גידול דגי זהב

My Allegro

New member
גידול דגי זהב

שלום, בתי קיבלה שני דגי זהב בצנצנת במתנה. קוטר הצנצנת כ-30 סמ' או פחות ואורכו של כל דג הוא כ-5-4 סמ'. איני מתמצאת בתחום, אך ברור לי שהחלל קטן מאוד. לדעתי, זה רעיון גרוע מאוד לתת בעל חיים מתנה למי שאין ידוע אם ברצונו וביכולתו לטפל בו. ניסיתי לשכנע את הילדה למסור אותם לידיד שיש לו ברכה. אם תסרב, איזה אקווריום צריך לקנות להם? באיזה גודל מינימלי? קראתי שדגי זהב יכולים לחיות במים החשופים לאוויר: לקנות אקווריום פתוח? צריך, מן הסתם, גם פילטר לניקוי.

גידול דג זהב הוא די תובעני

אז לפני זה -
הבנתי שאת נגד גידול דגים, ובטח גם נגד מימון החנויות שמוכרות דגים או ציוד - אבל במצב הנוכחי ולטובת הדגים (ואת גם ככה לקראת מימון החנויות במידה ואת משאירה אותו אצלך) - אולי יש סיכוי בכל זאת להעביר את הדג לבריכה ולפצות את הילדה בדג אחר עם דרישות פחות תובעניות?

זה יהיה טוב יותר לדגים כי אקווריום זו לא האופציה הכי טובה לדגי זהב, וגם לכם - בעיקר כלכלית.

My Allegro

New member
אשמח להעביר לך

את הדג שנשאר, אם אתה נמצא בירושלים. הבנת נכון, ממש איני מעוניינת בזה.

roeeya

New member
ממליץ לך לקרוא את המאמר בחתימה שלי

הוא מסביר אילו תנאים דורשים דגים. דגי זהב בצנצנת זה התעללות והם לא יחזיקו שם יותר מדי זמן. תתרמו לחנות דגים או לאיזה חבר עם בריכה

My Allegro

New member
אקרא. מסכימה אתך,

ובכלל חושבת שמקומם של דגים הוא בטבע. הרגיז אותי שנתנו אותם כמתנה, כאילו הם חפץ, אף שלא הייתה כמובן כוונה רעה, ואולי אף הייתה מחשבה לפתח אחריות אצל הילדים. מכל מקום, אם מגדלים דגים, יש לספק להם תנאים נאותים כלכל בעל חיים אחר. היום, שלושה ימים לאחר שקיבלנו אותם מצאנו אחד ללא רוח חיים. נגרמה לילדה עגמת נפש גדולה, וגם לנו.
ביקשתי מהידיד שיש לו ברכה לקחת את השני בהקדם.

My Allegro

New member
למסירה דג זהב

הדג קטן: אורכו כ-4 סמ'. אנו גרים בירושלים.

למעלה