גידול דגי רמירזי

תשרי

New member
גידול דגי רמירזי

שלום לכולם! לפני מספר חודשים קניתי שני דגי רמירזי. הם לא שרדו. האם אתם יודעים מה התנאים הנדרשים לגידול דגים כאלה? (יש לי באקווריום גורמים, בוטיות, אלמנות, מולים,סומטרות קשת אוסטרלית וכריש כסף). המוכרת בחנות אמרה לי לקנות כד, כך שהם יגדלו בתוכו. האם זה נכון? תודה והמשך ערב נעים, תשרי.

כד = מיותר.

יש לי רמירזים והם לא מתקרבים לכד... היה לי פעם זוג אחר , שהטיל בתוך שבר כד. אחלה דג , אני לא מוצא אותו כרגיש במיוחד.

Suikun

New member
רמירזי הוא דג רגיש.

צריך תנאי מים טובים (מים נקיים) כשהוא מגיע (זו התקופה שהוא הכי רגיש בדרך כלל) ולהמשך גידולו. לפעמים הדג לא ישרוד כיוון שהגיע ממשלוח גרוע.. מומלץ לשים כד, כיוון שרמירזי הוא ציקליד, ולכן צריך לקבוע לעצמו טריטוריות.

wiz

New member
ובנוסף

תוחלת החיים של הרמירזים בארץ נמוכה מאוד, ולא שמעתי על פרטים שעברו את השנתיים...
אפשר לנסות גדל את האלטישפינוזה במקום. היא פחות ססגונית, אבל יותר עמידה.

vasp

New member
רמירזי

אין לי יותר מדי ניסיון אבל אתן לך עצות ממה שהספקתי ללמוד בעקרון הדג הזה אוהב מים בטמפ' של 29-30 מעלות , אין לו שום בעיה לחיות בטמפ' טיפה יותר נמוכה ( עד 24 ) . הרמירז אוהב לחיות בחלקו התחתון של האקווריום , לכן אם תוסיף סלעים כדים זה יכול להועיל. לגבי הכד שייעצו לך , הרמירז הוא מטיל ביצים , והוא אוהב לעשות זאת על אבנים חלקות , אני מניח שאת העצה של הכד יעצו לך מאותה סיבה הרמירז אצלי אוהב להכנס לכד כמו שכל דג אחר אצלי שאוהב להכנס . אני שמתי אבנים חלקות בנוסף. מעבר לכך מדובר בדג די שקט עם נטייה להיות טריטורילי , אצלי הוא עם פלטים אדומים , לא מפריעים אחד לשני ( יש לח 4 רמירז 10 פלטי ).

אורי-

New member
הרמירזים שלי

אני מדבר רק מניסיון שלי , הדגים מסתדרים נהדר , לא היו להם קשיי התאקלמות , והם לא תופסים טריטוריות כלשהן. הדג טריטוריאלי רק כנגד זכרים אחרים. הזוג הקודם שגידלתי הטילו ביצים בכד שבור , ולא על אבן , כמצופה מהם. אני שם קישור לגלריה שלי עם תמונות מהאקוואריומים הנוכחיים ומהקודם.

nirfun

New member
רמירז

רמירז הוא אכן דג די רגיש והקושי הוא יותר באיקלום שלו.... הוא ממשפחת הציקלידים והוא יכול להיות טריטוריאלי... הוא חי בערך 3 שנים...

למעלה