גידול ויסלה

Mitmit101

New member
גידול ויסלה

לפני שאתחיל
אני רק אגיד שכבר קראתי בכל מקום אפשרי אודות גידול ויסלה
ובכל זאת רציתי לדעת ממגדלים פה מה חשוב לדעת לפני גידול אחד כזה..

כייי אין חכם כבעל ניסיון...

תודה
 

Ridcully

New member
השאלה שלך מאוד כללית אשמח לעזור אבל ....

תנסי/תנסהל מקד את השאלות מוזמן גם לשלוח מסר
 

Mitmit101

New member
אוקיי

האם אילוף הכלב הוא יחסית מהיר לשאר הכלבים?

המ יש לדעת לפני שקונים כלב ללא תעודה (לאימא יש)
ההורים אבל נמצאים אצל אותו אדם.

אמממ חיסונים מיוחדים? דברים מיוחדים כלשהן שנוגעים לסוג הכלב הספציפי הזה?


איזה אוכל הכי טוב לסוג הזה מנסיונך?

וכמובן כל דבר יעזור
 

yelly

New member
כמה תשובות

בנוגע לאילוף - כל ויסלה עומד בפני עצמו בעיקרון זה גזע שמאוד אוהב לרצות אבל עם הפרעות קשב בצורה קשה :)


דגש חשוב-- לא לקנות כלב בלי תעודות! בטח ובטח לא ויסלה שזה כלב רגיש פיזית ומנטאלית. פנה לרכז כלבי הציד בארץ- שרון והוא יפנה אותך להמלטה שיש או שתהיה בקרוב.

חיסונים- כמו לכל כלב

אוכל- כל כלב ומה שטוב לו, אין משהו שמומלץ במיוחד לויסלה אלא אם תרצה לתת מזון לרמת פעילות גבוהה .
 

Yukita

Active member
מנהל
לא לקנות ללא תעודות

1. התחום מאוד פרוץ - ולכן הדרך היחידה לוודא שאכן אתה מקבל כלב גזעי זה רק אם לשני ההורים וגם לגורים יש תעודות (=כלומר היה פיקוח של ההתאחדות הישראלית לכלבנות). לא להאמין לאף אדם שמנסה למכור לך "גזעי ללא תעודות"!!!

2. שני כלבים עם תעודות עדיין יכולים ליצור יחד גורים עם בעיות גנטיות קשות, שמעבר לסבל האישי שייגרם להם כתוצאה מכך, יעלו לך אלפי שקלים בטיפולים רפואיים והתנהגותיים. בהרבעה מאושרת ונכונה אמורים לבדוק את ההורים כדי להקטין מאוד את הסיכוי שהגורים ייצאו עם בעיות מהסוג הזה.

3. אנשים שמרביעים כלבים כמו האיש שאיתו היית בקשר ("לאמא יש תעודות, לגורים אין, אבל מה זה חשוב") הם חאפרים. הם מרביעים ללא מחשבה על טובת הכלבים עצמם, וגם לא על הגזע שהם אמורים לאהוב ולרצות בטובתו. אל תתן יד לסחר בבעלי חיים בצורה שאינה מתחשבת בטובתם!

4. אם תעודות אינן חשובות לך, ולמעשה כמי שרוצה לאמץ כלב לגידול בבית ולא למטרות של עבודה ייחודית, עדיף בהרבה ללכת לעמותות השונות ולחפש כלב דומה למה שהיה לך בראש - יש גם דמויי ויסלה בעמותות. אולי אפילו תתאהב שם בכלב שלא דומה בכלל לויסלה אבל מתאים לך מכל בחינה אחרת - כלומר, מתאים לך לאופי שלך וגם לאורח החיים שלך. לא רק שאפשר כך לקבל כלב נפלא, אוהב ובריא, אפשר גם לעשות מצווה ולתת בית למי שצריך אותו במקום לעודד המלטות חסרות תועלת ומיותרות לחלוטין.

אם הגזע כן חשוב לך - אז (א) רק עם תעודות ו(ב) רק מבית גידול שמספק תנאים נאותים לכלבים שהוא מגדל.
 

פגית

New member


אני גם תמיד בעד אימוץ הכלבים שאינם עומדים בתקן הגזע, מכל מיני סיבות שונות, ואז מקבלים כלב בגזע שרוצים, וגם מעניקים לו בית חם.
 

Mitmit101

New member
תודה על התשובות המפורטות..

אני כן חשבתי לקנות גור עם תעודות וגם ביררתי שהיו המלטות אבל אנשים יוצאים קצת מפרופורציות לגבי המחיר אותו הם גובים 3.5 אלף ומעלה זה לדעתי לא לעניין, ובכלל כל העניין הזה של סחר בחיות אני לא הכי שלמה עם זה, אבל אודות ואף אחד לא ימסור סתם ככה ויסלה גזעי מה שנותר לי הוא לקנות, אבל יש גם גבול למחיר שאני יכולה לשלם..

זאת שאני בקשר איתה הגעתי אליה דרך הפייסבוק של ויסלה ישראל
והיא טוענת שאף גור שהיא מכרה לא היה בעיות איתו או משהו כזה..
שהיא עושה בדיקות לאבא ולאימא וששאלתי על האפשרות לקבל מהוטרינר טופס כלשהו שמאשר א מה שהיא אומרת היא אמרה שזה לא מקובל והיא לא תביא.

אתם כמובן צודקים שאתם רושמים שאי אפשר להאמין לאף אחד, אבל לשלם סכום זעום על כלב זה ממש לא לעניין מבחינתי.
 

yelly

New member
כלב זה הוצאות- ו3.5 זה כלום

לעומת מה שיצא בהמשך ..
אז קודם כל ממליצה לבדוק האם מבחינה כלכלית מתאים לך לגדל כלב .

בנוגע למסירה של ויסלה גזעי- מפליא אבל דווקא יש שמוסרים ויסלה גזעי בגלל שהם לא מצליחים לעמוד ברמת האנרגיה של הכלב - וניתן למצוא מדי פעם גם כאלה (אומנם אנחנו לא מצאנו כשחיפשנו בזמנו אבל אכן יש מדי פעם )

לא לקנות בלי תעודות!
 

meedas

New member
אכן, גורים מתועדים עולים כסף

אם אין לך כסף לשלם עבורם, את יכולה לאמץ כלב מעורב (אפילו דמוי גזעי) בעלות של סל אימוץ סטנדרטי.
העובדה שאת לא יכולה להרשות לעצמך גור מתועד היא לא סיבה לקנות מחאפרים ולתרום לתעשיה שמובילה לעשרות אלפי כלבים מתים בשנה...

אגב, עוד לא פגשתי מישהו שמוכר גורים ומספר לקונים שהגורים שמכר בעבר היו פגומים. אז "היא טוענת שאף גור שהיא מכרה לא היה בעיות איתו או משהו כזה" זה לא בדיוק מפתיע
אם היא היתה באמת בודקת את ההורים, היא היתה יכולה להציג לך אישורים מתאימים. היא לא עשתה את הבדיקות, כי הן עולות כסף, וכמו ששמת לב, גורים שנבדקו עולים הרבה (עלות הבדיקות וכל ההשקעה בהורים ובגורים מגולמים במחיר הגורים, באופן טבעי. לא סתם מתועדים עולים הרבה)
 

Yukita

Active member
מנהל
כדאי להבין

אם המחיר הוא מה שמרתיע אותך, שווה לזכור את המימרה "לקנות בזול ולשלם ביוקר". לשלם ביוקר על בעיות גנטיות והתנהגותיות וכו' וכו'.

עולה גם השאלה - אם אין לכלב תעודות, אז על מה - לכל הרוחות - משלמים את הסכום שמבקשים החאפרים חסרי התעודות??? הם מבקשים סכום נכבד של כסף עבור כלום, בעצם. לכלבים שלהם אין תעודות ואין בקרה ואין כלום. עובדים עליכם בעיניים, ועוד משכנעים אתכם ש"דפקתם את השיטה" ושמצאתם מציאה.

הפעילו את הראש: המגדלת אומרת שהיא "עושה בדיקות לאבא ולאמא", אבל אין לה שום הוכחות לכלום והיא גם לא מוכנה להביא לכם שום סוג של הוכחה. מה זה שווה בדיוק? אתם מדברים עם חאפרית! על זה אתם רוצים להוציא כסף?
 

Mitmit101

New member
צודקת...

למה לשלם לחאפרים בעצם?

נראה לי שאני יעשה הערכה מחדש..

אני מכירה מישהי שהיתה לה כלבה מסוג וימרנר והיה לה בעיה בסוגרים והיתה מטפטפת לה פיפי בכל הבית ולמרות ניתוחים שעשו לה זה לא הסתדר..
ובסוף היה לה איזה גידול כלשהו והיא מתה :/
 

פגית

New member
אפשר לשאול למה דווקא ויסלה?

וכן אני מבינה את הרצון לגדל כלב גזעי ואף מגדלת כזו.
 

Ridcully

New member
כמה הבהרות

לפי מה שהאישה אומרת "שהיא עושה בדיקות לאבא ולאימא וששאלתי על האפשרות לקבל מהוטרינר טופס כלשהו שמאשר א מה שהיא אומרת היא אמרה שזה לא מקובל והיא לא תביא" אמור כבר להעלות חשד...
והמחירים לא קשורים לפרופורציה אין הברה המלטות של ויסלות עם תעודות בארץ וזה התוצאה ... לטוב ולרע ....
יקר לך ? אז בבקשה בתמורה לסל אימוץ תצילי ויסלה מעמותה עם אותן "התעודות" שאותה האישה "נותנת" לך
 

2המרפא

New member
היה פה שרשור לא מזמן שהבהרנו כמה כסף עולה כלב

ואם 3.5 אלף זה מה שמטריד אותך אני באמת ובתמים לא ממליץ לכם לקחת כלב ובמיוחד לא כלב גדול.
אם נכנס לפן הכלכלי יש לי כלב בגודל דומה לויסלה, פיטבול בערך 30 קילו ועם רמת אנרגיה דומה. אוכל 360 בחודש, דוג ווקר 400 בחודש, צעצועים ושטויות ועצמות וזה עוד נגיד 100. הגענו כמעט לאלף. אילוף בהתחלה היה עולה לי עוד 1000 בחודש וכל ההוצאות הראשוניות שגם מגיעות לאלפים. אני לא מכניס חיסונים,תילועים,אמפולות ושאר ירקות שגם זאת תחזוקה שוטפת, וכל זה לכלב צעיר ובריא וחזק.
תוסיפי לזה בלתמ"ים וטרינרים בלתי צפויים שאף פעם אי אפשר לדעת מתי יקרו ותביני ש3.5 אלף זה כסף כיס לעומת תקופת חיים עם כלב גדול. אז אם תקני כלב ב1000 שקל ויתברר שהגור דפוק גנטית את תוציאי אלפים על טיפולים רפואים שיגרמו לך מאוד להצטער על זה שלא שילמת עוד 3 בהתחלה.
וספציפית לגבי ויסלה, את חייבת להבין למה את נכנסת, מדובר בפצצת אנרגיה שלא נתקלת בהרבה כאלה. הכלבים האלה כל הזמן זזים ורוצים לעשות משהו, אם לא תספקי לכלב תעסוקה הוא ימצא לעצמו אחת לרוב על הרהיטים שלך. זהו לא כלב סטנדרטי מבחינת טיולים, שלי לדוגמה שהוא בערך באותה רמת אנרגיה של ויסלה זקוק לפחות לשעתיים ביום של "טיולי מוות" כמו שאני קורא להם אחרת הוא מציק לי בבית. 10-15 קילומטר כל יום על אופניים, ועוד שעה שעה וחצי של לשחק עם כלבים היפראקטיביים אחרים אחרת אין לי מנוחה.
האם את יכולה להתמודד עם דבר כזה?
 

Ridcully

New member
answers

אז ככה :
מה הסיבה שאתה/את רוצה ויסלה ? אם תוכל להגיד נוכל לעזור יותר

****
הדברים הכי חשובים שצריך לדעת על ויסלה (כמובן שרובם תקפים לכל כלב אבל במקרה זה אני מתייחס רק לויסלה)
כלב עם המון אנרגיות (לפחחות שעה ביום ריצה משוחרר בלי רצועה) מאוד דורש תשומת לב והתייחסות בבית ובחוץ כמו שאמרה YELLI זה באמת עוד בן אדם בבית שרוצה שיתנו לו תשומת לב ואהבה ... והוא גם מחזיר באותה המידה,
חשוב חשוב מאוד לחשוב פעמיים לפני שלוקחים ויסלה שלא תבין שזה לא בשבילך .. זה כלב שייקח חלק פעיל בחיים שלך אז אם אתה לא פעיל טיולים ודדברים כאלה לא לקחת .
כלב חכם

****


1. אילוף -מאוד יחסי שלי לומד דברים מהר , אבל חשוב לזכור שויסלה עובדים מצויין עם חיזוקים חיוביים
2. אם אתה קונה כלב ללא תעודה אז הוא לא גזעי - במקרה כזה תחסוך לעצמך את הכסף ותציל ויסלה מעמותה
3. חיסונים רגילים
4. דברים מיוחדים ? שוב כללי מידי
 
למה בכלל לרכוש כלב?

יש בארץ אלפי כלבים מקסימים שנמקים במכלאות עירוניות ובמכלאות של העמותות, ולאחר תקופה של חיים במכלאות הם מומתים. יש יותר מידי כלבים ולא מספיק מאמצים - ובמקביל, ממשיכים להרגיע כלבים "גזעיים" שאנשים קונים כאילו מדובר ברכוש.

לא עדיף לאמץ כלב לא גזעי - אם כי גם כאלה יש - בעלות של כמה מאות שקלים שמכסה חיסונים לשנה, תילוע ועיקור\סירוס?

אז לא יהיה בדיוק הסוג הזה. אז מה? לא חסרים כלבים מתוקים, יפייפים, ואוהבים, שזקוקים נואשות לבית.
 

yelly

New member
אני חושבת שהדבר שהכי כדאי להבין

כשמגדלים ויסלה זה שויסלה זה ממש עוד בן אדם בבית- זה כלב שדורש המון המון תשומת לב, יחס והשקעה
ומצד שני התגמול הוא בהתאם.

וכמו שאמרו מעלי- אשמח לפרט בהתאם לשאלות ספציפיות.

וכמובן- שוחד :)
 

עמית184

New member
אגב, אני מכיר מישהו שמבקש להיפתר מהויסלה שלו

בן השנה. (אינני יודע אם הוא מתועד, כלומר בעל תעודות, ואינני יודע את נסיבות העניין, למען האמת אינני מכיר אותו אישית, רק מכיר את הכלב מגינת הכלבים. אם זה מעניין אותך אנסה לברר פרטים).
 
למעלה