גידול זוחלים בבית

Kumiho

New member
גידול זוחלים בבית

שלום! הגעתי הנה לפורום כי אני באמת צריכה עזרה. אני מאוד רוצה לגדל בבית בעל חיים ממשפחת הזוחלים. נחשים הם האהובים עלי אבל ניסיון בגידול זוחלים בכלל אין לי. לכן אני לא אתחיל בגידול נחש עד שאני לא אלמד מספיק דרך ספרים ואנטרנט ולכן אני שואלת: האם קיים זוחל שניתן לגדל בבית והגידול יחסית קל יותר לדוגמא: סלמנדרות או כל סוג אחר של לטאות. אשמח לכל עצה או עזרה. אני מאוד מעוניינת לגדל אבל מפחדת לגרום נזק לבעל החיים עקב חוסר הניסיון שלי. בתודה מראש: ספיר.

לירוןE

New member
ברוכה הבאה!

שיעור ראשון בגידול זוחלים: סלמנדרות אינן שייכות לזוחלים אלא לדו חיים. לגבי השאלה שלך אם מה כדאי להתחיל: בהרבה מהמקרים דווקא להתחיל מנחש ולא מלטאה יהיה נכון יותר. לרוב הנחשים יש פחות "דרישות" מאשר ללטאות, מה שהופך אותם ליותר ידידותיים למתחילים (זו דעתי בלבד). אם תלכי על נחש, כדאי שזה יהיה נחש איטי יחסית ובעל מזג נח. לגבי איזה סוגים מתאימים למתחילים, יש לא מעט ויכוחים בנושא. אני מאוד אוהב את התפיסה שלך ש-לא לגדל עד שלומדים מספיק,כל הכבוד. כל שתלמדי יותר תתחילי להבין איזה כיוון בתוך התחום שנקרא "זוחלים" מושך אותך יותר. ככול שתצברי יותר ידע כך תגדלי ותתפחי את בעלי החיים שברשותך בצורה טובה יותר. לירון

TAINTED SAINT

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

הייתי מציע לך לקרא תחילה על אלו שהכי מומלצים לחובב\ת מתחיל\ה: 1.כרכן תירס 2.פיתון מתכדר 3.גופר סנייק 4.קינג סנייק ואם תחליטי שאת מעדיפה לגדל בהתחלה "משהו בעל רגליים" אני ממליץ לך לקרא על שממיות מנומרות או שממיות לאופרד[שני שמות לאותה השממית]. אין הרבה טעם שתקראי בשלב זה על נחשים כגון פיתונים ובואות גדולים משום שהם ממש לא מומלצים למי שאין לו נסיון קודם עם נחשים,או על זיקיות תימניות,איגואנות או זוחלים פחות שגרתיים אחרים שמצריכים נסיון קודם ושהטיפול בהם מסובך הרבה יותר. קריאה מהנה וברוכה הבאה לתחום.

Kumiho

New member
תודה רבה

תודה על ההתיחסות עם המידע שנתתם לי אני אגש לנבור באינטרנט ובספרים ומקווה מאוד שאלמד משהו. נ.ב תחום ההעניין שלי בבעלי חיים התחיל בחתולים. אני מגדלת חתולים שנים רבות אז חשבתי קצת להתרחב.

למעלה