיגרה אחרי הגיבוש.. קצת שעות שינה וביקורים תכופים לשירותים (מנהלתית ארוכה) להורדת שאריות הלוף והחלבה. עברתי את הגיבוש, לא היה קל אבל גם לא היה קשה במיוחד. אני ציפיתי למאמץ פיזי גדול בהרבה. ה-``טריג`` ... לכל מי שיודע.. ממש בדיחה. המסע המשולש היה החלק הקשה ביותר לדעתי. אז מה שנשאר זה לסיים בגרויות, ולהתגייס עם כל אותם 300 הנהדרים ב-17.7 וד``ש לפלוגה ב` - מחלקות 5 ו6 ובעיקר מחלקה 4 (מצטער שהזזתי את החבית וגרמתי לכולם לאכול חול)

אולי ניפגש...

גם אני הייתי בגיבוש טיס ועברתי, הייתי מחלקה תשע כיתה 92. באמת לא היה קשה במיוחד מבחינה פיזית, אם כי לדעתי גם המסעות כולם היו בדיחה (אולי כי אני רגיל למסעות מהקורס הכנה לצה``ל), ה``טריג`` היה קשה לדעתי אבל קושי רגעי. ושתדע שבד``כ ה``טריג`` הרבה יותר קשה, אני לא אפרט למה. אז רשמית 300? טוב לדעת, ואלה שעברו בהחלט נהדרים. חייב להוסיף: לא יודע מה איתך אבל לי יש חילוקי דעות בקשר לקורס, בעיקר בגלל שהוא מתחיל כ``כ מוקדם ולא יהיה לי זמן לחיים אזרחיים אחרי הבי``ס. לא נראה לך מוגזם ישר אחרי הבגרויות להחטף ולהתחיל את הקורס המפרך הזה? אני אישית מרגיש קצת פחד. היה לי רגע בגיבוש שחשבתי לחתום ויתור, כי היתה לי שפשפת וכל האי-ודאות בקשר למה הולך לקרות הפחיד אותי. אני ממש מפחד שאני ארגיש יותר מדי כבול שם בקורס וחסר אונים. אני שונא את ההרגשה הזאת. אז תגיד לי מה המחשבות שלך, ממה אתה הכי מתרגש בקשר לקורס, ולמה אתה הכי מצפה, וממה אתה גם הכי מפחד. האייסיקיו שלי הוא: 12434788 תודה מראש, דוד.

מזלט

New member
שפשפת

כן השפשפת... הרגה אותי. בלילה הראשון כ``כ לא מצאתי את עצמי עד ששכחתי להחליף בגדים... למחרת התבררה לי גודל המכה. לא יכולתי לרוץ, בקושי ללכת. ביקשתי מהמפקד באמצע היום 3 דקות להחליף לבוקסר.. ואז זה עבר. זה היה נורא. לא חשבתי לרגע לחתום ויתור, לא היה שם שום דבר שיכול היה לשבור אותי. הטריג שלכם היה בשלב מאוחר יחסית, יום רביעי, לא? אנחנו סיימנו איתו כבר ביום שלישי... בשלושה ימים הראשונים הייתי סגור , אבל אח``כ נפתחתי, לקחתי הכל בראש טוב ועברתי. לא בזכות הביצועים שלי בגיבוש, אלא בגלל ירפא. לפי מה ששמעתי, בשקלול לקביעת הקבלה לקורס, ירפא משקלו למעלה מ-60% !!! אני מחכה לגיוס, הרי אני מכיר כמעט שליש מהאנשים (פלוגה ב)... יהיה סבבה לפגוש את כולם. ובסה``כ , המאמץ הפיזי בקורס לא יהיה אינטנסיבי כמו בגיבוש, וגם לא נקבל משימות מפגרות.. (ע``ע מגן דוד מאבנים) מורג, פלוגה ב`, מחלקה 4, כתה 44

פחחח זה הייתם אתם?

דוקא חלק מהמשימות היו מעניינות, לדוגמא חציית הגבול. מה שכמעט שבר אותי היה בעצם שהרגשתי שאני לא מצליח להתבלט בקבוצה, ושהמ``כ לא קולט אותי, אז אין סיכוי שאני אעבור. אבל מייד חשבתי על אמא שלי שתראה שאני בא פתאום באמצע השבוע, ובעצם כולה טרטרו אותנו קצת, לא משהו רציני - היא תראה בי כישלון. אז החלטתי שלא משנה אם אני אעבור בסוף או לא, הכי חשוב שאני אסיים בגאווה. ולהגיד את האמת - השבירת דיסטאנס היתה חווייה מדהימה בשבילי - היתה שווה את כל הגיבוש, כך שחזרתי מאושר כמו שלא הייתי הרבה זמן. וגם המפקד שלי היה אחלה גבר, ולשמוע מבנאדם שעומד לסיים קורס טיס, שהוא מאמין בך וחושב שזה מגיע לך ואתה אחלה בנאדם, זה ענק. דוד.

למעלה