גידול בריאה

גידול בריאה

שלום לחברי הפורום,
לפני 20 שנה חליתי בהודג'קינס לימפומה, התחלתי בטיפולי כימוטרפיה (MOP+ABV) כשהייתי כבר בדרגה 4B ולאחר מכן החלמתי לחלוטין.
לפני שבועיים התבשרתי שקיים אצלי גידול בריאה שגודלו 14 מ"מ ועליי להסיר את כל האונה העליונה בריאה הנגועה.
רציתי לשאול האם יש כאן מישהו שעבר כריתה שכזו ויכול לספר מעט על כך...
כיצד משפיעה הכריתה על הנשימה, האם אני ארגיש בחסרונה ואתאמץ תמיד לנשום?
מהו זמן ההחלמה עד לחזרה לתפקוד מלא?
האם אוכל בעתיד לשחות ולהתאמן, או שאהיה מוגבלת?

מאז שקיבלתי את הבשורה אני מודאגת ומתעוררת בחרדה נוראית בלילות...

אודה לתשובותיכם ומאחלת לכולכם רפואה שלמה, אין כמו להיות בריא....

א יודעת מה להגיד לך

לי היה הוצקין לפני 25 ולאחרונה ראו בריאה הימנית גחידולים אני במצב של מעקב אחרי הגידולים
אצלי עדיין לא החליטו לגעת בהם , בפאט סיטי לא היתה קליטה אז בנתיים ממשיכים רק במעקב
אני אחרי ניתוח לב פתוח , לרוע מזלי הצלעוץ לא התאחו טוב חזרה מקווה שלא אצטרך לעבור ניתוח שוב

היתה לי חברה עברה הסרה של חלק מאונה , היא היתה מאושפזת תקטופה ואחר כך חזרה לעבודה
ההחלמה מהניתוח ארוכה כי יש ניקוז נוזלים מאיזור שהוסרה האונה
אבל נותנים משככי כאבים ואת נושמת בחלק שנותר , לגבי מאמץ אחרי הניתוח זה תלוי בגוף שלך
על זה יכול לענות רק הרופא המתמחה בריאות או המנתח , אחרי הניתוח כריתה ותלוי בהתאששות של הגוף מהניתוח
אם ינסרו לך את הצלעות הזמן החלמה ארוך ולא פשוט , אני כמעט שנה אחרי הניתוח
ועוברת שיקום כדי להחזיר כושר לב ריאה , ועל השאלות תשאלי את הרופא האישי שלך במרפאה שם תקבלי תשובות מדויקות יותר

תודה רבה

אצלי ב - PET CT התגלתה קליטה פתולוגית מוגברת ומשום כך הוחלט על כריתה.
אם קודם הייתי מודאגת, כעת אני אף יותר.
מודה לך מאוד ומאחלת לך שתרגישי טוב, בשורות טובות בלבד.
אמן!

(יחד עם זאת, אשמח לשמוע עוד מישהו שמעוניין לשתף)

צר לי שגרמתי לך לדאוג יותר

ראיתי אנשים שעברו ניתוחים כאילו בניתוחי חזה , יש להם נסיון רב בניתוחים הללו
אם יש בך חששות תבקשי חוות דעת שניה או שתפני בשאלה לעמותה של הרב פירר עזרה למרפא יש להם אתר באינטרנט
או שתפני לאתר שבו יש רופאים ששם יענו לך הרופאים שעושים תהליך כזה , להם יש את הנסיון המעשי
מנסיון אישי למדתי שצבירת הידע מורידה את אפקט הפחד , כי את יודעת מה יקרה בהליך הניתוחי
לוקח זמן להחלים אבל לידעתך קליטה מוגברת יכולה לבוא גם מדלקת מקומים לא רק פעילות סרטנית
אני בעד לקחת חוות דעת שניה מעוד רופא או רופא מאבחן בדיקות סיטי לשמוע את דעתו

את לא אשמה

גם אני חושבת כמוך, שצריך לקרוא ולשאול בכדי להוריד את רמת הפחד.
רק שבעלי לא חושב כמוני ומבחינתו שאגיע לניתוח ואסמוך על הרופא ואתמסר לחלוטין, מבלי לדעת על התהליך.

תודה על העצות הטובות, אנצל את הזמן לפני הניתוח ואבקר אצל רופא מומחה נוסף, על מנת לקבל חוות דעת נוספות.
תודה יקירתי, רק בריאות

רק בריאות

מאחלת לך שזה יתברר שזה רק דלק ריאות וקצת אנטיביוטיקה הבעיה תתחסל ולא תצרכי ניתוח
כמו שקרה אצלי באיזור של הניתוח ראו קליטה חזקה קצת אנטיביוטיקה שלקחתי לסינוסים
גרמה להחלמה של איזור הניתוח בבית החזה

תודה

הלוואי וזו היתה רק דלקת ריאות..נקבע לי כבר תור לניתוח וההחלטה הגיעה לאחר בחינת הממצאים ע"י מס' רופאים ברמב"ם.

yarond10

New member
הי אביבית. אני עברתי

לפני 3.5 שנים כריתת האונה הימנית העליונה עקב גרורות מלנומה. ניתוח לא קל (אבל בכנות עברתי גם דברים יותר קשים), אבל לא נורא. עשיתי בשיבא אצל ד"ר אלון בן נון (רופא ובנאדם מהטובים שבטובים). אחרי ניתוח כזה סבולת לב ריאה יורדת מן הסתם אבל זה מגביל רק בפעילות בעצימות גבוהה ובוודאי לא בפעולות יומיומיות. אלמלא סיפור של גרורה בירך הייתי ממשיך גם להיות טריאתלט , אבל למרות הכל אני שחיין למרחקים ארוכים (שחיתי לאחרונה 16 קמ בים..). את מוזמנת לכתוב לי בפרטי לשאול ו/או להשאיר מספר טלפון ואשמח מאוד לשוחח איתך.

yarond10

New member
ןעוד משהו..

היום עושים ניתוח כזה (אם אין סיבוכים) בגישה לפרסקופית ,לא חותכים צלעות ולא כלום, ואפילו צלקת בקושי רואים.

yarond10

New member
ןעוד משהו..

היום עושים ניתוח כזה (אם אין סיבוכים) בגישה לפרסקופית ,לא חותכים צלעות ולא כלום, ואפילו צלקת בקושי רואים.

זו הגישה ברוב הניתוחיים

לנח מבלי לנסר את הצלעות , אבל אם יש סיכון לניתוח הם מנסרים צלעות לעבוד בצורה פתוחה

למעלה