גיבוש צנחנים

איתי19

New member
גיבוש צנחנים ../images/Emo6.gif

מישהו יודע מה הצבא מחפש בגיבוש צנחנים, ומה רמת הכושר הגופני שצריך כדי לקבל מקום טוב? איך הצבא מחליט את מי לשלוח לגיבוש דובדבן? האם זה קשור לקבוצה שנמצאים בה, מבחינת כושר גופני?

דוד17

New member
תשובה

אז ככה אני עברתי גיוס צנחנים שהיה בחודש אפריל אני חושב , ואני מתגייס ביום חמישי הזה לצנחנים ! הגיבוש עצמו קשה , אבל זה בכלל לא בשמים לעבור אותו , ואני אומר את זה בתור אחד שסיים גיבוש בני משים , שהיה גיבוש קשה בהרבה מגיבוש צנחנים. הקבוצות בעיקרון מחולקות על פי התוצאות שלך בבוחן הבר - אור כאשר קבוצה מספר 1 היא הקבוצה הכי טובה וקבוצה מספר 10 הכי פחות טובה . ריצת ה- 2000 היא למעשה הכי קובעת וחשוב להשיג שם תוצאה טובה (בסביבות ה- 8 דקות ) כדי להשתבץ לאחת משלוש הקבוצות הראשונות שאלה שמסיימים את הגיבוש והיו באחת משלוש הקבוצות הראשונות בדר"כ עוברים לדובדבן! אלה שמשיגים תוצאות גרועות מאוד בבוחן הבר - אור נשלחים הבייתה בסוף היום הראשון . כמו כן עליך גם לסמן בשאלון העדפות שקיבלת הבייתה את צנחנים ודובדבן בעדיפות הכי גבוהה (5). לאחר הגיבוש , אם סיימת , תעבור ראיון אישי ע"י שני מפקדים . בעיקרון מחפשים שם בגיבוש מוטיבציה , מנהיגות , הדגש על הכושר הוא לא מה שקובע , אבל חייבים לפחות כושר מינימלי , חשוב גם להביע את עצמך ולהיות מעורב בדיונים שיערכו לך במהלך הגיבוש על נושאים שהמפקד יבחר וכן כך להיות מעורב בתרגילים הפיקודיים שתעבור שם . בסך הכל הגיבוש הוא לא כל כך קשה וגם לא כל כך ארוך , וחושב להראות רצון להגיע ולהשתייך לחטיבת הצנחנים . טיפ אחרון , תלמד קצת על ההיסטוריה של הצנחנים ועל המורשת קרב שלהם כי יכול מאוד להיות שישאלו אותך קצת ידע כללי על הצנחנים. בהצלחה

טל עדתו

New member
מורשת קרב של הצנחנים - גבעת התחמושת

והכותל... וכ´ו. "שתיים...שתיים ושלושים... על גבעת התחמושת..."

palmino

New member
לדוד 17

דוד אני עשיתי גם גיבוש בני משקים וגם גיבוש צנחנים באפריל. באיזה תאריכים ההית בצנחנים? ובאיזה בבני משקים לפיקוד? איזה מהם עברת (מהגיבושים)? אני עברתי את שניהם ואת זה של הצנחנים לדובדבן אבל לבסוף חתמתי ויתור על דובדבן ואני הולך להתגייס בנובמבר לבני משקים. תחזיר תשובה אולי נפגשנו באחד מהגיבושים. אמיר

היי!

היי, עברתי בן הודעות, ומכולן שלך הכי חשובה לי ! יש לי עוד פול זמן לצבא, כמעט שנה, אני פשוט מת להתקבל ל-217, אני עובד יום יום קשה רק כדי להיות בכושר טוב. אפילו עוד לא היה לי צו ראשון :) בקשר לצו, שאלה: כמה אני צריך לקבל בפסיכוטכני כדי להתקבל לשימשון ודובדבן? זה קשה? אני פשוט לא יכול לחקות, תנו לי כמה טיפים כדי להצליח יותר :))

אורלי17

New member
בנוגע למורשת קרב וגבעת התחמושת...

איתי, אם אתה צריך עזרה במה שקשור לגבעת התחמושת ולמורשת קרב של הצנחנים בכלל אני יכולה לעזור. תשלח לי אימייל ואני אשמח לעזור לך.

למעלה