גידול חמוס

kanabis34

New member
גידול חמוס

טוב החלטתי שאני רוצה לגדל חמוס, אבל לפני שאני מכניס לביתי חמוס רציתי להתייעץ איתכם על כמה נושאים: אני עובד במשמרות מה שאומר שאני לא נמצא בבית 12 שעות בימים של המשמרות, מה שמשאיר לחמוס להיות משוחרר בערך 4 שעות עד שאני הולך לישון, האם זה מספיק להם או שאני יגרום לחמוס לסבל? אם תגידו לי שזה לא מספיק אני אוותר על הרעיון, בעיקרון יש ימים שאני לא עובד בהם ואז הוא יכול להיות משוחרר גם כל היום, האם יש שעות קבועות שבהם החמוס ישן בהם או שזה תלוי בסביבה שלו? עוד דבר שרציתי לדעת זה אם מישהו מכיר מגדלים באיזור הצפון? אני רוצה לקפוץ לאחד כזה לראות בכלל איך אני מסתדר עם הריח :), למרות שנתקלתי בחמוס לפני כמה וכמה שנים ודווקא הריח לא הפריע לי, איזה גודל של כלוב צריך לקנות ככה שזה לא יהיה קטן מדיי לחמוס? ראיתי מין כלוב שעומד לאורך עם כאלה קומות, הבנתי שהוא מתאים לחמוסים, המחיר שלו היה מחיר מופקע אבל הוא ממש מתאים לי מבחינת מקום בבית, מישהו מכיר מקום טוב לרכוש בו כזה כלוב? בקיצור מצטער על כמות השאלות בתודה מראש, The_k

kanabis34

New member
מישהו?

אין איזה מישהו שיכול לעזור? לזרוק איזה טיפ או כל דבר? The_k

WTR

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

דבר ראשון שאני אומרת לכל מי שמגיע: לקרוא את כל המאמרים שבפורום, השאלות הנפוצות, הטאגליינס, לדפדף אחורנית בעמודי הפורום כמה שניתן ולקרוא שאלות ותשובות של אנשים. לחפש גם בגוגל מידע על חמוסים (ואם אתה טוב באנגלית אז תמצא הרבה יותר מאשר בעברית) - יש המון לדעת לפני שמביאים חמוס. אחרי הקריאה מגיעה הבדיקה ה"מעשית" - ללכת ולפגוש מס' חמוסים, לראות חמוסים בעלי אופי שונה, רמת ריח שונה, גידול שונה... כדי להחליט האם זו באמת החיה בשבילך. יותר מדי אנשים קונים חמוס ומתחרטים, כי הם לא בדקו כמו שצריך מה אופיו של החמוס, מה צרכיו, מה העלות של אחזקת חמוס וכו' לפני שהביאו אותו. ועכשיו לשאלות: אני עובד במשמרות מה שאומר שאני לא נמצא בבית 12 שעות בימים של המשמרות, מה שמשאיר לחמוס להיות משוחרר בערך 4 שעות עד שאני הולך לישון, האם זה מספיק להם או שאני יגרום לחמוס לסבל? בעיקרון 4 שעות זה ממש לא מספיק. אולי יש לך אפשרות לשחרר אותו גם כשאתה לא בבית? זאת כמובן אחרי כמה ימים שאתה בטוח שהחמוס חקר את כל הבית ואין שומדבר שמסכן אותו (חורים שהוא יכול להכנס אליהם ולהתקע, דברים שהוא יכול להפיל ולשבור...) אם תשחרר אותו כשאתה לא בבית זה יהיה מספיק. 4 שעות לא מספיק כדי שהוא יפרוק את כל האנרגיות שלו... הסבר בתשובה הבאה האם יש שעות קבועות שבהם החמוס ישן בהם או שזה תלוי בסביבה שלו? בעיקרון חמוסים יותר אקטיביים בלילה (דווקא כשאנחנו ישנים ורוצים לשים אותו בכלוב) יש אנשים שמצליחים להרגיל את החמוס שלהם שלילה = זמן לישון והחמוסים ערים יותר בבוקר/צהריים. אני בזמן האחרון סוגרת את החמוסות בכלוב בלילה כשאני ישנה (כי הן איתי בחדר) והן מתעוררות רק מדי פעם בשביל צרכים/אוכל/שתיה וחוזרות לישון. כדאי לשחק עם החמוס עד שהוא מתעייף לפני ששמים אותו בכלוב בלילה כדי שהוא באמת יבלה את הלילה בשינה ולא בתסכול שהוא לא יכול לפרוק אנרגיה. מאוד חשוב שהם יפרקו אנרגיה אחרת יכולים להיות מתוסכלים ולהוציא את זה על עצמם (לפצוע את עצמם) או עלינו (להיות תוקפניים). חמוס ישן בערך 18 שעות ביום, ובזמן שהוא ער הוא פצצת אנרגיה. הם לא ערים באופן רצוף אלא ישנים-ערים לסירוגין לכן חשוב מאוד שכשהחמוס כן ער הוא יהיה (עד כמה שניתן) משוחרר במקום שהוא יכול לשחק ולרוץ ולא סגור בכלוב. עוד דבר שרציתי לדעת זה אם מישהו מכיר מגדלים באיזור הצפון? לא מכירה מישהו ספציפי. מגדלים אפשר למצוא דרך יד2/WINWIN/PETKING ודומיהם. איך למצוא מגדל אחראי ומקצועי (כדי להבטיח חמוס בריא ומחונך) אתה יכול לקרוא במאמרים. אני רוצה לקפוץ לאחד כזה לראות בכלל איך אני מסתדר עם הריח :), למרות שנתקלתי בחמוס לפני כמה וכמה שנים ודווקא הריח לא הפריע לי מעולה, זה ממש חכם לעשות. יותר מזה, אני ממליצה לך לראות כמה חמוסים ולא רק אחד. לכל חמוס ריח שונה, חזק יותר או פחות. זה גם משתנה אם החמוס מסורס/מעוקרת או לא (אם לא הריח חזק יותר) איזה גודל של כלוב צריך לקנות ככה שזה לא יהיה קטן מדיי לחמוס? ראיתי מין כלוב שעומד לאורך עם כאלה קומות, הבנתי שהוא מתאים לחמוסים, המחיר שלו היה מחיר מופקע אבל הוא ממש מתאים לי מבחינת מקום בבית, מישהו מכיר מקום טוב לרכוש בו כזה כלוב? הכלובים של FERPLAST שמיועדים לחמוסים מעולים. ממליצה על הXL או ה"מגדל"/"ארמון" (לא זוכרת את השם המדוייק) שניהם גדולים מספיק ומעולים - מגיעים עם ערסל, כלי אוכל, כלי שתיה, צינור למשחק... הXL עולה בסביבות ה600 ש"ח כיום והארמון עולה בערך 1,000 או 1,200 שווה להשקיע כי אתה מקבל כלוב שהוא יפה לעין, מגיע עם כל מה שציינתי, בטיחותי לחמוסים ומתאים להם מבחינת צרכים (הם מעדיפים כלוב לגובה מאשר לרוחב) אם אתה רוצה יש כאלו בפורום שקנו בהום סנטר כלוב שהסתכם ב150 ש"ח אבל זה כלוב רשת וצריך לקנות בנפרד את כל האביזרים ולחשוב על דרך לרפד את הכלוב ולסדר אותו כדי שהחמוס לא ידרוך על סוגרים.

kanabis34

New member
תודה רבה!

אז ככה, אין לי בבית מקום שהוא יכול להסתובב בו חופשי ולהשאיר אותו במיוחד ככה חופשי יום שלם אומנם אני יכול להשאיר אותו משוחרר איתי בחדר גם כשאני הולך לישון אבל לא ניראה לי שהוא יתן לי לישון :) מבחינת זה שהם יותר ערניים בלילה זה טוב כי אצלי הימים הם מאוד הפוכים בקשר לצרכים מבחינת אוכל איכותי, וטרינר והכל אני בקטע של להשקיע ואני יודע מה זה מצריך. האם ישנה איזה חנות אונליין שאת ממליצה שאפשר לראות בה את הדגמים של הכלובים שאת דיברת עליהם? על הכלוב ב-150 שקל אין על מה לדבר, זה לא ניראה לי משהו מספיק איכותי.... ניסיתי לחפש מגדלים ביד2 אבל לא הצלחתי לתפוס משהו מעניין, כל מיני אנשים שמוכרים חמוסים ב-30 שקל... בכל מקרה שוב תודה רבה, אם למישהו/י יש עוד משהו להוסיף אני אשמח.

WTR

New member
אולי הוא יכול להיות רק בחדר כשאתה בעבודה

במקום בכל הבית? אם לא אני ממליצה לך לחכות עם זה כי 4 שעות זה לא מספיק... חנויות אונליין יש לך בקישורי הפורום או שפשוט תרשום בגוגל "פרפלסט לחמוס" או "כלוב לחמוס" בקשר למגדלים, חכה לעונת ההמלטות, אז יצוצו יותר מגדלים.. עכשיו קשה למצוא חמוס למכירה, אלא אם כן הוא בוגר יחסית

D3sh1

New member
איכותי ?

אתה לא ראית ולא חקרת את הכלוב ב150 שקל ורק שתדע זה לא בדיוק כלוב זה יותר מין מדפים שמהם מכינים כלוב , זה איכותי ונוח ולחמוס יש המון מקום ומרחב לזוז . תאמין לי שמניסיון זה ממש משתלם ונוח ונשאר לך יותר כסף להשקיע בהכל .

kanabis34

New member
נכון ש..

שאם אתה לחוץ בכסף ואתה מנסה לצמצם כמה שאפשר את ההוצאות אז בהחלט כדאי לך ללכת על הכלוב ב-150 אבל לך תדע ממה עשויה המתכת של הכלוב וכל מיני כאלה אני אומר להשקיע במשהו טוב וככה לא מתאכזבים...

D3sh1

New member
ממה עשויה המתכת ?

המתכת עשויה מאלומיניום , תכלס תעשה מה שבראש שך . סך הכל דעתי מניסיון .

kanabis34

New member
לא יודע..

אני חושב שכדאי להשקיע יותר כל הכלובים הזולים זה בטח תערובת של מתכות לא ברורה. אפשר להשוות את זה למתכות של פירסינגים, יש תכשיטים זולים עם כמויות ניקל ויש מתכות בריאות ללא ניקל או עם אחוז ממש קטן, בקיצור אני בקטע של להשקיע אבל בכל מקרה אני חושב שאני יורד מהרעיון לאיזה תקופה, אני באמת לא יכול לתת לחמוס לשהות שעות על גבי שעות בכלוב...

Sweet Fantasy

New member
ההשוואה לא קשורה

המתכת של הפירס' נכנסת לגוף, כך שאם זה רעיל ופולט משהו, זה מסוכן ממש. מתכת של כלובים לא יכולה לגרום לבעיות אלא אם החמוס יבלע אותה או יפצע ממנה (והיא חלודה למשל), ואין מצב שהוא יצליח (אלא אם זה עשוי ממתכת ממש חלשה שניתנת לאכילה.. ולרוב זה לא), חשוב שהמתכת תהיה חזקה ועמידה לקריעה, ואם היא צבועה שהצבע לא יהיה רעיל. בקיצור, רוב הכלובים מתאימים, לא צריך להגזים עם האיכות, רק שיהיה עמיד בפני חמוס. כלוב של חברה סינית (שהם זולים יותר) במידה ומוצאים אחד שמתאים - מספיק בהחלט.

kanabis34

New member
נכון..

נכון שזה לא נכנס לגוף כמו פירס', אבל משהו סיני וזול לא ניראה לי שהם משקיעים בצבע של הציפוי או כל דבר אחר וכבר מצאו בחודשים האחרונים מלא דברים שמיוצרים בסין שנמצא בהם עופרת, אז כמו שאני לא יקנה תכשיט לפירס' בחנות של 2 שקל, ככה אני לא יקנה כלוב זול, זאת דעתי.

למעלה