היה פה שרשור לא מזמן שהבהרנו כמה כסף עולה כלב
ואם 3.5 אלף זה מה שמטריד אותך אני באמת ובתמים לא ממליץ לכם לקחת כלב ובמיוחד לא כלב גדול.
אם נכנס לפן הכלכלי יש לי כלב בגודל דומה לויסלה, פיטבול בערך 30 קילו ועם רמת אנרגיה דומה. אוכל 360 בחודש, דוג ווקר 400 בחודש, צעצועים ושטויות ועצמות וזה עוד נגיד 100. הגענו כמעט לאלף. אילוף בהתחלה היה עולה לי עוד 1000 בחודש וכל ההוצאות הראשוניות שגם מגיעות לאלפים. אני לא מכניס חיסונים,תילועים,אמפולות ושאר ירקות שגם זאת תחזוקה שוטפת, וכל זה לכלב צעיר ובריא וחזק.
תוסיפי לזה בלתמ"ים וטרינרים בלתי צפויים שאף פעם אי אפשר לדעת מתי יקרו ותביני ש3.5 אלף זה כסף כיס לעומת תקופת חיים עם כלב גדול. אז אם תקני כלב ב1000 שקל ויתברר שהגור דפוק גנטית את תוציאי אלפים על טיפולים רפואים שיגרמו לך מאוד להצטער על זה שלא שילמת עוד 3 בהתחלה.
וספציפית לגבי ויסלה, את חייבת להבין למה את נכנסת, מדובר בפצצת אנרגיה שלא נתקלת בהרבה כאלה. הכלבים האלה כל הזמן זזים ורוצים לעשות משהו, אם לא תספקי לכלב תעסוקה הוא ימצא לעצמו אחת לרוב על הרהיטים שלך. זהו לא כלב סטנדרטי מבחינת טיולים, שלי לדוגמה שהוא בערך באותה רמת אנרגיה של ויסלה זקוק לפחות לשעתיים ביום של "טיולי מוות" כמו שאני קורא להם אחרת הוא מציק לי בבית. 10-15 קילומטר כל יום על אופניים, ועוד שעה שעה וחצי של לשחק עם כלבים היפראקטיביים אחרים אחרת אין לי מנוחה.
האם את יכולה להתמודד עם דבר כזה?