גיבוש יח``טיות

גיבוש יח``טיות

יש לי כמה שאלות בקשר לגיבוש יחטיות - ברור שאת המצטיינים בגיבוש לוקחים לסיירת, אבל איך ממיינים את השאר - עורב, הנדסה וקשר? עושים מבדקים בנושאי הנדסה וקשר? או שפשוט ההכי טובים לסיירת, הפחות טובים לעורב, העוד יותר פחות טובים להנדסה, העוד פחות טובים לקשר וההכי גרועים לגדודים? ושאלה נוספת - אם הגיבוש נערך שבועיים לאחר הגיוס, מה עושים בשבועיים האלה (טרום הטירונות) - מתחלקים למחלקות זמניות?

liorle1

New member
הכי גרועים לפלחי``ק.

והשאר לפלנ``ט או לפלח``ן. בצנחנים אם אני לא טועה הטובים יותר הולכים לפלח``ן אבל בשאר החטיבות לא דיוע לי על העדפה כזו. אין מבחנים נוספים בד``כ רק ראיון עם כמה קצינים מהפלוגה.

תלוי באמת באיזה חטיבה מדובר

לגולני יש את אגוז, ולצנחנים את מגלן. את המגוייסים ליחידות האלה לוקחים כאילו מתוך אלה שנבחרו לפלס``ר, ואז משלימים מקומות בסיירת (ככה שבתכל`ס יוצא שמראש לוקחים את ההכי טובים ליחידות המיוחדות, ורק אז לפלס``ר) בנח``ל וגבעתי יש סדר עדיפויות רגיל, שאם אני לא טועה אומר ש: ראשונים בוחרת הסיירת (פלס``ר) שניים הפלנ``ט (עורב) שלישיים הפלחה``ן (הנדסה) ואחרונים לפלח``יק (חיל קשר), שהמסלול שלהם שונה לחלוטין משל לוחמי היח``טיות האחרות, כי הם מתפזרין לגדודים לאחר סיום המסלול, ולא מתפקדים כיחידה לוחמת נפרדת.

למעלה