תשובה
אז ככה אני עברתי גיוס צנחנים שהיה בחודש אפריל אני חושב , ואני מתגייס ביום חמישי הזה לצנחנים ! הגיבוש עצמו קשה , אבל זה בכלל לא בשמים לעבור אותו , ואני אומר את זה בתור אחד שסיים גיבוש בני משים , שהיה גיבוש קשה בהרבה מגיבוש צנחנים. הקבוצות בעיקרון מחולקות על פי התוצאות שלך בבוחן הבר - אור כאשר קבוצה מספר 1 היא הקבוצה הכי טובה וקבוצה מספר 10 הכי פחות טובה . ריצת ה- 2000 היא למעשה הכי קובעת וחשוב להשיג שם תוצאה טובה (בסביבות ה- 8 דקות ) כדי להשתבץ לאחת משלוש הקבוצות הראשונות שאלה שמסיימים את הגיבוש והיו באחת משלוש הקבוצות הראשונות בדר"כ עוברים לדובדבן! אלה שמשיגים תוצאות גרועות מאוד בבוחן הבר - אור נשלחים הבייתה בסוף היום הראשון . כמו כן עליך גם לסמן בשאלון העדפות שקיבלת הבייתה את צנחנים ודובדבן בעדיפות הכי גבוהה (5). לאחר הגיבוש , אם סיימת , תעבור ראיון אישי ע"י שני מפקדים . בעיקרון מחפשים שם בגיבוש מוטיבציה , מנהיגות , הדגש על הכושר הוא לא מה שקובע , אבל חייבים לפחות כושר מינימלי , חשוב גם להביע את עצמך ולהיות מעורב בדיונים שיערכו לך במהלך הגיבוש על נושאים שהמפקד יבחר וכן כך להיות מעורב בתרגילים הפיקודיים שתעבור שם . בסך הכל הגיבוש הוא לא כל כך קשה וגם לא כל כך ארוך , וחושב להראות רצון להגיע ולהשתייך לחטיבת הצנחנים . טיפ אחרון , תלמד קצת על ההיסטוריה של הצנחנים ועל המורשת קרב שלהם כי יכול מאוד להיות שישאלו אותך קצת ידע כללי על הצנחנים. בהצלחה